marți, 3 septembrie 2013

Stiri de ultima ora ! XI



            Strazile din Romania devin din ce in ce mai periculoase si asta indiferent pe unde mergi, daca mergi pe carosabil intrii cu masina in craterul asfaltic, daca esti pe trotuar poti fi atacat de un bandit care iti vrea portofelul, ori te vrea cu totul daca esti femeie, daca nu vezi nici-un bandit prin apropiere asta nu inseamna ca esti salvat, nu sti de unde poate apare o haita de maidanezi care iti va creea multe probleme.
Nu stiu daca voi mai apuca, sunt ceva mai in varsta, sa vad asfaltul practicabil pentru ca de la asa zisa taxa Basescu pentru drumuri ceva de genul : “aici sunt banii dvs.”si pana la celelalte taxe si accize , toate acestea adunand sume uriase de bani, care merg, nu se stie précis unde, atata timp cat gropile se inmultesc, iar cei pusi sa repare fac averi uriase.
Despre asta s-a mai discutat si sunt sigur ca se va mai discuta mult timp, fara a se rezolva ceva, nu pentru ca ar fi greu, ci pentru ca de aici mananca multi si atunci cum sa inchida robinetul?
            Problema banditilor ce umplu cartierele oraselor tarii, a fost sucita si rasucita de oamenii legii, concluzia a fost urmatoarea : “Lasa-i sa cotizeze si la noi(politie,procuratura), ce numai politicienii sa aiba surse de venit, altele decat cele salariale, sa manance si gura noastra, iar daca vreunul misca in front, baga-l la zdup.
            Problema cainilor vagabonzi, este o tema falsa, aici lucrurile sunt categorice, avem de o parte cetatenii, de cealalta parte cainii, ce alegem, oamenii, ori cainii?
Nu sunt un om care nu iubeste animalele, dovada ca am doi caini in curte, dar care nu poate intra in contact direct cu nimeni, fara voia mea. Intram mai tot timpul in discutii sterile, fara miez, fara sa facem niste legi si mai ales sa urmarim aplicarea lor. Vorbim despre mediu, despre protejarea padurilor, in timp ce padurile sunt taiate intr-un ritm criminal, nemaintalnit pana acum. Asa se intampla si cu aceste patrupede, nevinovate, dupa parerea mea, vinovati fiind cei ce pledeaza in favoarea lor fara sa faca ceva concret sa-i apere. Sunt o multime de ONG-uri care se ocupa de protectia cainilor, ori ar trebui sa se ocupe conform scopului declarat al fiintarii lor, dar ele(ONG-urile), incaseaza banii, fie de la stat, fie din sponsorizari si isi umfla conturile cu ei, animalele ramanand la nivel declarativ. Astfel au ajuns pe strazile oraselor si satelor adevarate haite ce pun in pericol vietile oamenilor, cati oameni mai trebuie sa moara pana se va lua niste masuri concrete, cati oameni vor mai trebui sa fie muscati pana ne vom da seama ca suntem atacati de aceaste animale si de ONG-urile ce se ocupa cu protectia lor?  Imi pare rau nu vreau sa generalizez, sunt si organizatii bine intentionate, din pacate acestea sunt putine.
Situatia aceasta este scapata de sub control, personal ii consider pe cei ce sunt remunerati pentru a se ocupa de aceste animale, impreuna cu ONG-urile ce primesc bani si fac cu totul altceva cu ei, in loc sa se ocupe de caini, inamicii publici si trebuie actionat in consecinta impotriva lor. Daca in Siria au fost omorati civili cu gloante, aici sunt omorati cu ajutorul cainilor, acestia putand fi adevarate arme letale. In situatia disperata in care se gaseste tara datorita acestui fenomen (pentru ca este un fenomen), procuratura si organele in drept sa deschida o actiune impotriva celor ce trebuiau sa se ocupe de eradicarea acestei probleme, iar cainii ce nu pot fi dati spre adoptie sa fie eutanasiati, pentru ca strazile sa fie igienizate cat mai repede, astfel incat cetatenii sa fie in siguranta cel putin din aceasta parte.

Un comentariu:

  1. Cand ai scris asa ceva, inseamna ca stim despre ce vorbim !
    "iar cainii ce nu pot fi dati spre adoptie sa fie eutanasiati, pentru ca strazile sa fie igienizate cat mai repede, astfel incat cetatenii sa fie in siguranta cel putin din aceasta parte."

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...