joi, 21 februarie 2013

Neamtul din PNL



       Klaus Iohanis s-a inscris in PNL. Prin venirea lui Iohanis, un sas molcom din Ardeal ,care a dat dovada de reale calitati de bun administrator de cand este edilul Sibiului, liberali s-au intarit cu un om de calitate, Antonescu a demonstrat ca inca beneficiaza de incredere. Este stiut faptul ca Iohanis a fost candva propunerea liberalilor si socialilor-democrati  pentru functia de prim ministru.
Intrebat fiind daca venirea in PNL inclusiv in USL a lui Iohanis, ii da emotie  ,raspunsul lui Ponta a fost nu . Pe buna dreptate , lui Ponta nu are de ce sa-i fie teama, deocamdata PSD are mai multe mandate decat toti la un loc.
     Iohanis se asteapta sa primeasca o functie mare in partid , apoi dupa ce Antonescu va fi Presedinte va candida pentru functia de presedinte al PNL sunt convins ca va candida pentru functia de presedinte si daca Antonescu nu va castiga  alegerile. Un alt scenariu l-as vedea cu Iohanis prezidentiabil, depinde cum va sta in sondaje, din acest punct de vedere PSD nu va putea spune prea multe, daca asta va fi decizia liberalilor.
     Sa ai un asemenea om in partid si sa nu-l folosesti, mai bine nu-l mai cooptai, stiu ca Ponta a stat de vorba cu el in vremea formarii guvernului si nu a vrut functie, pe de alta parte sa ai un oras cum este Sibiul in fieful liberal este un castig.
     Foarte probabil ca Iohanis sa aduca putina liniste in PNL, pe de alta parte ma gandesc la cei nemultumiti, multi pe fata, altii ascunsi , acestia vor incepe sa-l curteze pe Iohanis cu gandul sa-l indeparteze pe Antonescu. Nu este exclus, vezi cazul Geoana care da lovitura de gratie lui Nastase desi acesta il adusese in partid si il facuse ministru de externe, Basescu la mazilit pe “esti cel mai bun Petre”, asa ca este posibila si o indepartare a lui Antonescu cu ajutorul lui Iohanis, nu fac proces de intentie lui Iohanis
este posibil sa fie chiar integru, sa fie om cu principii sanatoase si sa nu prinda la el asemenea tradari, dar intentie in mod sigur va exista.
Deocamdata pentru Tariceanu si ai lui venirea  lui Iohanis nu este un semn bun, este  bine  sa se linisteasca ,pentru ca Antonescu inca este pe cai mari, si are si de ce,a castigat alegerile la o cota  care nu a mai atins-o PNL pana atunci.
Sa asteptam Congresul liberalilor si vom mai discuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...