marți, 16 aprilie 2013

Basescu si ceilalti criminali


             M-am nascut in perioada in care se construia marele tunel Bumbesti –Livezeni printr-o actiune de un hei rupism ce nu se cunoscuse pana atunci, dar care nu va mai parasi Romania pe perioada comunista. Sunt si argumente, Romania se industrializa intr-un ritm alert, fapt ce determina o nevoie acuta  de locuinte, dat fiind faptul ca noii salariati, din industria ce se ridica cu fiecare zi, erau de la tara si din toate colturile tarii.
Asta a fost atunci cand se construia comunismul, dupa revolutie ma asteptam ca lucrurile sa se aseze; nu, nu am avut norocul asta, s-a inceput un proces invers.
Ma intreb si intreb si nu voi obosi niciodata sa fac acest lucru, cei care au guvernat din ’90 si pana astazi nu au vazut prapastia in care ne afundam, de ce nu au cautat piete de desfacere in Orientul Apropiat, in Africa, in America de Sud, pe planeta Marte daca era necesar, de ce au acceptat distrugerea tarii?
            As vrea sa-i intreb pe I. Iliescu, P. Roman, N. Vacaroiu, E. Constantinescu, V. Ciorbea, R. Vasile, M. Isarescu, A. Nastase, C.P. Tariceanu, E. Boc, T. Basescu: domnilor va dati seama ca sunteti criminali, ca ati distrus aceasta tara?
Cum ati putut demola, tot ce se construise, intr-un hei rupism mai mare decat cel in care au fost construite? D-le Constantinescu : “dormiti noaptea linistit”, stiind ca in perioada dvs au inceput inchiderea minelor si  a altor  obiective, era in vremea cand V.Ciorbea vedea” luminita de la capatul tunelului”, dupa ce ne servise ”privatizare pe paine”. Toata aceasta perioada a demolarilor a avut ca rezultat injumatatirea salariatilor. D-lor enumerati mai sus, cand ati vazut ca FMI, ori UE, va conditioneaza un imprumut, ori aderarea de distrugerea unui complex agro-industrial, ori de alta natura, de ce nu v-ati dat demisia in semn de protest, anuntand in acelasi timp cetatenii acestei tari, motivul gestului? Nu ati facut-o si nu ati facut-o pentru ca ati profitat de haosul creeat.
             Cred ca primul semnal nefericit a fost dat de cel mai adorat Prim Ministru, l-am numit pe Petre Roman, cand din balconul primariei Brasov anunta populatia si implicit potentiali parteneri externi ca: “de la comunisti am mostenit un morman de fiare vechi”.
As dori sa va intreb d-lor presedinti si prim ministrii pentru ce ati indatorat tara, ce ati facut cu bani? Poate ati costruit drumuri, ori poate autostrazi, ori poate ati reabilitat infrastructura CFR-ului, nu cumva ati consolidat sistemul de sanatate, ori pe cel al invatamantului? Nu domnilor, nu ati facut nimic din toate acestea, pur si simplu, ori i-ati furat, ori ati fost prosti si v-au furat altii. Ce tara este asta cand ne uitam in gura lui Iliescu, Roman, Constantinescu, Ciorbea, Boc, ca la niste iluminati, cand il vad pe Roman cum critica guvernul Boc, pe drept dealtfel, dar nu este cel mai indreptatit, pe Ciorbea criticand toate guvernele, pe Constantinescu cu figura lui de sfinx venind sa ne lumineze si sa ne spuna cum l-au “facut” pe el serviciile, Iliescu vorbind o ora fara sa ne spuna nimic, cum Boc cu o nesimtire iesita din comun critica guvernul Ponta ca ar fi crescut preturile pe taraba, in locul lui Boc 50 de ani de aici incolo nu trebuia sa scoata capul, langa el trebuia sa-i ia si pe Basescu si mai nou pe cea care la consiliat la guvern, Andreea Paul Vass. Am o singura dorinta: astept ziua cand explicatiile dvs. vor fi date in fata magistratilor, ori poate de ce nu in fata unui Tribunal al Poporului. Asa sa va ajute Dumnezeu!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...