joi, 27 iunie 2013

Romania nu este saraca, politicienii sunt hoti!



            Am urmarit la TV ANTENA 1 un program de mare tinuta sustinut de copii cu varsta de pana in 12 ani. Copii cu un talent formidabil, copii cu vointa si determinare, cu tinuta artistica demna de adevarati artisti.
            Dupa spectacolul de aseara mi-am dat seama ca Romania nu este saraca, avem tineri talentati in toate domeniile, la fel ca micutii artisti de aseara, avem copii ce exceleaza in informatica, matematica, fizica, literatura si altele. Problema cea mai mare si care trebuie rezolvata de polticieni este aceasta : copiii ne dau talentul lor, ambitia, determinarea si vointa lor, noi ce le lasam ca mostenire, ce le dam pentru ca acesti copii sa se dezvolte si sa-si dezvolte talentele in conditii bune si mai tarziu sa nu paraseasca aceasta corabie, numita Romania?
            Ma tem ca viitorul acestor copii este sumbru, traim intr-o tara care se degradeaza pe zi ce trece, in care luminita lui Ciorbea aproape ca s-a stins la capatul unui tunel surpat.Traim intr-o tara impartita nu intre ideologii, ci intre factiuni care au polarizat populatia civila si i-au transformat in dusmani, nu politici, ci dusmani ce se urasc cu ura viscerala, gata sa-si dea in cap pentru ca celalalt sustine pe altul si nu pe cel pe care il sustine el, toate acestea sunt posibile din cauza saraciei si a nesigurantei zilei de maine. Vreau sa fac o precizare : impartirea este la nivelul populatiei, la nivelul politicienilor lucrurile sunt mult mai simple, se cearta la televizor, in Parlament, dupa care se intalnesc in secret, puterea cu opozitia, pentru a continua “politica”de distrugere a economiei romanesti.
            Sa revin la micutii ce aseara au facut un spectacol de zile mari, micuti, ce tremurau de emotie impreuna cu parintii, lor la gandul ca ar putea castiga premiul cel mare de 20 000 de euro, bani care nu sunt tocmai de neglijat. Daca societatea ar fi fost altfel construita si nu s-ar fi produs jafurile atroce de 23 de ani incoace, cu totul altul era viitorul acestor minunate vlastare. Acum se vad: urmele unor foste paduri, urmele unor ogoare ce odata aveau recolte, ruinele sangerande a unei mandre industrii, ruinele unor foste ferme agro- zootehnice, de fapt ruinele unei Romanii libere si independente, care nu avea nici un leu datorie, dar avea de incasat de la altii multe miliarde de dolari. Daca ieri se spunea ca tara este un mare santier in constructie, astazi din contra, tara a devenit o ruina la propriu, cu datorii de zeci de miliarde de euro la FMI ,BM si UE, de fapt acolo de unde suntem condusi pe drumul spre locul de inhumare.
            Plang de mila acestor copii, pentru ca prin ei am vazut propriii nepoti si neputinta unor politicieni impotenti de a aduce Romania pe linia de plutire. Si mai dureros este ca aceasta corabie, care este tara mea, a fost adusa in stadiul de epava de un capitan de nava cu brevet. Voi, aceste vlastare nevinovate, veti avea ca mostenire cateva milioane de euro fiecare de platit la FMI, BM, UE si, fereasca D-zeu, alte banci.
            Asta este mostenirea pregatita de banditii deghizati in politicieni de 23 de ani incoace. Ne intrebam: de ce sunt romanii dornici sa se intoarca in timp pana ajung in ani 1970 si ceva, pentru ca atunci se intampla ceva in Romania, iar daca in anii ’80 s-a mancat salam cu soia, se intrerupea curentul, televiziunea avea un program de 2 ore, sacrificiul nu a fost degeaba, au fost platite datoriile externe, nu spun ca au fost vremuri bune, spun numai ca s-a realizat ceva. Acum traim mai rau decat atunci, desi piata este arhiplina, curentul este la discretie, televiziunile se intrec in programe si in lungimea lor, suntem nevoiti sa oprim curentul, sa privim galantarele pline si sa trecem mai departe, pentru ca posibilitatile financiare sunt limitate.
            Domnule Prim Ministru face-ti ceva ca ceasta tara sa se miste in directia buna, aveti si dvs. copii, faceti-va copiii sa fie mandrii de tatal lor, sunteti ambitios, faceti lucruri bune ca istoria sa va pomeneasca cu mandrie (vreti nu vreti, veti intra in istorie ,depinde de dvs. in ce capitol veti fi inclus). D-le Ponta, avem hoti destui, fiti unul dintre cei ce construiesc ceva in tara, fara sa fure! Cinstiti, da prosti ,am mai avut.

2 comentarii:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...