joi, 4 aprilie 2013

Curtea Constitutionala- cainele de paza al lui Basescu



             CCR-Curtea Constitutionala a Romaniei,  pompos nume, cand auzi acest  nume te cuprinde un fior de respect, normal dealtfel, tinand cont ca mai sus de atat nu mai exista nici un for, chiar si Parlamentul poate pierde in lupta pe tema constitutionalitatii. Ma asteptam sa vad niste indivizi preocupati, rupti de lumea reala, care nu vad  lucrurile ce-i  pot decupla de la legatura cu legile  si Constitutia, ma asteptam sa vad oameni cu aura deasupra capului, pe care in soapta ii intreaba secretarii daca nu vor sa manance ceva, data fiind ora inaintata si volumul mare de munca, uita cu regularitate de aceste obiceiuri ale vulgului, care pun masa mai presus de obligatiile de serviciu. Inchisi in propriul birou, ori in plenul sedintelor, judecatorii CCR se gandesc   numai la sentintele ce trebuie date pentru lamurirea si luminarea oamenilor petenti si a judecatorilor de la instante. Am vazut un judecator trecand pe langa un civil venit sa-si caute dreptatea, daca nu se ferea, judecatorul ar fi dat peste el cu toate cele peste 100 de kilograme ale lui, acel judecator era Zegrean, nu vedea nimic, multi ar spune ca are un handicap la ochi, adica nu vede, eu spun ca poate era preocupat de soarta lui Basescu si tocmai vroia sa mai trimita o erata.
Ce am spus pana acum este parerea mea de cum ar putea fi la CCR.
            Am sa va spun un vis ce l-am avut nu cu mult timp in urma: “se facea ca eram undeva pe un teren ce se termina pe marginea unei prapastii, la un moment dat apare  un bandit cu un cutit mare si incearca sa ma omoare, am incercat sa fug, nu puteam misca picioarele, am vrut sa tip, din gura nu iesea niciun sunet, vroiam sa ma zbat, fara  rezultat; simteam ca nu mai am aer, in ultima instanta m-am trezit speriat si plin de transpiratie. Aceasta este parerea mea despre  CCR, dupa ce l-am vazut pe A.Zegrean, A. Cojocaru, I.Motoc, dar mai ales dupa hotararile pe care le-au dat. Imi amintesc in vara trecuta cand hotararile CCR erau date numai dupa ce Basescu iesea cu discursul sau si in functie de acesta mai dadea o amanare, ori din contra reduceau din termenul dat tot de ei, tot in functie de Basescu, veneau cu o erata, ori cu o erata la erata pentru o cerere formulata tot de curte. Aseara pe postul TV  B1, s-a anuntat ca C.Danielet  si Ghica au fost revocati neconstitutional- hotararea CCR, aici sunt doua situatii: 1)Danilet si CCR dau clase judecatorilor; 2) ceva nu este in ordine. Ceva nu este in ordine chiar cu judecatorii care au cerut revocarea celor 2, cum adica, ei nu au observat ca unul din articole este neconstitutional, ori atunci cand un judecator in timpul unui proces daca nu este trimis de avocat, ori de procuror la textul de lege nu stie sa mai judece.? In aceste conditii cei 2 se intorc la CSM; de ce consumam energie si timp pentru rezovarea unor probleme cand ne putem adresa pentru orice problema lui Basescu si acesta o rezolva, iar daca sunt probleme cu constitutionalitatea o rezolva tot Basescu prin CCR, in aceasta situatie Base pentru curte, este precum Toader pentru deputati, adica in functie de cum era orientat, in sus ori in jos degetul lui Toader asa votau si deputatii, asa si judecatorii Curtii, se uita Zegrean la Basescu si in functie de partea in care priveste Basescu, asa voteaza Curtea. Felicitari Ponta, cu acesti oameni nu aveai cum castiga, strecoara-te cum sti si rezista. CCR o consider ca pe ceva perimat, o alta formula trebuie gasita, cred ca cel mai bine numirile la curte sa fie facute prin votul cetatenilor, ori mai bine sa fie formata din judecatori cu inalta calificare, de la ICCJ. Pana la modificare, CCR ramane o gasca  de scribi gata sa indeplineasca poruncile celui pe care-l poarta-n suflet.

Un comentariu:

  1. Zici tu ca CCR ar fi "cainele", nu "haita" de paza? Eu zic ca-i vorba de o "haita de maidanezi" care-l apara pe matroz, nu democratia!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...