duminică, 23 iunie 2013

Tupeul lui Basescu!



            L-am auzit pe d-l Basescu spunand ca Romania are un tractor la 57 de ha.de teren arabil, comparativ cu celelalte tari din UE care au un tractor la 10-12 ha. de teren. Foarte adevarat ce spune si foarte rau pentru agricultura romaneasca. Cine este acest domn Basescu care plange pe umerii romanilor pentru situatia grea din agricultura? Este vreun domn din ONG-urile care se invart prin Romania, este vreun fermier ce se plange pentru situatia grea in care se gaseste agricultura, este vreun profesor de la facultatea de agronomie? Nu, niciunul din acestia, este un fost capitan de vas, contrabandist de blugi in timpul croazierei, ajuns in politica de varf dupa ’89, in concluzie unul din cei care au luat masurile economice dezastruoase pentru tara. In 1999  negociatorul sef din partea Romaniei care impreuna cu Isarescu au negociat cu FMI inchiderea marilor companii industriale, in schimbul acordarii unor imprumuturi. Atunci s-a negociat si inchiderea marilor uzine de tractoare din tara, ma refer aici la “I.Tractoare de la Brasov, Craiova si Iasi. In loc sa gaseasca piata de desfacere in Asia, Africa, ori pe Marte, pastrand astfel niste uzine ce ne puteau  ajuta sa mecanizam mai usor agricultura, aducand-o astfel pe profit, am preferat sa o distrugem, astfel am ajuns sa importam tractoare pe bani multi, bani care de altfel nici nu sunt. Pe langa asta am trimis in somaj mii de salariati, care, acum sunt fie muritori de foame in Romania, fie cersetori prin Europa, fie capsunari. In acelasi ritm si in baza aceleasi negocieri a fost distrusa “Semanatoarea” si celelalte intreprinderi de utilaje agricole, inclusive statiunile de cercetare.
            Acum vine acest domn Basescu, sa planga pe umerii taranilor, ca nu au utilaje suficiente, dar omitand sa spuna adevarul. Ori ne crede tampiti, ori prosti, ori uituci, ori pur si simplu vine cu tupeu in fata cetatenilor pe principiul : “da, eu v-am vandut, ei si ce puteti voi sa-mi face-ti, va sfidez, sunt destui care ma apara”
Basescu impreuna cu sustinatorii lui : “ala mic cu capul mare”, un om (oare?), care se autointituleaza presedinte PNTcd ,ce pupa papucul (ori altceva) lui Basescu ,desi stie ca el a desfiintat PNT-ul, M.Macovei o ceva intre nebunie si extaz, o muiere care simte orgasmul numai cand injura pe cei ce sunt impotriva sefului sau. Udrea Elena o papusa in mana celor pusi sa dirijeze destinele tarii intr-o anumita perioada. Boc, un om a carui personalitate s-a contopit cu a lui Basescu, deci nu are. Roberta femeia care stie sa numere, am auzit ca o va lua Pristanda sa-i-numere steagurile, Neamtu un legionar intarziat, maine poate fi orice este nevoie, un viitor paranoic, sper sa ma desminta. Am obosit nu-i mai enumer pe toti. Dupa ce timp de 20 de ani ai fost neincetat, fie la guvernare, fie in Parlament, fie primarul Bucurestiului, nu poti veni sa te plangi, fara sa nu fi ridicol, dar ce conteaza cand cei carora le vorbesti nu-ti pot raspunde pe loc, ii da-i inainte cu tupeul caracteristic, in speranta ca oameni au uitat, am speranta ca in ce priveste greselile de natura penala facute de Basescu nu vor fi uitate si nici iertate, de lege evident. Un om care a negociat distrugerea industriei romanesti, vine acum sa se planga de anumite neajunsuri, desi el le-a generat, este culmea lipsei de bun simt, desi mai rar bun simt la un politician, mai ales format la scoala lui PDL-ului.
            Basescu a venit la Presedentia tarii pe un val urias de popularitate, populatia la perceput ca pe unul de-al lor, care bea direct din sticla ca in bodegile  porturilor maritime, care la nevoie stia sa dea un cap in gura cui il deranja, un om care vorbea pe intelesul tuturor, care nu avea ironia lui Nastase. Acum s-a dovedit a fi cu mult mai rau decat Nastase, a fi cel mai mare dusman al propriului popor, a fi omul de care nu avea nevoie Romania, a fost omul calamitate pentru intreaga economie romaneasca. Ma bucur ca numai poate candida la inca un mandat, ori cat de rau va fi cel ce va veni, va fi mai bun decat cel de acum.

2 comentarii:

  1. articolul spune lucruri adevarate. S-au strecurat niste greseli: faceti se scrie legat,dai inainte se scrie legat siin speranta ca oamenii au uitat-oamenii se crie cu doi i. Cu stima. Luciana Panaitescu.Timisoara

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...