duminică, 29 septembrie 2013

O tara de vis !



            Suntem la 6 luni de la demisia guvernului  Ponta si a lui Basescu, noul guvern format, aplica hotarat programul de guvernare aprobat de Parlament, astfel a fost implementat un pachet de legi care a fost dezbatut  in  procedura de urgenta  de Parlament. Masurile luate au fost de cresterea salariului minim de la 800-la 1200 in prima faza urmand ca in urmatoarele 6 luni sa ajunga la 1500 de lei, cota unica a fost redusa la 10%, CAS-ul a fost redus cu 5 puncte procentuale, iar taxa pe valoarea adaugata la alimente a fost coborata de la 24% la 12%. In primele luni dupa ce au fost luate aceste masuri incasarile la buget au scazut ca valoare, ca in ultimele 2 luni incasarile sa creasca, economia subterana incepe sa iasa la suprafata, din ce in ce mai multe firme platesc impozit si CAS pe salarii. Consumul a crescut prin micsorarea TVA la alimente si cresterea salariului minim pe economie. Pentru RMGC, problema ramasa nerezolvata de la guvernul Ponta, noul guvern propune un referendum, pentru ca cetatenii sa spuna de vrea cianura, ori nu vrea cianura. Referendumul va fi folosit de acum incolo pentru orice problema de importanta vitala pentru societate, ori exploatarea de la Rosia Montana a polarizat societatea in doua mari tabere.
            Orice masura a fost luata, ori este in curs de a fi luata, a trecut, ori urmeaza sa treaca prin dezbatere publica, cetatenii au postat, ori urmeaza  sa posteze
 pe Sit-urile ministerelor parerile lor fata de proiectele de legi.
In fiecare zi intreprinderile angajeaza noi oameni cu carte de munca, datorita masurilor luate de guvern.
            In Parlament nu exista opozitie, ei sustin cu tarie acest guvern care a stiut sa dezghete economia si sa o faca sa functioneze. Si cei mai carcotasi din presa nu au ce sa reproseze acestor oameni care stiu cum sa administreze o tara.
Invitati la TV la o emisiune, Adrian Videanu si Gheorghe Falca de la Arad, au declarat cu lacrimi in ochi, ca sunt placut impresionati de masurile luate de noul guvern si cum ei cat au fost la putere nu au crezut ca este posibil acest lucru. D-l Videanu a mers pana acolo incat la un moment dat a declarat ca se gandeste in mod serios sa aduca din banii pe care ia “economisit”  pe perioada cat a fost ministru si sa ii depuna intr-un cont numit: Solidaritatea cu noul guvern”, ideea i s-a parut buna si lui Gh. Falca care a declarat ca sprijina initiative lui Videanu.
            Dana Grecu, nu mai face emisiuni politice pentru simplu motiv ca lucrurile merg bine si ea numai are la cine tipa. Turcescu are acum o emisiune in care pregateste tinere talente pentru a ajunge la Eurovision. Mircea Badea a montat o oglinda mare in fata masutei si se cearta cu el insusi 40 de minute in fiecare seara.
            Mogulii din presa sunt in greva si fac marsuri zilnice protestand impotriva guvernului, pe care il acuza de intelegere cu D-zeu in detrimental televiziunilor si in favoarea oamenilor. In loc sa se uite la televizor, oamenii se plimba pe strada, prin parcuri, socializeaza intre ei, se invita la o cafea, la o bere, joaca o partida de sah, ori de remi, numai la televizor nu se uita nimeni. Trebuie sa mentionez ca se poate circula pe strada in siguranta indiferent de ora, politia este intr-o continua patrulare, deasemeni cainii comunitari au fost adunati de prin orase si sate. Am o dilema astea se intampla, ori ar trebui sa se intample? Eu nu vreau sa ma trezesc, am prea multe datorii si in vis este prea frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...