duminică, 14 aprilie 2013

Dumnezeul sanatatii--NICOLAESCU.


              Astazi am aflat cine este D-zeu, nu va duceti cu gandul la cine stie ce divinitate raspunsul este mult mai prozaic, el se numeste Nicolaescu, nu sariti ciopor pe mine, stiu ca toti ati auzit de el, de Ministrul sanatatii. Ei bine, astazi, cu toata nonsalanta, cu fata senina fara nici o tresarire a anuntat ca are 4 lei pentru sanatate si necesarul ar fi de 6 lei. Hotararea lui Nicolaescu a fost urmatoarea: “tai de la stomatologie, batranii sa manance cum stiu, dau la cei bolnavi de cancer”. Doamne fereste sa ma banuiasca cineva ca am ceva impotriva acestor oameni aproape condamnati, ma deranjeaza cinismul  anuntului, a marsat pe aceasta solutie stiind ca nu va ridica nimeni vocea impotriva acestor oameni, asa este, nici eu nu ridic vocea impotriva bolnavilor, ci impotriva sistemului. Cine ii da voie lui Nicolaescu sa se erijeze in Dumnezeu?
              M-am saturat de 23 de ani sa aud acelasi lucru, nu sunt bani, acest laitmotiv care ne plimba din campanie in campanie, ne mintim de fiecare data: “vor veni aia si vor face lucruri bune; vor face pe dracu”. Dupa vot, la cateva saptamani, vin si plang pe umerii prostilor care i-au trimis in Parlament, i-au cocotat pe scaunele  alea inalte de ministrii ca dupa catva timp sa le dea cu tifla. Intrebare: “De ce nu sunt bani ?” Unde sunt activele acestei tari ? De ce  tot ce a fost industrie candva, acum, fie este ruina, fie nu mai este. Eu cetateanul X nu am cerut votul nimanui, nu am promis nimic nimanui, eu am fost cel care am dat votul, fie unuia, fie altuia. Aceasta tara in urma cu 23 de ani avea o industrie, avea mai mult de 10 milioane de angajati, avea un sistem de sanatate  mult mai bun ca asta de acum. Mai mult decat atat, nu aveam nici un fel de datorie externa, unde este industria, unde sunt salariatii? Ati dat o lege criminala, legea pensiilor, cum credeti voi GUVERNANTILOR ca oamenii vor putea iesi la pensie la 65 de ani, cand dupa  implinirea a 50 de ani nu-l  mai angajeaza nimeni? Cum ati putut domnilor guvernanti sa fiti atat de  rai, stiind bine ca asemenea pensionari se pot face acolo unde exista posibilitatea ca dupa implinirea unei anumite varste sa poata fi trecut intr-o munca mai usoara.
             Nu exista scuze ca nu sunt bani, nu ma intereseaza cum s-a numit un ministru, ori altul, atata timp cat au fost politici, ori sustinuti de un partid, ca mai sunt, ori nu mai sunt la putere, cei de astazi sunt continuatorii celor de ieri, fiind in acelasi partid sigur ca trebuie sa isi asume ce au facut cei de dinainte. Nicolaescu a venit sa spuna ca nu sunt bani, asta o poate face oricine, treaba guvernului este sa faca rost de bani, ca banuiesc ca asta este motivul pentru care a cerut votul, altfel ca nu sunt bani putea spune orice prost luat de pe strada; cei care au indraznit sa vina sa ceara un vot mintindu-ma inca odata nu stiu cum o va sfarsi pentru singurul motiv ca pana acum mai se vindea un BCR, un Petrom, se mai facea rost de bani, acum nu mai este nimic de vandut. Nicolaescu are dreptate cand spune ca are  nevoie  de 6 lei; intrebarea pe care doresc sa o adresez este: “cand a devenit ministru, stia acest lucru? daca stia, de ce nu a spus de la inceput, iar daca nu a stiut, nu are ce cauta acolo. Chiar poate  un om, ca pentru o efemera marire,  sa-si bata joc de atatia oameni bolnavi, pentru un  un post de ministru?  Dupa cum se vede, POATE…..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...