duminică, 2 iunie 2013

Va multumesc ca ati distrus tara, d-lor politicieni!



            Cand am invatat la scoala eram mandru sa aflu ca Romania este pe locul 5 in lume in extractia petroliera si pe locul 2 in Europa, in acelasi domeniu.Aveam rafinari de petrol la Ploiesti si Campina, mai tarziu au fost construite mult mai multe, pentru a face fata prelucrarii petrolului din productie interna si din importurile venite in contrapartida. Au fost construite termocentrale,combinate siderurgice, toate acestea faceau sa infloreasca extractia carbunelui, in plus o parte din carbune mergea la populatie pentru incalzire, astazi populatia foloseste lemnul, carbune nu mai este.
            Se vorbeste despre extractia gazelor de sist, nu discut despre modul de exploatare, ci de cine exploateaza aceste gaze. Trebuie sa vina o firma din afara tarii, sa faca cercetare si mai tarziu exploatarea acestor gaze, pentru simplul motiv, ca noi numai detinem nicio intreprindere specializata in extractie si exploatarea gazelor, desi ne-am numarat printre primele tari din lume care am extras petrolul si gazele naturale.
Pentru  faptul ca a fost distrusa cercetarea in domeniul extractiei petrolului si gazelor, pentru faptul ca a fost distrusa industria de extractie si de productie a  petrolului si gazelor MULTUMESC bravilor conducatori pe care am avut nenorocul sa-i avem de la revolutie si pana astazi. Va MULTUMESC ca ati vandut compania de petrol PETROM unei tari fara traditie(dar cu ambitie) in extractia petrolului, va multumesc ca cersim pe la alti sa ne lase si noua frimituri din profitul lor, urias dealtfel.
            Imi amintesc de d-l Prim Ministru Ciorbea(toti fosti prim ministri sunt vinovati), cum ne promitea privatizare pe paine pentru a vedea luminita de la capatul tunelului, tot domnia-sa a fost cel care a trimis acasa cu prima ordonanta in acest sens si oferindu-se salarii compesatorii minerilor din Valea  Jiului, de atunci putin cate putin industria extractive a carbunelui s-a terminat si pentru asta va MULTUMESC d-lor guvernanti.
            Cred ca toti dar absolut toti cei care au guvernat, ori au sprijinit guvernele sa fie actionati in judecata pentru distrugerea sistematica a economiei romanesti. Nu discut de combinatele de oteluri, de tabla, etc., etc., etc., discut numai de bogatiile subsolului, de extractia si prelucrarea lor.
            Statiunile balneare de la Borsec, Tusnad, Govora, Buzias, etc., au fost lasate in paragina, ori privatizate in dorul leli, si pentru asta va multumesc si ma rog la D-zeu sa va ajute sa raspundeti si pentru distrugerea acestor  statiuni.
            La confruntarea electorala din 1996 Emil Constantinescu privindul pe I.Iliescu cu o morga de om preocupat, il intreaba:”dormiti bine d-le Iliescu”, acum dupa atatia ani il intreb pe cel ce a fost invins de servicii : “dormiti bine d-le Constantinescu, dar dvs.d-le Iliescu”. D-l Basescu doarme bine, bea intai un wiskey cu doua cuburi de gheata, apoi il leagana Ponta si adoarme, minunandu-se si el cat de bine-i merge.
            Nu se poate sa cadem in capcane de genul procurorul asta este al meu, asta este al lui ala(nu spun ca astea sunt lucruri normale,ca nu sunt,dar Romania in sine numai este normala), cand de fapt noi suntem o tara falimentara, avem atata amar de datorii fara sa fi facut ceva cu acesti bani, de ce nu pot fi condamnati  cei care au inrobit poporul si acum spun ca au fost sanctionati de electorat. Nu, trebuie sa fie sanctionati de instantele de judecata cu ani grei de pedeapsa, confiscarea averilor si plata pentru intretinerea lor pe timpul executarii pedepsei. Suntem  si imi pare rau ca Primul Ministru nu are curajul sa spuna care este realitatea, intr-o situatie aproape fara iesire.
            Dintre fosti prim ministri uni ar putea invoca faptul ca UE a cerut privatizarea , ori distrugerea acestor companii, dar daca i s-a parut ca nu trebuie facut acest lucru de ce nu a venit in fata poporului sa spuna despre ce este vorba sis a-si inainteze demisia spunand ca el nu poate lupta impotriva propriului popor.
            D-lor fosti si actuali guvernanti, D-zeu sa va ierte, dare u si porul roman nu va vom ierta niciodata. Asa sa-mi ajute D-zeu!

2 comentarii:

  1. Doar multumec? Cred ca ar trebui si o RECOMPENSA ... PENALA. Cine face gestul ... CARITABIL ... de polarizare a contributiei noastre de MARTORI pentru aceasta "recompensa"?

    RăspundețiȘtergere
  2. SUNT DE ACORD CĂ ÎN ROMÂNIA SE PETREC PREA MULTE LUCRURI ANORMALE, INDIFERENT CE CRITERII VOM FOLOSI; NICI SOCIALISTĂ, NICI DUPĂ NORMELE OCCIDENTALE, SE PARE CĂ ROMÂNIA MERGE PE DRUMURI ANORMALE

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...