joi, 12 septembrie 2013

Stiri de ultima ora ! XIV



            Romania, o tara revendicata de gasca Basescu, imi amintesc de marea bretonata Monica Macovei cum striga ea prin vara lui 2012 ca isi vrea Romania inapoi, dupa parerea ei, Ponta ii furase tara. Acum nu stiu daca si-a luat-o inapoi, ori nu, dar observ o continua divizare a tarii,  dupa basisti si antibasisti, mai nou avem pro maidanezi si anti maidanezi, pro Rosia Montana(exploatarea minereului de aur) si anti exploatarea minereului de aur de la Rosia Montana. Daca cei ce doresc eutanasierea maidanezilor, in conditiile in care nu ii revendica nimeni in termenul specificat de lege, este bine, ori nu este bine, nu sunt in masura sa ma pronunt, cum nu ma voi pronunta nici impotriva celor care nu vor ca aceste patrupede sa fie omorate. Nu ma pronunt pentru simplul motiv ca oamenii nu mai stiu sa convietuiasca cu animalele, de fapt nu mai stiu sa convietuiasca oamenii impreuna. Cum altfel ar putea fi explicata rapirea unei femei de 30 de ani, in plina zi, in capitala tarii noastre, de catre un tip ce o ameninta cu un cutit si nici un om, dintre cei care au vazut scena, nu a sunat la 112. Care este deosebirea intre acest om (din pacate este totusi om) si cainele, sau cainii, care au muscat pe Ionut. O deosebire ar fi, cainii au actionat instinctual, isi aparau teritoriul lor, omul a facut-o in mod intentionat, constient, realiza ca fapta sa este in afara legii, as putea spune ca a actionat folosind inteligenta. Si atunci pe cale de consecinta de ce pe cainii ii eutanasiem(desii ei nici in ziua de astazi nu stiu ca l-au omorat pe Ionut) si un infractor oribil ca acest violator sa faca cativa ani de detentie (avand tot confortul in penitenciar) apoi sa iasa din nou pe strada, sa violeze, ori cine stie ce rau sa mai faca. Undeva trebuie umblat la lege, multi din cei ce sunt afara si alearga dupa un ban sa-si poata spala o camasa, sa-si cumpere un televizor, sa poata face macar o baie pe saptamana, sa-si asigure macar doua mese pe zi, in penitenciar toate acestea le au gratis si ceva in plus si atunci cum stavilim infractionalitatea? Dar, despre asta voi scrie alta data.
            De cateva zile in marile orase ale tarii au loc manifestatii pro si contra RMGC, televiziunile  au organizat si continua sa organizeze dezbateri pe tema RMGC, fiecare vine cu argumentele lui, fie pro, fie anti exploatare. Am cautat sa ma informez cat mai bine pentru a ma pozitiona de o parte, ori de alta. Nu am reusit, fie sunt greu de cap, fie explicatiile  ce vin din cele doua parti nu sunt cinstite si nici nu aduc suficiente dovezi pentru a distruge sustinerea celeilalte parti. Eu vad un lucru bun facut de guvernul Ponta, prin aducerea in dezbatere a acestei probleme ce ne bantuie de vreo 15 ani. Sigur ca romanul este prin gena carcotas, dar un buboi ce se tot mareste, iar noi in loc sa-l spargem, cu riscul unei dureri imediate, il mai oblojim, il mai mangaiem, intre timp ne provoaca dureri si rana va fi mai mare, mai bine hai sa-l extirpam, tipam putin, apoi ne trece. Bolovanul de sare nu trebuie legat, sprijinit si stat cu grija ca va cadea pe copil, luam dracu bolovanul de sare il ducem la locul lui, si scapam copilul de necaz. Asa si cu aceasta societate, daca va exploata minereul de aur, ori nu. Ce va decide Parlamentul, pana la urma sunt o multime de oameni acolo (chiar mai multi decat trebuie), sa isi asume  aceasta lege, fie respingand-o, fie aproband-o. Trebuie sa intelegem ca nimeni din aceasta lume nu va veni la noi sa ne propuna o afacere fara ca partea leului sa nu le revina, altfel numai fac afaceri. Ca vom plati, ori nu vom plati, odata cu respingerea proiectului RMGC, nu trebuie sa influienteze hotararea Parlamentului.
            Ce ma bucurat a fost faptul ca romanii inca nu sunt morti, inca au pareri si chiar tin la ele si vor sa si le sustina, asta este castigul cel mai mare pentru opinia publica din Romania, aici ma refer la toti cei care au manifestat, indiferent ce au sustinut.
           

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. ... Cum se spune la voi in ardeal, "S'asa-i rau, s-asa nu-i bine"... Cea ce eu, personal am constatat, este faptul ca nici incapatanarea unora si nici ignioranta altora, nu va solutiona aceasta problema, fiindca este o MARE problema, creata de guvernele precedente si avansata ca o solutie pentru un popor ce nu mai are nici un ban in trezoreria tarii ! Mersi Basescu !
    Cianura celor doua mari iazuri exista si persista in straurile freatice ale zonei... timp de 15 ani, nici o solutionare, si acum acei 22 de minieri vor sa se sacrifice pentru "un colt de paine" !
    Eu ii inteleg si asta nu inseamna ca sunt solidar cu ei. Trebuie sa hotarasca poporul si cei din actualul guvern ce si cum este mai bine de facut ca sa nu fim obligati sa platim aceasta depoluare la preturile anuntate, de sute de milioane de €, ca acum zece ani de se facea asta, nu ne-ar fi costat atat de mult... si peste cinci ani va fi si mai problematic, iar cei ce maine vor lua un salariu, poimaine nu vor mai avea bani si pentru medicamentele copiilor ce cresc in situatii precare si inadmisibile. La asta trebuie sa se gandeasca cei ce vor fi chemati in fata Parlamentului, si cei ce vor lua hotararile de rigoare !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt deacord cu cele spuse de dvs. Apropos,nu sunt din Ardeal,sunt din Dambovita,Targoviste.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pardon, voiam sa spun "la noi in Ardeal" !

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...