luni, 24 iunie 2013

Ponta ajuta-ma sa te binecuvantez !



            Jos USL, nu ai dus lupta pana la capat, ai semnat pactul de coabitare, ai tradat pe cei ce te- au votat. Bun si ce rezolvam, USL-ul a plecat pe un drum greu, anevoios, cu multe lipsuri, cu multe gauri in buget ce trebuie astupate, cu datorii la FMI plus bancile comerciale, scadente ce trebuie platite in fiecare luna. Cu un sistem greoi si corupt pana in maduva lui, cu institutii aservite politic unui om ce detine functia de Presedinte al Romaniei castigata la masa verde. Nu stia, ar putea sa ma intrebe unul din cei ce carteste la orice miscare a guvernului? A, da, stia Ponta si ceilalti, dar mai ales el, joaca totul pe o singura carte, aceasta guvernare, daca guvernarea peste trei ani va avea rezultate slabe el va plati politic, mai pe intelesul tuturor se duce alaturi de Ciorbea, R. Vasile, ori Boc, adica la lada de gunoi a istoriei, dar daca va avea rezultate, ceea ce m-ar bucura, mai mult pentru mine, va avea un cuvant greu de spus in continuare, adica dupa 2016.
            Sunt mult, prea multe denivelari in bunul mers al economiei, al finantelor, nu este usor sa gasesti solutiile cele mai bune, oamenii cei mai buni, ii incerci ca pe pepeni, numesti o suta pe un post pana gasesti pe cel mai bun, apoi vine cineva si spune ca persoana numita a trecut odata prin fata blocului unde locuia Ponta cand era tanar; de aici se pornesc dezbateri televizate, vine altul si spune ca si el a vazut persoana respectiva, ba este sigur ca la vazut cand s-a oprit sub balconul lui Ponta si isi nota ceva intr-un carnetel, alta dezbatere sa se afle ce isi notase ala. In aceste conditii mai poate ocupa functia pe care tocmai fusese numit? Ne risipim in dezbateri sterile, doar, doar, vom gasi un ceva de care sa ne legam pentru a discredita. Nu sunt fan Ponta, nici Antonescu, nici regale Mihai, ma intereseaza bunul mers al Romaniei, deocamdata este cu directia rupta si nu gaseste adevaratul drum pe care trebuie sa mearga. Asta imi aminteste de un basm : un boier a cerut unei fete sa vina la curtea lui, nici calare nici pe jos, nici imbracata nici dezbracata, nici pe drum, nici pe langa drum. Atunci fata, care era mai desteapta decat guvernantii nostrii, s-a imbracat cu o plasa, era nici imbracata, nici dezbracata, a incalecat pe o capra, picioarele ii ajungea  cand unul, cand altul la pamant, astfel era nici calare nici pe jos, capra mergea dintr-un sant in altul datorita copacilor de pe marginea drumului, copaci din care ea manca frunze, asa ca nu mergea nici pe drum, dar nici pe langa drum. C-am asa ar fi si mersul economiei romanesti,
            Bun, hai sa dam guvernul jos, sa punem altii care nu sunt corupti, astia nu sunt corupti pentru ca sunt cinstiti, ori pentru ca nu au avut de unde lua mita pentru a face diferite servicii? Este o simpla intrebare, nu avem de unde sti decat punand-ui la incercare. Printre cadrele de rezerva din politica se poate observa Papahagi, Neamtu-Usturoi, Pavelescu(ala mic cu capu’mare), altii nu vad, daca nu cumva vrem sa vina portocalii din nou. Unde or fi ceilalti de nu vor sa iasa la vedere? Nu stiu. Asi vrea sa vad niste oameni puternici, pana acum in afara de Nastase nu am avut un adevarat Prim Ministru(daca este vinovat nu-l reabilitez eu), as dori inca un Nastase, dar fara acea nenorocita de coruptie, unul cu puterea lui de munca, cu abilitatea lui, cu eruditia lui, dar fara CORUPTIA lui (daca a fost, deocamdata nu a demonstrate nimeni asa ceva). D-l Ponta ajutati-ma sa va binecuvantez eu si ceilalti cateva milioane de locuitori ai acestei tari, pentru binele cel veti adduce acestei tari; apropos, vedeti cum faceti cu INS-ul poate aflam si noi cati suntem, vorba lui Geoana: ca nici ei numai stiau cati mai erau infiltrati prin diferite institutii din parte SRI.
            Prea Fericite Daniel roaga-te la Dumnezeu, poate ai mai multa trecere decat noi amaratii, sa ne ajute sa devenim si noi fericiti macar cat Mitrpolitul Irineu.

4 comentarii:

  1. DA, am vrut sa subscriu opiniilor tale din eseul de mai sus, insa, .......
    Ai "dat cu oistea-n gard" la sfarsit, rugandu-l pe prea-fericitul corupt sa ne salveze!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pacat ca nu ai sesizat ironia,ori eu nu am stiut sa o scot mai bine in evidenta.Multumesc pentru lectura!

    RăspundețiȘtergere
  3. si daca ar da norocul peste noi si ar trebui sa alegem alti politicieni care sa ne conduca, sa se formeze un alt govern sau parlament sau deputati, pe cine am avea de ales? sau cine ar trebui sa aleaga, poporul roman cumva? si daca da, am sti noi sa alegem?

    RăspundețiȘtergere
  4. silviu din Transilvania27 iunie 2013 la 23:48

    Imi place cum gandesti si cum scrii, in general simt si eu la fel si imi doresc aceleasi lucruri bune pentru tarisoara noastra si pentru noi ! In ce priveste repararea directiei noastre rupte si ratacite inclin sa cred ca nu se doreste remedierea ei ! Nici de cei dinlauntrul tarii dar mai ales de catre cei de afara ! S-a batut moneda cu metoda falimentarii firmelor sau Statelor si popoarelor pentru ca mai apoi acestea sa fie preluate pe nimic pentru a fi folosite in interes personal sau pentru a fi demolate si rase de fata pamantului ! Dupa cum iti spuneam, USL mi se pare ca este o ciudatenie impotenta care simuleaza potenta si virilitatea ! In ceeace il priveste pe Nefericitul Daniel pe asta mi se pare ca nici in gluma nu ne putem permite sa-l invocam ca sa ne inlesneasca un sprijin pe langa Dumnezeu ! Riscam sa ne trezim cu Sarsaila pe langa noi si cu toata gasca lui Basescu din care Daniel mi se pare clar, evident ca face parte ! Una peste alta imi pare si mie ca stam f. prost iar perspectivele pe care le-am putea avea impreuna cu oricare din feciorii Politichiei noastre pe care ii cunoastem deja imi par la fel de sumbre ! Incerc sa sper ca Monarhia si Casa Regala cu Mihai sau Margareta sau Nicolae ar putea fi ce a mai fost pentru Romania, Carol I care ne-a sco din Smarcurile si Pucioasa diavoleasca a Bizantinismului, oportunismului fanariot, balcanic si mahalagist, la fel de manelist ca si cel promovat de Basescu si cei de teapa lui ! Aceasta Casa Regala din care trebuie exclus Bastardul Lambrino, omul lui Basescu, are autoritatea, taria si sustinerea Europeana necesara pentru a scoate Romania de sub tutela escrocilor interni sau externi si pentru a-i impune directia corecta, demna si onorabila despre care vorbeai !

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...