miercuri, 19 iunie 2013

Alo,112? Salvati coabitarea!



            Alo, 112 ? Da 112, ce doriti? Trimiteti un echipaj “Smurd” sa reanime coabitarea.
Cam asa ar trebui sa sune nedumerirea lui Ponta vis-a-vis  de aratura pe care a apucat-o Basescu. Cred totusi ca intr-un moment de sinceritate Basescu ii va multumi  lui Ponta, ca nu l-a lasat sa se plictiseasca singur la Cotroceni. De fapt ce a facut Ponta? Dupa alegerile din dec.2012, cand a vazut ce incredere are populatia in USL, d-l Ponta si-a rotit ochii peste clasa politica si a vazut  inghesuita prin frigul Covasnei o formatiune etnica ce tremura de nervi ca nu se afla la guvernare, desi mai rar au fost facute guverne fara UDMR, in bunatatea sa, data si de cei aproape 70% dintre votantii ce ii trimisese in Parlament, d-l Ponta invita UDMR-ul la guvernare. Numai ca electoratul nu a fost la fel de incantat de ideea copresedintelui USL si i-a dat un vot de blam acestuia. Strategie gresita isi spune d-l prim ministru, voi face altfel. Fara sa mai spuna cuiva (in afara de Antonescu si Constantin) a mers la palatul Cotroceni, a privit peste gard la omul singur si ingandurat ce se plimba in jurul Cotroceniului injurat de pensionari ca le taiase din pensie si de bugetari ca le taiase din salariu, nu mai spun de mamicute si bebelusi. Ponta om sufletist gata oricand sa imparta si cu altii bucuria castigarii alegerilor, s-a gandit ca nimeni nu ar fi mai potrivit de adus la masa victoriosilor decat cel care (inca) locuieste pe timpul zilei la Palatul Cotroceni, astfel ar pupa el unde au scuipat 7,4 milioane de votanti, pentru demiterea lui Basescu din iulie 2012, spalandu-i astfel rusinea suportata in vara si aducand bietul om pe linia de plutire.
            A venit la birou a discutat cu colegii de alianta, a explicat cum a putut el mai bine ca nu mai suporta starea depresiva in care se gaseste bietul om si este gata sa semneze un act pregatit de locatarul Cotroceniului, prin care sa-l repuna pe acesta in scaunul de Presedinte, el fiind primul care ii va recunoaste acest drept si daca va dori este gata sa treaca in Constitutie si posibilitatea de a mai avea unul, doua, sau oricate mandate de Presedinte va fi nevoie, pana se vor prescrie toate dosarele prezente si viitoare. Ceilalti doi (Antonescu si Constantin) au aprobat tacit toate doleantele lui Ponta si astfel intr-o seara nici mai frumoasa nici mai urata ca altele, s-au prezentat la Palatul Cotroceni au semnat documentul Ponta si Basescu, iar nasi au fost Antonescu si Dragnea. Timpul a trecut, Basescu a uitat vara lui 2012, masa verde, Merkel, Barroso, si pe toti ceilalti ce plangeau ca se furase tara, se furase justitia, se furasera voturi, a uitat procurorii ce mergeau cu biblia in mana prin satele patriei, punand taranii sa jure pentru cine, ori cum au votat.
Iata-l pe d-l Basescu mai curat, mai uscat, spalat si apretat de Ponta, gata sa se lupte cu cel ce l-a ridicat din tarana, l-a scuturat, l-a primenit si l-a repus in drepturile ce nu le merita.
Ultima gaselnita a Basescului este modificarea Constitutiei, chipurile nu sunt respectate dorintele electoratului de a avea un Parlament monocameral si 300 de parlamentari; astia vor sa mentina un Parlament bicameral cu 360 de membri, este o mare problema inca 60 de parlamentari, mai bine facem terenuri de fotbal in panta decat asa ceva. Astfel s-a hotarat sa declanseze inca un referendum pentru a intreba populatia daca mai este de acord cu un parlament monocameral si 3oo de parlamentari; imi permit sa-l sfatuiesc sa intrebe populatia daca nu ar fi mai bine sa fie in parlament numai 30 de parlamentari, ori mai bine 10, dar mai bine niciunul ca oricum dorm degeaba in fotoliile Parlamentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...