sâmbătă, 25 mai 2013

Infractorii sa-si plateasca intretinerea.



            Prea multi detinuti de lux, acesti oameni trebuie sa-si plateasca intretinerea. Incerc sa explic de ce sa se autofinanteze. In primul rand contribuabilul nu are nicio vina ca el a comis o infractiune, omul de rand care isi plateste cinstit darile catre stat,de multe ori rupandu-si de la gura, de ce trebuie sa plateasca intretinerea cuiva care a incalcat legea?
Sa luam exemplul unuia care a facut o mare paguba statului, el este dovedit  de catre politie si procuratura, apoi condamnat de catre instantele de judecata, toate acestea cu mari cheltuieli facute din bani publici.  Aceste cheltuieli trebuie puse in seama condamnatului, fiind singurul vinovat de declansarea lor, totusi sa se intample dupa ce condamnarea este definitiva si irevocabila. Mai departe, in penitenciar, datoria statului este sa-l pazeasca pe infractor, cheltuielile cu hrana si imbracamintea sa si le asigure, contribuabili nu trebuie sa fie furati de doua ori, odata cand a savarsit infractiunea si a doua oara cand il intretine in penitenciar pe durata executarii pedepsei. Nu am nimic impotriva ca un detinut sa aiba un televizor, un aparat de radio, sa citeasca o carte, sa mearga la club, sa aiba instructori pentru diverse activitati, dar toate acestea trebuie sa le plateasca, inclusiv curentul electric. Nu trebuie sa facem din penitenciare case de odihna, ele trebuie sa fie totusi institutii de reeducare. Participarea detinutilor cu sume de bani din fondurile proprii la intretinerea lor este un mijloc de reeducare, acolo unde nu se pot intretine sa fie scosi la munca, pentru ca din banii obtinuti o parte sa mearga la acoperirea propriilor cheltuieli( dealtfel cred ca se si procedeaza asa) din penitenciar, iar cealalta parte sa fie la dispozitia detinutului. Tara este prea saraca, banii prea putini si hotii prea multi, de aceia cred ca trebuie gasite solutii pentru diminuarea cheltuielilor cu intretinerea condamnatilor, fie prin efortul financiar propriu al fiecarui detinut, fie prin participarea la programe de munca platite, din care o parte din bani sa fie folositi pentru a acoperi cheltuielile facute de catre stat cu paza si intretinerea lor, iar cealalta parte sa fie pusa la dispozitia fiecarui detinut prestator de servicii. Vad ca este o avalansa de arestari in randul fostilor ministri, generali, maine poimaine, presedinti, ori alte fete alese si cu pretentii, de aceea d-lor da-ti o lege prin care sa va asigurati traiul in viitoarea voastra casa, unde ve-ti sta mai mult, ori mai putin, in functie de “interesul”ce l-ati avut pentru acest lucru. Da-ti o lege prin care sa va aratati demni si integri, nu apelati la mila publica pentru intretinerea voastra, din ceea ce ati luat din sudoarea bietului popor platiti-va dreptul de a fi reeducati. Platiti  sa reveniti de unde ati plecat.

Un comentariu:

  1. Corect !
    Cat a costat "camera de hotel de lux" a lui Nastase? A muncit in folosul nostru, a celor care il intretinem in "hotel"? A scris si el ceva, care oricum nu este citit de noi ! Observ ca din Camera Deputatilor au ajuns Camera Detinutilor. Politici, in nici un caz ! Penal, da !
    Cata dreptate aveti, putini sunt cei care gandesc asa, si au si curajul de a scrie.
    Am o rugaminte la dumneavoastra daca este cu putinta.
    Mi-ar face o deosebita placere sa va citesc, sa fiu la curent cu ceea ce scrieti, dar imi este foarte greu. Ar fi mai usor daca ati folosi functia de "İnscriere pe blog". Asa v-as putea urmari mai usor. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...