miercuri, 26 iunie 2013

Basescu, Parlamentul si Curtea Constitutionala !



            Decat Parlament, mai bine Curte Constitutionala. Ma crucesc cand citesc hotararile acestei Institutii Supreme. In vara trecuta cand a fost referendumul pentru demiterea Presedintelui, CCR era cu ochii pe garajul de unde transmitea  “suspendatul” Basescu si in functie de temele date de acesta, asa veneau si hotararile Curtii, chiar daca, putin mai inainte spusese altceva; exp.data de validare a rezultatului de la referendum in prima instanta se hotarase a se tine in septembrie, dar pentru ca Basescu ii atentionase ca este prea lunga perioada de la referendum pana la validare, imediat au adus-o undeva in august, sa numai pomenesc de acea mult discutata “erata”ce a dat peste cap toata procedura de pana atunci. Vara trecuta modificarea legii referendumului cu prag de 50% plus 1 a fost aprobata cu cateva zile inainte de referendum si a fost constitutionala, acum este constitutionala legea referendumului cu prag de 30%, dar cu aplicabilitate peste 1 an de la publicarea in Monitorul Oficial, ceea ce s-ar traduce prin: “|este constitutionala si nu prea”. Basescu are dreptate cand spune ca trebuie sa fie o singura camera legislativa, a gresit cu numarul de parlamentari, nu despre 300 de parlamentari era vorba ci numai de 9 parlamentari si astfel am rezolva problema, CC ar primi proiectele de legi direct de la Guvern cu apostila de solutionare de la Basescu , astfel s-ar castiga si timp si bani. Ce se va intampla cu tara dupa ce nu va mai fi Basescu?  Se va da o lege prin care Basescu sa ramana la Cotroceni pe viata, CC o va valida ca fiind constitutionala si gata anormalul va deveni normal, cam despre asta e vorba cand vorbim despre o singura camera legislativa.
            Nu pot sa inteleg(sau nu vreau) cum niste oameni cu oarece studii, cu o anumita varsta, alesi pentru o perioada indelungata de timp si care nu pot fi demisi de seful statului, ori primul ministru(decat de o unanimitate a CC), pot fi atat de usor de manipulat, ori si mai rau sunt fripturisti, arivisti, pupincuristi (detest acest cuvant,dar si pe cei ce se incadreaza in el). Romania nu va putea fi un stat in care sa functioneze forta dreptului, decat atunci cand Curtea Constitutionala, Instantele de judecata si Inalta Curte de Casatie si Justitie  vor da hotarari bazate exclusiv pe lege si nu pe influiente, ori ordine din afara Institutiilor. In acest moment cu durere in suflet constat ca in tara noastra continua sa primeze dreptul fortei, ceea ce ne aseaza langa tari cu deficit de democratie si plus de coruptie. Daca la nivel declarativ  Presedintele spune ca el este garantul libertatii justitiei deja avem o problema, Presedintele fiind un om politic inseamna deja o ingerinta in treburile justitiei, aici este vorba de libertatea justitiei asigurata nu de Institutia Prezidentiala ci de un om, ce se va intampla cu aceasta justitie cand acest om nu va mai ocupa acel fotoliu, de unde se erijeaza in dumnezeul justitiei?
Cred ca nimic anormal, acum justitia e libera intr-adevar sa aplice ordinele venite de la aparatorul ei, ca doar d- aia este aparator,nu? Astept vremea cand nu va mai apara justitia, ci va fi nevoit sa se apere de rigorile justitiei, sper sa nu mai fie mult pana atunci.
            Dumnezeu sa-l ajute sa-si duca pedeapsa ce ii va fi data.

2 comentarii:

  1. Astea-s urmarile acceptarii idiotului la Cotroceni si al coabitarii cu alalalt!

    RăspundețiȘtergere
  2. stimate domn, aveti o frumoasa varsta! sa asteptati libertatea "justitiei" e curajos, dar amagitor :)

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...