miercuri, 26 iunie 2013

Rusine Basescu, Felicitari Domnule Doctor Arafat!



            Muntenegru, o mica tarisoara din componenta fostei Iugoslavii. Un autocar romanesc cu turisti are ghinionul de a se prabusi intr-o prapastie din aceasta tara. Proba de civism: populatia din localitatea cea mai apropiata a venit cu mic cu mare pentru a ajuta la recuperarea persoanelor ranite si persoanelor decedate din prapastia adanca de peste 40 de metri si greu accesibila.; medicii si ambulantele au sosit in cel mai scurt timp pentru a da ajutor si a transporta ranitii la spital.
            Romania, tara de unde provenea autocarul care a produs acest accident. Se produc o serie intreaga de bulibaseli la nivel de Minister de Externe si Primul Ministru, singurul care actioneaza ca un mecanism précis este secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Domnul Raed Arafat, omul pe care in urma cu un an si jumatate Basescu vroia sa-l dea afara din minister, acesta a luat toate masurile si a facut posibila aducerea in tara in 48 de ore a persoanelor decedate si  a ranitilor. Sigur a fost ajutat si de Ministerul de externe, dar din punct de vedere medical el a organizat si condus toata actiunea.
            D-le Basescu, priveste si te minuneaza ce poate face un om atunci cand este competent si determinat. In locul celui de la Cotroceni as iesi public si mi-as cere scuze pentru gafa din ianuarie 2012 cand vroia sa-l indeparteze din minister pe acest om cu reale calitati umane si profesionale, sunt sigur ca ar castiga capital politic.
            Sigur ca politicieni nu puteau sa stea pe margine atunci cand au vazut atatea cadavre, doar sunt hiene, cu asta se hranesc. Au inceput sa latre cum ca ar trebui ca nu stiu ce ministru sa-si dea demisia, pentru ca nu stiu ce lucru nu la facut ca la carte, care carte? Poate cartea aia dupa care s-a ghidat Basescu si Boc cand dadeau oamenii afara din servicii, ori cand le taiau cate 25% din salarii, ori cand taiau pensionarilor din pensii; atunci trebuia decretat nu o zi de doliu, ci ani de doliu national pentru toti acei pensionari militari, civili, bugetari care nu au putut suporta socul si au plecat la cele vesnice.
            Intodeauna un asemenea accident ne ia pe toti prin surprindere, mai ales daca lucrurile se petrec ca acum intr-o zi libera. Banuiesc ca aceasta nenorocire va da de gandit autoritatilor si vor vedea unde comunicarea si organizarea nu au mers tocmai cum trebuie pentru a lua masuri de remediere a lor.
Am vazut televiziuni care au prins aceasta tragedie umana ca pe o mana cereasca, au incercat sa stoarca tot ce se putea, fara nici-un pic de respect pentru cei care disparuse-ra dintre noi, ori pentru rudele indurerarate, sa va fie rusine, banul se poate castiga si altfel!
Nu vreau sa trag eu concluziile, dar sunt convins ca acest accident putea fi evitat, daca cel de la volan constientiza ca mai avea si alti oameni in autocar si nu era singur in intrecere cu viata.Dumnezeu sa-i ierte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...