duminică, 24 februarie 2013

Pensionarul militar si civil



              Pensionarul militar si civil

         Am citit cu stupoare un articol scris de un ofiter in rezerva, pensionar militar, catre fratele lui civil tot pensionar. Din acest articol reiese clar  faptul ca un militar este un cetatean de categoria 1, iar ceilalti sunt de categoria 2. Se fac anumite paralelisme cu scopul precizat de a umili pensionarul civil. Sa precizez din capul locului, tot timpul am stimat si respectat un militar, niciodata nu am considerat ca au solde prea mari, din contra,
 un militar trebuia bine remunerat pentru ca la randul lui  el nu avea o casa stabila , un program strict de lucru la serviciu putea fi 24 din 24 de ore, program de instructie, de aplicatie si altele, deci trebuia bine remunerat ptr. ca un militar trebuia sa fie bine instruit si oricand gata sa-si apere tara. Pentru toate acestea si altele care nu le-am enumerat merita sa aiba o pensie pe masura.
         Acum as vrea sa-l intreb pe pensionarul militar : cine la invatat sa scrie si mai ales daca a avut nevoie sa stie sa scrie si sa citeasca, daca copil fiind a fost bolnav si a mers la medic si mai ales daca la ajutat, daca mai tarziu hainele militare pe care le imbraca erau bine lucrate si ii tineau cald, sa intrebat vreodata ce nenorocit de civil a fabricat piesele din care este construita o arma un TAB etc., s-a intrebat cine a construit blocul,casa in care locuia, sa intrebat vreodata cine erau cei care producea hrana pe care o gasea la popota, as putea sa continuui cu enumerarea, dar ma opresc aici.
          Domnule ofiter in retragere,pensionar militar, cum ati putut scrie acel articol, nu v-ati gandit ca si parinti dvs.sunt civili cum v-ati permis sa jigniti niste oameni care nu v-au facut nici un rau decat poate faptul ca v-au iubit si respectat? Cum ati putut sa faceti acel paralelism intre dvs. si civili, cand legatura este ombilicala intre noi. Tinta  aleasa a fost dovada unei manipulari murdare, ati cazut in cursa intinsa de Basescu si Boc, foarte probail ca si civilii sa fi spus ceva impotriva dvs., dar nu din rautate, ci pentru ca au cazut in aceiasi cursa..
           Daca superioritatea dvs. ar fi fost reala, ar fi trebuit sa va situati deasupra acestor mizerii si nu sa umiliti in asemenea hal pe cei care v-au ajutat sa ajungeti  un militar  Mos Teaca) sunt gata sa ma amagesc cu faptul ca erati prea suparat si nu este asta gandirea dvs adevarata.
          Domnule  ofiter, cetatean de rangul1, imi cer scuze in numele dvs. de la toti cei pe care i-ati umilit. Considerand ca parerea dvs. este una ratacita printre militari, raman acelasi admirator al celor gata  sa-si apere tara cu pieptul lor.
           Concluzie: pensia militara nu este prea mare, pensia civila este prea mica.
        

4 comentarii:

  1. Ionele, am impresia ca la orele de "citire" ai cam lipsit, caci, daca lecturezi din doua in doua randuri, n-ai sa intelegi nimic! Cand voi trece prin Bucsani, locul de bastina al bunicului meu, poate te voi cauta si voi face un efort in a ma face inteles, adica sa-ti explic "moseste", ca pt unul care nu a fost favorizat la cap. "inzestrare neuronala"! Nu toti pensionarii civili din Habeni au lucrat in extractia de petrol si au avut ocazia sa-si "unga mainile cu miere", insa asta nu mi-a dat impulsul de a te trata ca un pensionar civil de categ intai, in detrimentul celui care a lucrat profesor la gimnaziul local!

    RăspundețiȘtergere

  2. Dane,in afara de ironii,care intre noi fie vorba le poate face oricare ins ce nu gaseste un raspuns adecvat,mai sti sa spui ceva?Te rog sa citesti articolul si vei vedea ca nu este indreptat impotriva pensionarului militar,ci impotriva modului de abordare a subiectului de catre ofiterul care a scris articolul.Autorul articolului nu trebuia sa mi se adreseze mie "civilul",trebuia sa se adreseze celui de care depinde pensia lui :guvernantul.Iti accept scuzele pe care sunt sigur ca le vei trimite.

    RăspundețiȘtergere
  3. CD: Domnilor, cred ca o atitudine de superioritate incununata de o lipsa de modestie nu va aduce nimic constructiv in vecii-vecilor.
    Cat vis-a-vis de domnii guvernanti pot spune: "Felicitari!". Primul pas a fost facut: ATI DEZBINAT! Problema cea mai grava este ca nu aveti ce cucerii, suntem in aceeasi barca, fie ca ne place, fie ca nu. Dar intr-adevar, gandesc ca o populatie care mai are de analizat si conflicte interpersonale mai mici sau mai mari, dar in mod sigur mai multe: salariati vs pensionari, bugetari vs privati, romani vs maghiari, nu se mai poate concentra si aduna pentru a va crea probleme in activitatea dvs. de a devaliza aceasta tara sub pretextul unei administrari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit in intregime articolul si desigur cum ati constatat este o mare discrepanta intre pensia unui militar,militian pe deoparte si salariul unui medic,profesor, pe dealta parte.Fac aceste doua analogii si ma explic de ce.Un plutonier din armata si un plutonier din politie au cel mult o scoala profesionala si ma refer la cei care au in prezent varsta peste 60 ani.Un medic ,are 6 ani de facultate,apoi rezidentiatul,iar de fiecare data trebuie sa se perfectioneze,trebuindu-le bani si pentru carti.Ei au grija de sanatatea noastra si la ei trebuie sa apelam toti cand bolile nu ne dau pace.Ascelasi lucru spunem si despre profesori.Ca astazi esti militar,plitist ,ministru ,medic etc,a musai sa te invete cineva .Aceste ultime doua categorii pe care le-am luat in comparatie cu primele doua au un salariu mai mic decat pensia unui plutonier.Nu este corect,iar politicienii de ieri si de azi nu au facut nimic.Poate cei de maine vor aseza lucrurile in firescul lor,

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...