vineri, 27 septembrie 2013

Bratul prelungit al justitiei.



            Ura, a fost data lovitura de gratie coruptiei si coruptilor din Romania; justitia nu este  subordonata nimanui(sic), atata timp cat este condamnat un om al carui partid se afla in arcul guvernamental, iar el, este cel mai puternic mogul de presa din tara.
Condamnarea din prima instanta in Romania nu inseamna nimic, imi amintesc de alte procese in care prima instanta a constatat ca nu exista fapte care sa condamne invinuitul, iar in recurs a fost condamnat cu executare, vezi cazul Nastase, ori in prima instanta a fost condamnat, iar instanta de apel a pus in libertate condamnatul din lipsa de probe.
Sunt multi cei care abia astepta sa fie condamnat Voiculescu si eu sunt printre cei ce doresc sa fie adusi in fata instantei acei oameni care au incalcat legea, indiferent de sex, orientare sexuala, etnie, ori culoare politica; asta nu inseamna ca oamenii trebuie luati indiferent daca sunt, ori nu sunt vinovati, numai pentru ca au calcat pe bataturi pe cineva si bagati la inchisoare. In ’89 s-a murit si pentru dreptul la o justitie corecta, deaceea acum dupa 23 sa se vina cu dosare facute la comanda politica este strigator la cer. Nu stiu daca Voiculescu Dan este, sau nu este vinovat, nu este treaba mea, este treaba justitiei.
            Imi pun numai o intrebare de bun simt : cum este posibil ca o instanta sa-l absolve de o infractiune, iar instanta superioara sa-l condamne? Nu este cazul d-lui Voiculescu, dar sunt alte cazuri. Nefiind jurist imi este greu sa inteleg, ca nespecialist pot intelege, dar atunci babeasca mea nu da bine. Din toata aceasta ecuatie nu trebuie sa lipseasca Basescu care, a dat destule semnale spre justitie in legatura cu Voiculescu, in care cerea explicit condamnarea lui. Pot face legatura intre semnalele date de Basescu si hotararea instantei, dar consider ca avem o justitie, ce nu se lasa incalecata de o persoana politica, ce maine poimaine va deveni una particulara, iar ei magistratii ar ramane cu gustul amar al slugarniciei.
            Cred ca a venit timpul unor procese fara ranchiuna, unde judecatorul se afla in fata propriei constiinte cu legea in mana, nu-i  ramane decat sa faca interpretarea legii corect, in asa fel incat statul sa plateasca cat mai putin, ori nimic, in urma proceselor de la CEDO. Pentru mine ramane in continuare o enigma diferentele de sentinta intre prima instanta si instantele superioare.
            Am citit in presa despre pozitia luata de Monica Macovei in cazul sentintei date de instanta in cel priveste pe Dan Voiculescu. Atat de mult la aparat pe Basescu incat sunt convins de vinovatia lui, modul in care isi arata satisfactia vis-a –vis de condamnarea lui Voiculescu, ma ducea cu gandul la o femeie excitata in pragul orgasmului. Aici nu era vorba de satisfactia unui fost Ministru al Justitiei, care observa ca lucrurile incep sa se miste(dupa parerea lor) si vedeam un om ranchinos, dusmanos, plin de ura, care a transformat in dusmani de moarte pe toti aceia care au o alta opinie, ce nu corespunde cu a lor. Daca Voiculescu Dan se dovedeste a fi vinovat, personal ii multumesc pentru trustul INTACT, trust creeat de el, in rest multa sanatate, iar daca trebuie sa mearga la inchisoare, asta este, toti cei vinovati trebuie sa ajunga acolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...