joi, 4 iulie 2013

Basescu, afara !!!



            In sfarsit INS a dat publicitatii rezultatul numararii populatiei din 2011.Conform INS pentru a indeplini cvorumul impus la referendum trebuia sa voteze 8.134.920 de persoane, la urne s-au prezentat si votat 8.459.053, din care impotriva 7,4 milioane de voturi. La validarea referendumului s-au folosit vechile date asa ca d-l Basescu a castigat la masa verde, din cate stiu mai trebuiau circa 600 de mii de voturi pentru a fi validat. Acum dupa omologarea datelor de la recensamant, au fost in plus fata de cat trebuia pentru a face cvorumul cca.200 de mii de voturi. Astea sunt cifrele reci, conform statistici si numaratorii voturilor. Astazi am vazut in fata camerelor de televiziune, dupa anuntarea rezultatelor, un batran sovaielnic, care nu isi mai gasea cuvintele, un batran incoltit, care vroia sa sara la gatul cuiva, dar nu avea vlaga, totul se petrecea mental, in realitate se vedea pierdut, cauta ajutoare in toate directiile, nu vedea decat cetatenii care ii spuneau : “te-am demis ce mai stai, pleaca, lasa-ne, te asteapta uni sa le dai explicatii, grabeste-te, rezolvati problemele”.
            Tot timpul ai vorbit de d-ta ca de un adevarat barbat, a venit timpul sa-ti arati barbatia : demisioneaza, accepta adevarul, este pana la urma vointa celor ce te-au ales in fruntea lor, este dreptul lor sa spuna : pleaca si au spus la referendumul din 29 iulie 2012. D-le Basescu nu este cazul sa mai cautati fel de fel de supterfugii, este momentul sa spuneti asa cum cu mandrie (si v-am apreciat pentru asta) spunea-ti vara trecuta ca nu ve-ti accepta sa castigati la masa verde, ei bine nu mai este vorba nici macar de masa verde, este demitere fara drept de apel, numai puteti face nimic, a da, sa va faceti ca nu vedeti, pentru ca o lege in sensul asta chiar ca nu este.
            Cred ca a venit timpul ca Ponta sa rupa pactul de coabitare cu dvs., nu de alta, dar in ce calitate mai stati la Cotroceni, poporul a spus: plecati?  Nu se poate ca tocmai dvs. care tineti atat de mult la vointa populara, chiar si atunci cand votul la referendum este unul consultativ, sa nu tineti cont de vointa a 7,4 milioane de votanti care au votat demiterea dvs. Cum veti mai putea veni in Parlament sa le spuneti: “bai parlamentarilor la referendumul consultativ din 2009  poporul a spus:  Parlament monocameral cu 300 de parlamentari”, atunci aia din Parlament vor spune : “tu vorbesti mai demisule, tu care nu vrei sa pleci, ne dai noua lectii de civism si morala?” Asa vor spune, pentru ca nu vor mai avea respect pentru cineva care se piteste dupa virgule si doua puncte prin legislatia tarii. Ce va fi la gura ziaristilor, va vor toca, marunt, marunt, maruntel, sigur vor sari in sus Turcescu, Cristoiu, Pora si ceilalti de la B1, dar cine se uita la ei? Nimeni. Daca dimpotriva v-ati prezenta demisia, ii ve-ti lua pe toti prin surprindere si se vor balbaii mai rau ca dvs. astazi, cand nu puteati scoate un cuvant, ati reveni in politica pe cai mari, ca unul care stie sa respecte dorinta oamenilor, care stie sa respecte valorile democratiei, ati mai auzit expresia asta, si dvs. o folositi, cand va convine evident.
            Inchei articolul cu convingerea ca nu veti accepta sa fiti umilit si veti demonstra tuturor ca un” lup de mare” stie sa o ia de la capat, chiar daca a pierdut o batalie.

3 comentarii:

  1. Politicienii nu pot face nimic!!!doar noi cetatenii!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos si concludent articol, insa un pic ortografia..

    RăspundețiȘtergere
  3. Care cetateni d-le!? Ce suntem in Egipt? Poporul si-a spus pasul, dar cine sa-l asculte? Zegrean de la Curte?

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...