vineri, 12 iulie 2013

Stiri de ultima ora! V



            In sfarsit, m-am lamurit, stiu cu ce se ocupa SRI-ul romanesc, seful acestei tocatoare de bani, George Cristian Maior, ne-a lamurit cum a facut ordine in tara, cum a ajutat la eliminarea muncii la negru prin destramarea legaturilor de tip mafiot ce controlau evaziunea fiscala, cum au fost distruse retelele prin care se aduc in tara tigari, bauturi alcoolice, legume si fructe si multe,multe alte produse, fara a fi vamuite. Va multumim d-le Maior. Dupa rezolvarea acestor probleme cu implicatii economice profunde, au trecut si la celelalte probleme strategice, formarea viitorului cetatean cinstit, onest si eficient in problemele ce le va avea de rezolvat mai tarziu, se presupune ca de pe bancile scolii elevii sa fie invatati sa nu copieze (cine copiaza este un posibil hot de mai tarziu), sa invete lectie de lectie (asa isi va indeplini normele cand va fi in productie), sa stea cu mainile la spate si rezemati de banca cand profesorul explica lectia, sa nu tulbure ora de clasa(mai tarziu vor fi disciplinati si nu vor iesi din cuvantul sefilor), sa invete sa atraga atentia colegului atunci cand greseste, iar daca acesta nu intelege, sa mearga la conducerea scolii sa aduca in discutie problema colegului indisciplinat (mai tarziu isi va putea turna colegiii cu mai multa usurinta la conducerea societatii unde lucreaza, la politie, ori la alte organe de represiune ale statului).Pentru toate acestea SRI-ul si-a luat rolul foarte in serios, a plantat microfoane ambientale in: cancelariile profesorilor,  cabinetele directorilor,  toaletele elevilor, ori pur si simplu in clasele de curs.Tot ce au descoperit a fost adus la cunostiinta Procuraturii care, urma sa ia masurile in consecinta. Procurorii bucurosi caci au in sfarsit un caz greu, dupa atatea gainarii gen: ARLO, Hidroelectrica, Ritzi, Udrea, Videanu si altele, au navalit cu politistii la liceul Bolintineanu acolo, unde, se tineau examenele de bacalaureat de catre eleviii clasei a XII-a. Nu s-au pierdut in formalitati, au luat elevii cu toptanul, baieti si fete la un loc, i-au izolat intr-o sala de clasa, aici li s-au facut perchezitii corporale pana la lenjeria intima, se pare ca rezultatul a fost negativ (singura problema a fost cu sutienul unei eleve ce inca mai avea eticheta din magazin(ce vrei era de firma, sutienul, nu sanul,)apoi au fost dusi la politie pentru declaratii. Unii jurnalisti au intrebat politistii si procurorii daca au mandate de aducere, au raspuns ca au citatii si mandate de aducere, pentru cazul in care ar fi refuzat citarea, bravo baieti, asta da exces de zel si incalcarea procedurilor de citare a martorilor.
            In cazul in care la liceul Bolintineanu exista cazuri de luare de mita pntru a trece examenul de bacalaureat este intr-adevar foarte grava problema. Exista in Romania o mentalitate potrivit careia se poate orice cu bani, totul are un prêt. Il omor si-l platesc in bani, spun  unii care, au multi bani si putini neuroni, daca nu ai bani, mori cu zile, ca nu se uita nici-un doctor la tine, se plange bietul sarac, ori, sa fie fiul meu sanatos caci, nu voi fi eu cel mai prost, sa nu fiu in stare sa-i cumpar o diploma, doua, copilului meu.
Acestea sunt pratici otravitoare pentru societate, slabeste increderea cetateanului in organele de ordine si justitie, deaceea trebuie luptat ca dreptatea sa fie distribuita conform legii si nu conform banului. Profesorii din invatamant sa fie platiti conform muncii lor, la fel si medicii, pentru a nu mai exista tentatia banului provenit din mita, altfel sunt in situatia de a trata fals problema. Guvernantii pe de o parte, nu maresc in mod voit salariile medicilor si profesorilor, tocmai pentru ca exista posibilitatea completarii sumelor lipsa din atentii si cadourii, care de multe ori inseamna chiar sume mari de bani, ce sunt suportati de catre pacienti si parinti, pe de alta parte, condamna cu manie proletara actele de coruptie savarsite de anumite persoane, din sistemele aratate mai sus si care, din nefericire pentru ele, sunt prinse in flagrant. Nu trebuie generalizat, in sanatate si invatamant sunt multi, foarte multi oameni cinstiti, care isi vad de treaba, chiar de strang din dinti la fiecare chenzina, ori cand un copil, ori sotia vor mai mult decat sa manance, vor sa se si imbrace, dar pentru aceste accesorii fondurile au fost taiate din simplu motiv ca nu se ajung banii. Am mai spus-o si nu voi obosi spunand ca, Romania este toata o cangrena, nu se va face bine pansand pe marginea rani si din cand in cand unsa cu putina alifie, aici trebuie curatat pana se da de carne vie, apoi lasat sa se vindece incet. Cocolosind rana, nu vom rezolva nimic, nu spun ca nu trebuia arestata directoarea de la liceu daca se dovedeste ca aluat mita si nu numai ea, ci toti aceia care au luat. Totodata trebuie vazut si in economia asta, care a fost si numai este, ce s-a intamplat, cine a furat si mai ales unde sunt banii? Poate totusi SRI-ul este curios de legaturile marilor oameni de afaceri, fiscul poate este curios sa vada de bate casa si averea lui X, cu impozitele platite, poate cineva se uita in pusculita Ministerului de transporturi, ori pe la CNADR. Multi bani au trecut fara a fi fost facut ceva cu ei, atunci unde sunt? Ne ajuta SRI-ul?
            Ceva totusi ma nelinisteste, cum a putut d-le Maior tampitul ala sa puna bomba?
Daca  punea bomba la sediul SRI, il depistati?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...