marți, 10 septembrie 2013

Stiri de ultima ora ! XIII.



            Ultima stire primita, se refera la faptul ca, in Romania nu se stie cine este la putere. Mai précis, d-l Crin Antonescu copresedinte al USL, presedintele Senatului Romaniei, declara zilele trecute ca PNL nu este la putere, este la guvernare, ca de fapt altcineva schimba ministrii, aici se referea la ANI si DNA. Mi-as permite, cu toata deferenta, sa-l intreb pe d-l Antonescu, care este Presedintele Senatului si mai este cocotat si pe o majoritate zdrobitoare de 70% in Parlament, cine nu i-a lasat sa faca legi, sa le modifice pe cele existente, de asa natura incat sa le smulga puterea din mana celor ce cred ca o au.
As vrea un comportament mult mai ferm, din partea celui care peste un an si ceva de zile, va veni in fata electoratului sa ceara votul pentru a ocupa fotoliul de la Cotroceni. Sunt un fan declarat al presedintelui PNL, dar as dori sa-l vad mai hotarat atunci cand alege pe cineva sa ocupe o functie ministeriala, este adevarat ca ministrul nu mai are acelasi inteles ca in perioada interbelica. Acum un ministru este o papusa, pe care o manevreaza cel ce detine informatia, acela care stie tot, acest lucru este posibil datorita, pe de o parte  organelor de urmarire si ascultarea  telefoanelor, iar pe de alta parte, faptului ca ei insusi au comis anumite fapte  rele.
            A fost aprobata in Parlament legea eutanasierii cainilor maidanezi, nu o discut daca este buna, ori este rea, problema mea este alta: cand se aproba legea eutanasieri celor indrituiti sa se ocupe de aceste patrupede si ma refer atat la institutii ale statului, cat si la ONG-urile care au primit bani de la stat si din donatii pentru a se ocupa de caini, iar banii au ajuns in buzunarele lor fara fund?
            Asa ca, atunci cand se vrea, se poate da si legi si chiar in regim de urgenta, de ce nu s-ar fi putut face legi si pentru a corecta anumite imperfectiuni in functionarea unor institutii? A trecut mai bine de un an de guvernare Ponta, cu bune, cu rele, timpul trece, acum vine scadenta, ca ve-ti fi, ori nu ve-ti mai fi alesi, este o chestiune care va priveste domnilor politicieni, problema este, eu Cetateanul, cum voi trai peste trei ani? Voi ca  parlamentari, ministrii, secretari de stat si tot aparatul de conducere in cei 4 ani cat ati fost la guvernare v-ati incasat salariile, nu conteaza daca ce a-ti facut, a fost bine, ori a fost rau. Adica, pe principiul, “ziua trece, leafa merge”, vedeti, ca nu am spus nici un cuvant despre posibilitatea unor venituri suplimentare, mai mult, ori mai putin legale.
            Prin anii ’90 era o lozinca de genul : “Noi muncim, nu gandim”, acum este mult mai simplu : “nu muncim, nu gandim”.Faceti ceva ca oamenii sa aiba locuri de munca, prin absortia fortei de munca se rezolva si o parte din problema infractionala, altfel riscam sa spunem : “nu gandim, nu muncim, noi furam” si va facem concurenta d-lor politicieni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...