vineri, 6 septembrie 2013

Maidanezii din politie !



            O stire auzita de dimineata, m-a debusolat, m-a pus pe ganduri negre, in stire se spunea ca un cetatean al acestei tari, in anul de gratie 2013, intr-o tara membra a UE, a fost batut cu bestialitate de cativa politisti, apoi a fost abandonat in afara sectiei de politie, numai mila unui sofer care a trecut din intamplare pe acolo i-a salvat viata. Omul a fost dus la spital unde a suferit o interventie chirurgicala, deoarece avea splina si ficatul rupte.
Ma intreb daca exista vreo diferenta dintre cainii maidanezi si acesti politisti.
Vreau sa fac o precizare : in politie cei mai multi sunt oameni devotati meseriei si cetateanului, din pacate mai sunt si asemenea maidanezi printre ei.
Daca maidanezii au atacat pe Ionut instinctual, neavand nimic cu el, in ce priveste politistii acestia au atacat tot in haita, dar cu buna stiinta au sfartecat efectiv pe acel amarat. Cum poti sa dai intr-un om care nu ti-a pricinuit nici un rau personal, cum poti sa-l bati cu bestialitate? Acest lucru este posibil daca actionezi ca un animal care, atunci cand simte sange devine  agresiv. Sunt aspecte la fel de periculoase pentru cetatean, dar total diferite ca rezolvare.  Si cainii si politisti au un numitor comun, banii. Cainii nu primesc banii direct, pentru ei primesc ONG-urile si serviciile de pe langa Primarii care, sunt abilitate sa se ocupe de soarta patrupedelor, banii sunt cheltuiti in alte scopuri, in timp ce cainii haladuiesc linistiti pe stazile oraselor.
            La politisti situatia este oarecum la fel, adica, cei mari incaseaza diferiti bani  pentru diferite favoruri facute unor cetateni certati cu legea. Un agent, cand vede ca omul adus de el la sectie pentru a fi arestat, este lasat sa plece, cand are ocazia si el va incalca legea, pentru ca sefii lui nu vor zice nimic. Despre asta este vorba si in cazul asta, acestor bestii(daca declaratia victimei este reala), sa bati cu buna stiinta un om, care nu a facut nici-un rau nimanui, este crima, mai ales ca acesti politisti erau pusi sa apere viata cetateanului, nu sa-l distruga.
Tot la stiri, mai spunea crainica,  este posibil ca acesti politisti este  sa-si piarda serviciile, da este posibil, intr-o tara normala acesti maidanezi din politie  ar fi fost condamnati la ani grei de inchisoare. Intr-o Romanie in care strazile sunt nesigure, ori esti talharit, ori violat, ori omorat, in loc ca politia sa fie aceea care acorda sprijin in caz de nevoie oricui solicita acest lucru, incep si ei sa actioneze ca infractorii de pe strazi, in aceasta situatie cine ma apara de politisti?
            Din pacate acest caz nu este unic, multe dintre ele au fost musamalizate, altele au ajuns in presa si de aici a fost mai greu sa fie ascunse. Bun, stiu ca politistii, la fel ca si celelalte categorii bugetare, nu au niste salarii foarte mari(desii politisti le au ceva mai mari decat profesorii si medicii), dar asta nu inseamna ca trebuie sa se comporte ca niste brute, ca niste maidanezi cu cascheta, daca nu le convine salariul, daca nu le convine uniforma, daca nu le convine situatia sociala, sa demisioneze, sa-si caute un alt loc de munca, dar nu sa distruga oamenii.
            Intrebarea este : Cine ne scapa de maidanezii de pe strazi si de cei din politie? Vom reusi sa circulam pe strazi, fie ziua, fie noaptea in deplina siguranta, iar atunci cand intalnim un politist, sa mergem cu toata increderea la el pentru a ne rezolva problema?
Eu sunt destul de naiv sa cred ca va veni o zi cand voi vedea cainii numai in curtile, ori in casele oamenilor, strazile fara banditi, procurorii veghind la respectarea legii si a legislatie in vigoare, judecatorii impartind dreptatea, iar politisti la datorie, gata oricand sa dea un sfat, ori sa sara in apararea cetateanului care, ii asigura painea necesara familiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...