miercuri, 5 iunie 2013

Romania merita o monarhie!



            Parisul merita o liturgie , Majestate!  Henric al 4-lea a trecut la catolicism, Parisul a avut liturghie, iar Henric a devenit regele Frantei. Romania merita o Monarhie, dar pentru asta trebuie facut un referendum ca populatia tarii se se pronunte . Cred ca nu este solutia cea mai buna sa fie modificata Constitutia  fara  a nu se consulta populatia,mai ales ca este  dorinta din ce in ce mai mare a mai multor cetateni,pentru a se linisti toata lumea trebuia acest referendum.
            Cresterea numarului adeptilor monarhie se inscrie pe linia scaderii nivelului de trai al populatiei, pe neseriozitatea celor ajunsi in fruntea statului, pe ne intelegerile dintre Prim Ministru si Presedinte. Regele fiind fara de partid, ar putea sa supravegheze mult mai bine si mult mai obiectiv activitatile celorlalte institutii, fara a interveni direct in activitatea lor, dar tragand semnale de alarma.
Mai mult decat atat am asigura linistea in randul populatiei, care vede in Monarhia Constitutionala, salvarea tarii. Cred ca a venit momentul sa repunem pe tron pe cel care a fost in mod abuziv obligat sa abdice in acel sfarsit de an ’47. La nunta reginei Elisabeta regele Mihai a cerut ajutorul casei regale engleze,singurul sprijin a fost indrumarea de a abdica. Regele s-a vazut singur impotriva tuturor, nu avut nicio salvare, a procedat in consecinta.
            Nu discut despre comunisti, nu discut despre greseli, greseli au facut toti, vreau numai sa privim cu sange rece si sa cantarim cu luciditate  ambele variante, pe care o vom considera noi, romanii, a fi varianta cea mai buna, pe aceea sa o avem.
Asta ar putea fi momentul cand poporul isi hotaraste soarta, slogan auzit de prea multe ori, fara nicio traducere in fapt.
            M-as bucura sa aud o declaratie hotarata din partea Printului Radu prin care se dezice de actiunea domniei sale din 2009, cand a candidat pentru Presedentia Romaniei, este adevarat ca actul nu a fost dus pana la capat, dar nu poti sta in pat cu dusmanul, nici macar putin. Este stiut ca opusul monarhiei este republica, gestul de atunci consider ca a fost facut fara consultarea Majestatii Sale, desi unii rautaciosi sustin ca Majestatea Sa stia, eu consider ca nu a fost informat. Pentru linistea acestei tarii, pentru arbitrarea fara partinire intre hienele politice, ne trebuie aceasta institutie : Monarhia Constitutionala.
            Nu avem nicio garantie, din start, ca va fi numai lapte si miere, dar nici mai rau nu poate fi. Poate apuc ziua cand nu voi mai auzi ca PG, DNA,ICCJ, sunt ale Presedintelui,  sunt ale Prim Ministrului, iar in momentul in care se face o arestare, ori se da o condamnare sa fie strigat: “o facatura, dosar politic, a fost arestat,condamnat la ordin politic,  nu stiu nici acum daca Becali, Nastase, Babiuc, Cioflina sunt condamnati pe drept, ori sunt martiri. Vreau sa traiesc intr-o tara in care Procuratura sa lucreze cu legea in mana, vreau sa traiesc intr-o tara in care o hotarare data de o instanta de judecata sa nu mai fie terfelita prin emisiuni de televiziune, ci sa fie atat de credibila incat sa se incline toti si sa spuna : “asa a hotarat instanta de judecata, inseamna ca e vinovat”.
            Personal nu am fost monarchist, nu aveam nimic impotriva daca tara in care traiam era monarhica, dar acum chiar vreau sa devenim o tara cu o Monarhie Constitutionala. Republica a murit! Traiasca Regele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...