marți, 26 martie 2013

Basescu si Printesa lui.




                   Constitutia este Biblia celor 20 de milioane de locuitori, cetateni ai Romaniei. Pentru mine Constitutia este ca Printesa  Intelepciunii, este aceea care ne lumineaza ori de cate ori suntem in dilema in privinta unor pozitii ce trebuie sa le avem fata de institutiile, autoritatile, ori cetatenii tarii. Nimeni, absolut nimeni nu poate fi mai presus de lege, cu atat mai mult fata de mama tuturor legilor –Constitutia.
                    Exista in fruntea statului o persoana,  pentru identificare voi folosi numele Basescu, care a rapit-o  pe  aceasta Printesa. Nu se stie précis unde este inchisa, dar din cand in cand, il vedem cum o  violeaza, fie in palatal Cotroceni, fie acasa langa perdeluta, fie pe unde apuca. S-a incercat potolirea  “armasarului” din fruntea tarii, fara rezultat insa, de fiecare data a fost salvat de Curtea Constitutionala (in acest caz transformandu-se in pestele Printesei), care a bandajat ranile facute de violator si in loc de pedeapsa pentru fapta sa, a primit mangaieri pe cap si promisiunea ca si de acum incolo ori de cate ori va dori sa o aiba sa nu-si faca probleme si sa profite in mod salbatic de Constitutie ca din iunie vine pe post de medic legist la Curte, Morar, care nu va lasa niciodata pe nimeni sa vada eventualele echimoze. De la un om fara principii ca Basescu, te astepti la tot ce-i rau; imi este greu sa inteleg cum poate un om care ajunge in fruntea unei tari sa procedeze ca un mojic, ca un om mic, un om care vede numai interesele lui in defavoarea celorlalti locuitori ai tarii. M-am uitat si eu in decursul vietii prin diferite istorii, am gasit dictatori, regi absolutisti, dar de fiecare data pe langa nebuniile ce le aveau se vedea si ceva facut pentru tara, ori aici este vorba de cel mai cras egoism, insotit de paranoia, dupa principiul ce-i al meu este al meu, ce-i al vostru este tot al meu. Nu sunt rau cand fac asemenea afirmatii, am in minte contributia CAS oprita pensionarilor, desi se spusese ca la pensia de pana in 740 de lei nu se opreste contributia de 5,5% pentru CAS, la cei cu pensie mai mare s-a oprit CAS inclusiv  suma de 740 de lei in ciuda tuturor celor care spuneau ca este ilegala aceasta masura; rezolvarea a venit mai tarziu cand a fost schimbat guvernul. Mai nou, de cand Lenuta din Plescoi a pierdut sansa de a deveni sefa PDL, a decis sa-si faca partid, ma gandeam ca asta se va intampla dupa ce nu va mai fi Presedinte, m-am inselat, consilierul presidential C. Diaconescu deja a pus bazele unei fundatii  la care ar urma sa adere  asa zisele forte de dreapta. Bine ales acest Diaconescu proaspat vaccinat cu  ideologia de dreapta, el fiind un veritabil om de stanga, care a ocupat  diferite functii in guvernul Nastase, guvern considerat a fi cel mai de stanga, a candidat chiar la functia de sef al PSD, a candidat si a pierdut, nu a putut suferi infrangerea, asa ca dezertat impreuna cu altii , infiintand un nou partid de stanga. De aici a fost racolat de Basescu si transformat intr-un veritabil politician de dreapta, asa cum de altfel s-a transformat si Basescu dintr-un social-democrat intr-un om de dreapta. Voi cand mintiti, acum, ori ati mintit atunci cand spuneati ca sunteti de stanga, de fapt in afara ideologiei de umplerea propriului buzunar mai aveti vreuna?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...