miercuri, 8 mai 2013

Un an de guvernare Ponta.



            A trecut un an de guvernare Ponta in 2 guverne. In aceasta perioada s-au intamplat lucruri bune si lucruri mai putin bune. La partea buna as adauga intregirea salariilor si returnarea banilor catre pensionari opriti samavolnic de catre guvernul de trista amintire Boc. Tot aici putem pune si suspendarea lui Basescu, daca nu s-a materializat in demitere sunt mai multe cauze, multe imputabile lui Ponta, altele imputabile electoratului care a preferat sa stea acasa, in loc sa iasa la vot pentru referendum, altele imputabile UE si CCR. Economia nu a mers chiar rau si in general institutiile statului au inceput sa se miste. Este de discutat daca acordul de coabitare incheiat cu Basescu, avand binecuvantarea lui Antonescu, trebuia, ori nu trebuia incheiat. Daca nu se incheia, tara ar fi fost si mai dezbinata, ori acum avem nevoie de liniste pentru a putea fi aplicata politica guvernului. Daca lucrurile ar fi mers prost din cauza neantelegerilor dintre Presedinte si Ponta, tot Ponta ar fi fost vinovat, de demiterea lui Basescu prin referendum nu stiu daca se mai poate vorbi.
Pana la urma aceasta coabitare il ajuta pe Antonescu Crin, care vad ca nu scapa nici-o  ocazie de al critica pe Ponta, de ai mai trage cate o scaltoaca pe dupa ceafa, cum facea probabil cu elevii care nu invatasera lectia la istorie, asa ca draga Crin Antonescu roaga-te sa tina coabitarea, asa poti creste in sondaje, poate il depasesti si pe Ponta. Un barbat cand isi intreaba nevasta daca l-a inselat trebuie sa isi asume niste riscuri, este foarte probabil ca ea sa recunoasca, atunci are doua posibilitati : fie o iarta si ea il va insela in continuare, fie se despart si vor imparti averea si copiii; in aceasta situatie este Antonescu, da in Ponta ori de cate ori are ocazia, deocamdata Ponta se face ca nu observa, nu raspunde la atacurile lui Antonescu, ce se va intampla cand va raspunde? Asta este o intrebare la care Crin trebuie sa se gandeasca si sa gaseasca raspuns, e bine sa dea in Ponta, chiar observ ca este de bon-ton, dar din cand in cand sa-l mangaie pe cap a intelegere, altfel sa nu se suceasca Victor si ramane fara fotoliul de la Cotroceni si este pacat, pentru ca-l probase si era confortabil. Nu este rau sa-si mai tina in frau si martoagele batrane ce se taraie prin PNL, fac prea mult zgomot pentru nimic. Ponta sper ca face ce trebuie, nu stiu daca extragerea gazelor de sist este o problema reala, ori importata, trebuie sa fim atenti, ca nu stim cand, ce se intampla este favorabil noua, ori favorabil altora, trebuie sa ne indepartam de spiritul de turma si sa incepepem sa gandim cu capetele noastre. Fiecare guvern trebuie sa raspunda pentru ce face, pentru masurile ce le implementeaza, pentru politica dusa in general, asta se va intampla si cu guvernul Ponta la soroc, fie va plati nepriceperea, fie va castiga datorita bunelor rezultate.
Am scris acest articol cu durerea ca nu am reusit sa vad o tara libera de toti cei care au condamnat-o la foame, trebuie sa mai vad multe mutre ce  le-ar fi stat bine in alta parte sper sa nu fie timpul trecut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...