miercuri, 3 iulie 2013

Un tradator facut erou !



            O noua carte lansata de Ion Mihai Pacepa, ma determinat sa-mi intorc gandul catre el. Cine este acest I.M.Pacepa? Omul de casa al lui Ceausescu, general de securitate, ajuns adjunctul sefului spionilor din Romania si consilier al lui Ceausescu pe probleme de securitate. Acest om care a slujit pe Ceausescu in rezolvarea treburilor cele mai murdare puse la cale de cei doi, intr-o zi, s-a gandit sa plece din tara pentru ca seful lui ii ordonase sa omoare un om. Aproape ca l-as crede, daca pana atunci nu ar fi omorat o serie intreaga de oameni ce stateau in calea lui Ceausescu, pentru ca, fie denigrase comunismul, fie fugise din tara si asta era un motiv suficient pentru a fi eliminat. Dupa fuga lui din tara, tribunalul RSR l-a condamnat la moarte. Incerc sa analizez motivele pentru care a fost condamnat la moarte. Primul si cel mai important : a tradat nobilele idealuri ale comunismului, eu cred ca putea fi condamnat la moarte pentru faptul ca tradase tara, nu pe Ceausescu, pe Ceusescu il putea linsa si astfel ar fi ajuns un erou, un martir al neamului. El a fugit in SUA, unde a pus la dispozitia CIA toate informatiile despre agentii romani de spionaj rezidenti pe teritoriile altor state, legaturile ce le aveau si modul in care puteau fi deconspirati. Se spunea atunci, ca fuga lui din tara a prejudiciat Romania mai mult decat cutremurul din ’77. Daca SUA, celelalte state occidentale, nu aveau spioni pe teritoriul Romaniei si noi ne-am permis sa facem spionaj  economic, ori militar, pe teritoriul lor, atunci gestul acestui fost general al spionilor romani era unul normal(?); dar cand tara era bantuita de tot felul de agenti din toate tarile, indiferent ca vorbim de est ori vest, gestul lui Pacepa este unul criminal.
            Pacepa a lasat Romania, chiar daca era condusa de Ceausescu, descoperita in fata contraspionajului extern, a pus in pericol vietile a zeci de spioni, a distrus legaturi ce se realizeaza cu mare greutate si cheltuiala.
Care o fi fost motivul acestui spion sa paraseasca tara, dupa ce il pupa-se in fund pe Ceausescu ani si ani de zile? Nu stiu sa raspund si nu ma hazardez sa dau unul care nu este in concordanta cu realitatea. In 1978 nu se traia rau in Romania, sigur incepuse sa fie cultul personalitatii lui Ceausescu, dar acesta nu putea aparea daca nu ar fi fost sustinut de cei din imediata lui apropiere, ori Pacepa era in apropierea lui, cred ca gresise undeva si de teama de a nu fi mazilit, ori poate mai rau, a preferat sa fuga.
            Pentru a ajunge la gradul de general presupune o munca intensa si devotata, altfel ramanea” bun in grad”, dar se vede treaba ca a fost unul din cei ce la iubit pe Ceausescu, dar care in acelasi timp cand simte ca se scufunda corabia o ia la fuga ca cel mai umil sobolan.
Daca Romania nu ar fi fost populata cu 20 si ceva de milioane de locuitori si ar fi fost locuita numai de Ceausescu si clica lui de lingai, as fi spus: felicitari d-le Pacepa sunteti un erou. Nu a fost cazul sa spun asta, pentru simplul motiv ca el a tradat tara in care se aflau 20 de milioane de oameni, tara care era impanzita de agenti din toata lumea, fie ca erau din lagarul socialist, fie ca erau din lagarul capitalist. Atunci el de ce a facut acest gest de tradare? Din lasitatea omului slab, al criminalului care omoara atata timp cat este la adapost, care face crima din placere, dar care atunci cand este pus intr-o situatie mai deosebita, intoarce dosul si o ia la sanatoasa. Pentru faptul de as fi tradat tara, Pacepa nu ar fi trebuit iertat niciodata.
            Si totusi dupa ’90 Pacepa a fost reabilitat, repus in toate drepturile avute inainte de fuga din tara, respectiv condamnarea lui de catre Tribunalul Militar al RSR. Reabilitarea lui Pacepa a fost impusă de cei de peste gârlă D-le Pacepa multumiti celor de la CIA ca inca mai sunteti in viata, in ce ma priveste regret nespus acest lucru.

2 comentarii:

  1. ...pacepa,simbolul unei razvratiri, a unei grupari de tradatori care au stiut sa-i joace pe romani .....in Romania MAI EXISTA INCA -bine merci!-LEGATURILE LUI pacepa...sunt tot niste .."fosti romani" din neamul lui BASTUS...tradarea si ticalosia la romani are vechi ..TRADITII ,ESTE IN GENA ACESTUI NEAM ,despre care -culmea- comunistii doreau sa ne faca sa credem ca este .."un model in ...ISTORIA UMANITATII"...ce-i drept ESTE UN MODEL ....UN MODEL DE PROSTIE amestecata cu TRADARE SI....SLUGARNICIE...vedem asta de 23 de ani....sincer ,nu cred ca DOAR .."agenturili" straine sunt de ...VINA,ci ,IN SPECIAL ACEASTA POPULATIE ,fost popor candva....acestea sunt "roadele" unei educatii care s-a vrut speciala ...in ceea ce priveste "creiarea OMULUI NOU"...ADICA DERBEDEII SI TARFELE CARE ....conduc de aproape un sfert de secol Romania...ESTE DACA VRETI ..."revansa" hungaroizilor ,care se pare ca au cam castigat intaietatea in lupta cu cei care odata au fost romanii...as putea sa scriu...RUSINE,dar ma tem ca ..NU AM MOTIVE SA O FAC...din secaturi,lachei si vome ,NU POTI CONSTRUI UN ..POPOR...poate ne explica..primarele de Constanta sau retardatul acela de Cluj ..de ce,pentru ca ei ALATURI DE CLICA DE BANDITI SI CURVE DIN POLITICA...si afaceri evident ,DETIN toate "ingredientele" INVOLUTIEI ACESTUI NEAM..fost candva DE SOI....devenit DE ZOAIE....pentru cel putin un secol de acum in colo...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cuvintele de mai sus dor, chiar şi pe cei doar născuţi în România.
    Vorbesc despre românii cu demnitate nu despre puii de curve care au permis existenţa unor asemenea scursori pline de venin! ca pacepa sau alţii care îi ţin partea .....

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...