vineri, 7 iunie 2013

Rusine doctore Deftu, sarut mana doamna Asistenta!



            Nu m-am gandit ca voi scrie vreodata acest articol, din simplul motiv ca un doctor, in acceptiunea mea este un zeu care se lupta cu boala oamenilor, iar asistenta este cea care ii sterge sudoarea de pe frunte, ori ii umezeste buzele cu apa. Am avut ghinionul ca sotia mea sa faca o periartrita, am mers la medicul de familie care m-a indrumat sa o duc la reumatologie. Dupa un consult la policlinica s-a hotarat sa o internez in sectia reumatologie a Spitalului Judetean Dambovita, in grija doctorului reumatolog Deftu; dupa o internare de 10 zile lucratoare timp in care i s-au facut proceduri terapeutice, a fost externata desi durerile nu au cedat, sotia s-a plans doctorului, acesta i-a spus ca a facut tot ce se putea face. Asa ca, tarandu-si piciorul si cu dureri groaznice a parasit spitalul. A trecut o luna de zile de atunci, piciorul o doare la fel de rau, mai se linisteste durerea atunci cand ia calmante (ketonal). Intr-una din zile a vazut-o din intamplare o vecina asistenta, aceasta a intrebat-o ce a patit la picior, de ce schioapata, sotia i-a povestit tot ce a patit si cum o doare, dupa un control sumar a stabilit diagnosticul, a facut o recomandare pentru niste injectii, eu am privit cu  neincredere, dar am acceptat ideea de  a consulta medicul de familie cu privire la tratamentul recomandat, medicul si-a dat ok-ul. Sotia a inceput tratamentul si deja a inceput sa se simta bine, sarut mana d-na Asistenta. Nu ii voi spune numele pentru a o proteja si a nu ii cauza probleme la serviciu.
            Referitor la doctorul Deftu, sunt sigur ca este un medic bun, altfel nu ar fi rezistat atatia ani la reumatologie. Problema este daca respecta omul, ori priveste suferinta pacientului cu detasare, cu nepasare, cu indiferenta? Asta este protocolul, ce vrei sa–ti fac daca te doare, rabda, poate iti trece; v-ati invatat toti, sa veniti la spital, sa va faca doctorii bine, rabdati, poate va obisnuiti cu durerea. De ce dl. doctor trebuie sa rabdam durerea, pentru ca va este lene sa ganditi, ori pentru ca un tratament costa ceva mai mult?   V-am rugat sa spuneti care anume medicament ar face bine, chiar de ar trebui sa-l cumpar; raspunsul a fost ca stiti ce faceti, timpul a dovedit contrariul. D-le doctor dvs. nu sunteti un lacatus mecanic, nici otelar, nici inginer; acesti oameni daca gresesc ceva pot repara, ori retopi, dvs. nu aveti dreptul sa gresiti, lucrati cu OAMENI, oamenii nu pot fi retopiti, ei sufera. Poate si dvs. suferiti, nu aveti un salariu pe masura pregatirii, poate nu sunteti respectat de sistem cat ar trebui, pentru toate acestea nu suntem vinovati noi, pacientii. Daca nu va convine, plecati, decat sa va faceti treaba in “doru’ lelii”, mai bine lipsa.
            Cand a fost cazul am scris articole laudative la adresa unor medici din Spitalul Judetean, care isi fac cu adevarat datoria: Dr cardiologi Voicu Olga, Dobre Ileana, dr Fusca medic la sectia boli infectioase, dr Rosoiu de la UPU, oameni care isi fac cu adevarat datoria, in dispretul aceluiasi sistem si cu tot atat de putini bani.
Domnilor doctori fiti umani, sunteti medici intr-o tara in care suferinta este cuvantul de ordine, faceti ceva ca oamenii sa sufere cat mai putin. Sistemul ii omoara, dvs. medicii, salvati-i!.

4 comentarii:

  1. O scarba de doctor, care gandeste doar sub impulsul unei spagi consistente!
    Sper sa fie in aceeasi situatie, iar dobitocul sa sufere!

    RăspundețiȘtergere
  2. İnteresant. Un medic trebuie sa "construiasca" pacientul, nu sa il "demoleze". Gen Oprescu, care a vrut sa demoleze pasajul suprateran Mihai Bravu pentru ca nu au mai fost fonduri. Avem pretentii cam mari..... Acesta este sistemul. Corupt.
    Sa aveti o zi buna va doresc si sanatate sotiei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un jeg moral, spagar si mediocru, fara cunostinte, un retard si cel mai prost doctor nu apelati ca o sa regretati amarnic sau, daca va duceti la paranoia asta, intrati cu banii in mana ca altfel o sa regretati!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un om de nimic. Specialist nu stiu, ca am plecat asha cum am venit, tot cu intrebari. Poate nu am nivelul destul de ridicat sa inteleg un "geniu".

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...