duminică, 9 iunie 2013

Basescu, mai curat,mai uscat!



            Basescu, Presedintele lui Merkel, Barroso, CCR si celelalte organisme, revenit la Cotroceni dupa o demitere prin vot democratic, traiasca “masa verde”. Dupa alegerile din  dec. 2012, cand USL-ul a castigat cu 70%, ma asteptam ca Basescu sa stea izolat la Cotroceni, eventual sa alerge in jurul palatului pentru a nu se plictisi. Nu a fost sa fie asa, Victor Ponta  a facut acel nenorocit “pact de coabitare” cu T.Basescu, legitimandu-l astfel in functia de Presedinte al Romaniei. Si-a tras Ponta toate pacatele din acest pact, fiecare a dat in el cum a vrut si cat vrut, incepand cu Antonescu si terminand cu mine care sunt ultimul postac de pe facebook. Mare mi-a fost mirarea cand am citit in Ev.Zilei declaratia lui Basescu cu privire la “pactul” de coabitare. Nici mai mult nici mai putin Basescu isi cerea scuze  de la fata lui(care?) caci a fost nevoit sa incheie acel pact pentru binele tarii!
Bravo domnule Basescu, asta da tupeu. Parca dvs. declarati ca acest pact era redactat inca din septembrie 2012, dar ca Ponta nu a dorit sa-l semneze.
          Sa analizam pe rand cele declarate de  Basescu :
1)      Nu este multumit de propria reforma din invatamant si de modul cum merge invatamantul, nici eu nu sunt multumit, dar spre deosebire de dvs. nu am impus actuala reforma. Lasati-i pe cei pusi sa faca treaba, sa-si duca munca la bun sfarsit.
2)      USL a fost ales intr-un procent covarsitor, desi spune-ti dvs., a avut intre candidati un om suspectat de plagiat si alti cu dosare in curs de judecata. Dvs. d-le Basescu cand ati fost ales Presedinte parca aveati un dosar pe rolul instantei de judecata, marele dosar “flota”,dosar suspendat pana la terminarea mandatului de Presedinte. Daca ma gandesc bine nu erati chiar asa de virgin in ale dosarelor, mai aparuse casa din Mihaileanu, Nuti stie cum sta treaba cu ea(cu acea casa). Parca mai este un dosar si despre spalare de bani, la fel suspendat. Va place sa vorbiti de funie in casa spanzuratului.
3)      A adus in discutie ca Romania sa aiba o forma de guvernamant laica, ceea ce nu este rau, sa avem toleranta fata de celelalte minoritati religioase din tara (musulmani, budisti, catolici etc.), as vrea sa-i reamintesc ca odata a fost intrebat ce fapta buna a facut, raspunsul a fost : “am increstinat un musulman”. Imi amintesc ca se c-am suparasera cei din religia islamica.
4)      Basescu si-a cerut scuze, in fata jurnalistilor care il sustin, pentru ca a incheiat pactul de coabitare. Cat cinism, nu spune ca acest pact la readus pe linia de plutire, a dat legitimitate ramanerii la Cotroceni, rau a facut Primul Ministru.
5)      Atentie Ponta ti se pregateste ceva, vei plati pentru toata sovaiala ta, trebuia sa-i fi  dat in cap,  in loc sa faci pactul, acum asteapta-te la cei mai rau.
6)      Nu ne spune d-l Basescu nimic de  imprumuturile de zeci de miliarde de euro, care au inceput sa fie platite cu mari sacrificii, de ce au fost facute ce s-a facut efectiv cu acei bani (greu vom reusi sa platim aceast urias imprumut)?
7)      Chiar d-le Basescu in guvernarea dvs.(in care Boc tinea de sase) ati imprumutat 20 de miliarde de euro, ati taiat din salariile bugetarilor, ati impozitat pensile (CAS), ati mai si privatizat cate ceva, ce dracu ati facut cu atatia bani? Nu vreti sa ne spuneti si noua, daca nu este secret?. Dar poate ca nu este secret, oricum va dau un  sfat gratis; ganditi-va bine ce ati facut cu ei, va veni cineva sa va intrebe, sau poate scrieti in memoriile de la DNA? Ori va lasa o masa, pix si hartie si ne spuneti de acolo, de la Jilava, ce ati facut cu acesti bani, unde au fost dositi, ca sa fie gasiti de urmasii nostrii, sau Nutica stie de ei?

8)      Va multumesc d-le Basescu ca ati ridicat tupeul la rang de Presedinte!

Un comentariu:

  1. Adaugare la punctul 8) si frauda la rang de virtute (sa nu uitam cat a laudat-o pe Anastase pentru fraudarea legii pensiilor)...

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...