marți, 4 iunie 2013

Dati romanilor circ!



            Nu avem arenele romane, avem in schimb televiziuni. Roma antica, romanii in mainii cu  bucati de paine priveau cu bucurie orgasmica cum semeni de-ai lor erau sfasiati de animale salbatice intr-o confruntare inegala pentru om, toate  acestea numai pentru a abate interesul cetateanului de la problemele grave ale cetatii.
Romania 2013, in lipsa arenelor romane, avem televiziuni, multe televiziuni, multe de stiri, cu dezbateri pasionale, cu trimiteri la origini pentru cei ce nu sunt deacord cu cei care ii chestioneaza. Televiziunile ,desi nu recunosc, nu isi asuma acest lucru, sunt sustinatoarele diferitelor institutii, ori partide politice, in functie de interese, fiecare strigand sus si tare ca reprezinta interesele cetateanului. Fals, fiecare reprezinta propriile interese, sustin un  partid, un lider politic, ori o institutie, numai pentru a avea mari beneficii, odata cu disparitia beneficiilor dispare si sustinerea. Deontologia, un cuvant cu ajutorul caruia sunt criticati adversarii, dar care lipseste si acuzatorilor. Daca te uiti la 4 dintre cele mai cunoscute televiziuni de stiri si urmaresti aceeasi stire, nu vei intelege nimic, pentru ca fiecare da un alt inteles stirii.
Mai nou se practica balacareala,acuzatii directe intre jurnalistii televiziunilor concurente, luand de fiecare data cetateanul ca partener al” inocentei” sale. Strecurata prin aceasta balacareala apare o stire potrivit careia, mari bosi din companiile de stat, trimisi in somaj prin ordonanta si-au acordat sume fabuloase in salariile compensatorii, sume de zeci si chiar sute de mii de euro. Toate acestea nu s-ar fi putut intampla, daca legislatia ar fi fost perfecta, dar cat timp legislatia in vigoare  permis, a ingrosat obrazul si si-a alocat sumele fabuloase. Astazi guvernul se pregateste sa impoziteze sumele de bani din platile compensatorii, cu 85%, considerand ca 15% este o suma mai mult decat decenta.
            Danilet si Ghica se intorc la CSM, asta a hotarat ICCJ. Intrebare : pentru ce ne mai trebuie votul organismelor care trimit judecatorii si procurorii in CSM, cand putem lucra direct cu ICCJ, dizolvam si Parlamentul si lucram direct cu CCR. Ne linistim din punctual asta de vedere, televiziunile continua circul pe diverse teme, cetatenii uita de paine, uita de democratie, stau cu ochii in televizor si injura pe cei care il desemneaza moderatorul televiziuni, aratandul ca pe un tradator de neam si tara. Si astfel se uita de incalcarile repetate ale tuturor regulilor democratieie de catre cei pusi sa apere aceste legi.
Coabitarea apare ca ceva firesc intr-o tara a nefirescului, salariile compensatorii sunt normale, cei demisi se intorc  in vechiul post.La CSM este o stare de rasu-plansu, cum dracu niste asii in ale dreptului sa poata face asemenea greseli, ma refer, fie la modul in care judecatoriile au decis prin vot ca Danilet si Ghica sa nu mai  faca parte din CSM, fie la ICCJ care a decis ca ei sa se intoarca la CSM. Cineva a gresit in mod intentionat, cineva isi bate joc de acest popor. Televiziunile transmit stirea revenirii lui Danilet si Ghica, nu inteleg nimic, fiecare vorbeste pe limba lui. Nu stiu care televiziune spune adevarul, de fapt acest lucru nu intereseaza pe nimeni, romanii se protapesc in fata televizorului si injura de mama focului televiziunile concurente, injura cu acelasi patos cu care un microbist injura arbitrul la un meci de fotbal pentru ca nu a acordat un 11 metri, desi stia bine ca nu-l meritau, dar ce conteaza, asa castiga echipa lui.
Din cand in cand se mai trezeste cate unul: “ba-i, numai Basescu e de vina, el si cu Ponta al lui, sa le fie coabitarea a dracu, ma uit la maruntisul asta, cand puteam vedea smardoiala adevarata intre Ponta si Basescu.
           

Un comentariu:

  1. Curat circ murdar !
    Mai nou, inundatiile s-au apropiat si televiziunile fac lobby pentru eliberarea Sfantului Gigi, pe toate posturile vezi numai stiri despre el, dar despre inundatii, ioc ! Guvernul a fost avertizat, dar el lucreaza acuma pentru revizuirea Constitutiei si eventual pentru gratierea si amnistierea coruptilor.
    Foarte bine punctat stimate domn. İmi face placere sa va citesc.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...