joi, 21 februarie 2013

Cum am ajuns saraci?



    Nu vroiam sa fac trimitere la perioada de pana in ’89, dar nu am ce face, sunt nevoit  sa spun cateva cuvinte despre acea perioada, pentru  a scoate in relief anumite aspecte.
    In aproape 25 de ani cat a fost la putere, Ceausescu ca despre el discut (guvernul nu conta),a transformat tara intr-un santier de constructii (blocuri, uzine, fabrici ,combinate de utilaje, combinate siderurgice etc.), toti oamenii apti de munca avea de lucru, a fost platita datoria externa ,sa facut chiar o acumulare de bani in BNR plus creante.
    Dupa ’89 au stagnat constructiile de blocuri, de uzine, de fapt a intepenit totul  in stadiul de constructie aflat in dec.’89. Nu, numai ca nu sa mai construit nimic , dar a inceput sa fie  vandute, demolate, ori parasite cele care existau, incet, incet, oamenii au inceput sa-si piarda serviciile, ajungandu-se in ziua de astazi sa avem  mai putin de jumatate  din numarul de salariati pe care ii aveam in ’89. In loc sa avem acumulari, avem datori, ne-am imprumutat peste 60 de miliarde de euro  fara sa construim ceva. Vor spune uni ca ne-am cucerit libertatea, caci avem dreptul la opinie (depinde impotriva cui o folosesti), caci sunt alegeri libere, in fine ca exista democratie si atunci trebuie sa rabdam de foame, sa traim fara medicamente si alte lipsuri in numele democratiei?
   Daca un proces al comunismului nu a fost facut, tare mult as vrea sa existe un proces al celor care au distrus tara, din punct de vedere economic, dupa’89. Acum este criza, dar pana in ’08 nu a fost nici o criza, asta nu inseamna ca industria a inflorit , din contra, din ’90 s-a inceput o regresie sistematica a economiei tari, sa nu vorbesc cu pacat, dar parca tonul distrugerii  industriei tarii a fost dat de un anume prim-ministru (altfel foarte iubit de femeile de la APACA), cand a declarat ca am “mostenit un morman de fiare vechi de la comunisti”, nefericita    exprimare, pentru straini asta a fost un bun semnal de a subevalua totul.E greu sa gasim vinovati, guvernele trecute si prezente sunt legate ombilical, ceva de genul : "dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine, dai cu jula, dai cu privatizarea din care 50 % se intoarce la guvernanti"
     Domnule  Prim Ministru, aveti ocazia sa intrati in istorie, sa fiti asezat pe panoplia cu marii Prim Ministri ai Romaniei, ori din contra alaturi de cel mai slab prim ministru de pana acum. Tineti in mana cu vigoare ministrii pe care ii aveti in subordine si care incearca sa –si castige o anumita autonomie , orice prostie facuta de cei din guvern se resfrange automat asupra dvs. Ca fost procuror faceti o analiza si trimiteti echipa de control al primului ministru, curtea de conturi si orice alte organisme care pot face lumina in incalcitele ite ale furturilor facute de salariatii diferitelor ministere dea lungul timpului.
    Deasemeni marile averi luate la puricat (in afara de averea lui Videanu acesta ne-a explicat ca a putut face averea pentru ca el nu a baut si nu a fumat) si stabilita  provenienta bunurilor acumulate .Legea 18 de pe vremea lui Ceausescu stiu ca nu este abrogata
 si daca nu ma insel mai exista o lege  in care este incriminata averea dobandita in mod ilicit . Ceea ce inseamna ca legi avem, ne mai trebuie bunavointa pentru aplicare lor.Domnule Ponta aveti o majoritate in Parlament  pe care trebuie sa o folositi in punerea lucrurilor  pe fagasul normal, in posibilitatea de a face ordine in haosul care exista . Faceti proiecte de legi acolo unde este nevoie, bagati-le in dezbaterea de urgenta in Parlament, anihilati puterea lui Basescu , luatii jucariile, lasati-l sa alerge singur in jurul Cotroceniului. Popularitatea dvs. a venit pe fondul unei nemultumiri generate  de proasta guvernare a lui Basescu, Boc. Demonstrati oamenilor ca nu s-au inselat, aratati-le ca trebuie sa creada in dvs, aratati-le ca pactul a fost numai ptr. a castiga timp si ca a venit momentul ca Basescu sa simta ca numai este la putere decat cu numele.
     Domnule Prim Ministru Ponta, demonstrati-va dvs. si poporului ca ati meritat votul masiv primit in dec 2012, domnule, aveti ocazia sa deveniti un mare barbat de stat, ori o mare deziluzie pentru acest incercat popor. Sunteti tanar deveniti din micul Titulescu, marele Titulescu. Va rog sa nu uitati caci sunt ultimul naiv ce inca mai crede ca doriti sa faceti ceva, pentru tara asta si poporul sau.Dupa 23 de ani de jaf toti cei care au condus aceasta tara au iesit din istorie(raman numai la statistica), dvs. incercati sa intrati in istorie. Timpul trece tic-tac,tic-tac in defavoara USL, timpul nu-l puteti opri, dar jaful?
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...