marți, 19 martie 2013

Traiane, nici nu stii cat de mic incepi sa fii!


       Adrian Nastase este in libertate, am avut ocazia sa-l vad aseara cand a iesit din inchisoare, nu parea un om terminat din punct de vedere psihic si fizic, din contra, chiar parea jovial, bucuros ca au trecut cele 272 de zile si se poate intoarce in sanul familiei.
Daca Nastase a fost, ori nu a fost vinovat nu ma pot pronunta, dar ca a fost un abuz condamnarea lui se pare ca este foarte clar, astept totusi sa vad hotararea CEDO. Ordinul primit de procuratura a fost sa inmoaie vointa lui Nastase prin umilinta. Conform legii, Nastase avand peste 60 de ani urma sa execute 1/3 din pedeapsa adica aproximativ 8 luni, din care mai puteau fi scazute anumite zile castigate prin diferite activitati in Penitenciar. Sa nu fiu prea tehnic, Nastase a castigat si zile prin activitatile depuse si intr-un tarziu a intrat in Comisia pentru propuneri de eliberare conditionata, a fost admisa propunerea de eliberare in comisie, urmand sa-si spuna cuvantul instanta, care la randul ei a confirmat decizia Comisiei. Procuratura a facut recurs pe motiv ca NASTASE NU A DAT SEMNE DE INDREPTARE IN SENSUL CA NU A ADMIS CA ESTE VINOVAT. Ma intreb daca acesti oameni sunt normali? Da, sunt normali, ei stiau ca Nastase nu are ce indrepta la el, ca este un om cu o anumita verticalitate, caci, pot admite ca a gresit, dar prin ispasirea pedepsei este superior lui Basescu si compania, care sunt patati si oricand pot fi puscariabili. Basescu ar fi avut un ascendent moral asupra lui Nastase in conditiile in care acesta din urma ar fi cerut clementa de la el, acest lucru nu s-a intamplat; atunci nu i-a ramas decat incercarea de umilire a lui Nastase prin diferite metode josnice (vezi eliberarea conditionata). D-le Basescu arestarea lui Nastase, care intre noi fie vorba era intr-un declin politic, nu a facut altceva decat sa-l readuca pe fostul Prim-ministru, despre care chiar d-ta aveai cuvinte de lauda, in prim planul vietii politice daca nu prin usa din fata cel putin din spatele cortinei, va fi de acum eminenta cenusie al celor ce iti sunt dusmani, mai ai un an si jumatate, suficient timp sa incerci sa o lasi mai moale si sa te pui la adapost pentru vremurile vitrege ce vor veni asupra d-ale si a celor din jurul dumitale. Daca acum inca mai esti adulat, peste putin timp ai sa vezi un mare teren viran, un mare pustiu in jurul d-tale, ii vei striga  si nu te va auzi nimeni, prietenii, prietenele vor fi ocupati, nu vei avea loc in agenda lor. Nastase a avut norocul ca in timpul guvernarii lui sa se mareasca pensile, salariile, oamenii incepusera sa traiasca mai bine, d-ta ai facut invers ai taiat tot ce se putea: pensii, salarii, alocatii, acesti oameni care au suferit te vor condamna primii, nu vei gasi sprijin nicaieri, fetele vor fi luate la intrebari de unde au avut bani sa cumpere acele casoaie, va fi greu sa raspunda. Pactul cu Ponta, zi bogdaproste ca s-a incheiat (Ponta a primit bobarnace pentru asta), asa stai linistit, cat esti linistit, altfel sti ce se intampla. Asa ca: “Traiane, nici nu stii cat de mic incepi sa fii”!

Un comentariu:

  1. Intrebata fiind daca este posibila razbunarea lui Nastase, marea actrita Draga Olteanu-Matei a rasuns:
    "un intelectual rasat ca Nastase nu se coboara la nivelul unui marinar ordinar!"
    Nu intentionez sa-l ridic in slavi pe Adrian Nastase, cel care a permis, indirect, catararea matrozului in jiltul cotrocenist, insa este evident jigodismul lui Basescu, cel care, in lipsa unui tata, si-a format personalitatea pe maidanele patriei, ca scursura la cursurile de la Gradistea si in casele de toleranta din porturile europene.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...