duminică, 21 iulie 2013

Basescu, o ciorba reincalzita !



            Basescu ascuns prin cotloanele palatului Cotroceni dupa referendumul din 29 iulie 2012, a mai ratacit pana in dec.2012 cand, zgribulit, inghetat si parasit a fost gasit de V. Ponta, care in marinimia sa l-a luat, l-a incalzit la sanul lui, i-a facut respiratie gura la gura, impreuna cu masaje toracice, reusind sa-l resusciteze si repune in drepturi depline la palatul Cotroceni in functia de Presedinte (considerata de 7,4 milioane de votanti ca pierduta prin demiterea la vot). Pentru ca nimeni sa nu mai zica ceva de legitimitatea lui Basescu la Presedentia Romaniei, acelasi Prim Ministru a facut un Pact de neagresiune cu Basescu, spalandu-l astfel de toate pacatele si dand cu tifla celor 7,4 milioane de votanti pentru demiterea  lui Basescu. Pactul a fost semnat la Palatul Cotroceni de catre cei doi protagonisti Basescu si Ponta avand ca nasi de cununie pe Crin Antonescu si Liviu Dragnea.
            Timpul a trecut, Basescu si-a reincarcat bateriile, intre timp consilierii de la Cotroceni, platiti din bani publici, lucreaza de zor pentru construirea unui partid, pentru ca Basescu sa aiba cu ce se juca cand va pleca de la Presedentie. Reincalzit precum o ciorba calaie si plina de grasime, d-l Basescu zburda prin tara, prin Basarabia, ori pe unde sondajele ii indica faptul ca nu toata populatia este antibasescu; totusi cineva i-a facut o mare surpriza, ori a facut-o singur si atunci nu mai este nici o surpriza, Omar Hayssam a fost readus in tara, o fi bine, o fi rau? Eu cred ca este bine, a fost adus pentru a confirma ca Basescu nu este implicat in rapirea ziaristilor si a topirii contului din Liban.
            Se observa niste talpi ce si le pun Presedintele si Primul Ministru in asumarea meritelor ce le revin la fiecare in cazul repatrierii lui Hayssam, la mai mare.
            O alta neintelegere intre Ponta si Basescu este pe tema numirii ministrului la transporturi ( minister ce ar trebui sa-i fie foarte drag Presedintelui, tinand cont ca a fost cel mai longeviv si ineficient ministru la acest minister). Ovidiu Silaghi a fost obiectul intalnirii dintre C. Antonescu si Basescu pe tema mentinerii propunerii de numire a lui Silaghi, Antonescu a sustinut si in fata Presedintelui ca nu-si retrage numirea si tot odata l-a intrebat pe Basescu daca stie vreun motiv de ce nu ar putea Silaghi sa ocupe functia de ministru, raspunsul a fost ca nu stie, dar nici nu a confirmat ca il va numi, ba a lasat sa se inteleaga ca intentioneaza sa nu faca nici o numire pana la expirarea celor 45 de zile cat este interimatul asigurat de Primul Ministru, dand astfel posibilitatea lui Ponta sa isi asume privatizarea CFR marfa. Asta este mai mult sacaire din partea Presedintelui pentru ca Primul Ministru isi asuma tot ce face un guvern bine, ori rau. Maine 22 iulie urma ca Ponta sa trimita nominalizarea cu propunerea de numire a noului ministru al transporturilor in persoana lui O Silaghi.
            Imi pare rau ca trebuie sa zic,  “d-l Ponta bine iti face, nu ai putut sa-l lasi sa joace turca cu Turcan si ceilalti Lazaroi in curtea Cotroceniului fara sa-l bagi in seama? Ai facut repede pactul de coabitare ca sa il pui la ingrasare, stii cum spune un proverb romanesc si care se potriveste de minune cu Pactul d-tale ? “Facerea de bine f… de mama” na c-am zis-o.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...