sâmbătă, 14 septembrie 2013

Stiri de ultima ora ! XV



            Stirile din aceasta dimineata m-au facut  sa fiu mandru ca sunt roman. Ultimele inundatii din zona Galatiului ar fi bine sa fie filmate, arhivate pentru ca in viitor nu vom mai avea asa ceva in spatiul romanesc. Un comunicat de presa din partea guvernului care, ne anunta ca in aceasta noapte ministrii au fost reuniti  intr-o sedinta de urgenta, pentru a stabili sumele de bani necesare reabilitarii digurilor si zagazurilor pentru ca apa sa nu mai poata iesi din matca ei, indiferent de cantitatea de ploaie cazuta. A doua problema a fost despre situatiile cand apele si-au schimbat cursul si nu au diguri de retinere in cazul viiturilor, a fost aprobata o suma foarte mare de bani, pentru a se putea merge concomitant cercetarea cu constructia, astfel incat in cel mai scurt timp sa fie rezolvata si aceasta problema. Deasemeni specialistii vor verifica rezistenta structurii tuturor lacurilor de acumulare, iar acolo unde vor descoperi nereguli, vor lua masuri de reabilitare.
Tot in aceasta sedinta de guvern a fost luata hotararea  ca, in toate orasele unde s-a vazut ca actualele canalizari nu fac fata, sa fie alocate orice sume de bani este nevoie pentru a le face functionale si pe timp de inundatie. In sfarsit, traiesc intr-o tara normala  ai carei conducatori se gandesc numai la binele cetateanului. Pana si Basescu cu fesul pe cap si o sacosa cu nisip, a participat la aceasta sedinta de guvern, de aici urmand sa plece direct in satele din Galati, pentru a ajuta la zagazuirea apei cu saci plini cu nisip.
Cetatenii atat cei pro cat si cei contra proiectului RMGC, ce se aflau in pietele oraselor demonstrand fiecare pentru ideea ce o sustin, la aflarea vestilor despre nenorocirile petrecute in judetul Galati si-au dat mana si impreuna au plecat spre satele distruse de inundatie, pentru a ajuta populatia sinistrata. Am fost bucuros sa vad ca lupta dintre idei nu se transforma in ura personala, de bucurie ca acest popor a revenit la sentimente mai bune fata de sine, simteam ca numai am aer, ca nu pot respira, ma coplesise fericirea.
Zdrang! In acel moment tresar, o farfurie  sparta de nevasta-mea, m-a trezit din visare
Din pacate totul a fost un vis, totul a fost numai in subconstientul meu, realitatea este dramatica, casele distruse, apa curgea prin orase luand cu ea masini si tot ce intalnea in cale. Natura s-a dezlantuit, oamenii sunt ca niste paie in calea ei, aluviunile antrenate de furia apelor raman in casele oamenilor, apele trec luand cu ele agoniseala de o viata a satenilor, recolta in care isi pusesera sperante si care ar fi trebuit sa le indestuleze  traiul, a fost distrusa, totul arata ca in filmele de groaza despre sfarsitul lumii, da, acolo a venit apocalipsa. Mi-ar place sa vad o clasa politica, lipsita de politicianism, care isi da mana peste tara incercand sa rezolve aceasta problema grava si lund masuri de preintampinare a altora de acest gen, asa cum am scris la inceputul acesti articol.
Dar politicienii, sunt politicieni si nu se vor dezmintii nici in fata acestor calamitati, vor incepe sa arunce raspunderea de la o guvernare la alta, cei de dinainte nici usturoi nu au mancat nici gura nu le miroase. Primul Ministru de acum impreuna cu Guvernul si autoritatile locale, trebuie sa gaseasca solutii pentru ca aceste dezastre sa fie cat mai limitate, natura sec XXI numai tine cu omul, noi oamenii trebuie sa luam masurile cele mai adecvate pentru a suferii cat mai putin de pe urma acestor dezastre.
Cred ca acolo unde se impune, munca voluntara ar trebui redescoperita, aceasta nu este neaparat un apanaj al comunistilor, asa ceva am vazut si in SUA. Societatea trebuie sa fie vie, cetatenii trebuie sa se simta unul pe celalalt, trebuie sa reinvatam sa traim impreuna. Nu trebuie sa uitam ca suntem o mare familie, putem avea discutii pro si contra in diferite domenii, pe diferite idei, dar acestea trebuie sa fie dezbateri fara a le lua ca afronturi personale. Traim intr-o societate incrancenata unde il percepem pe cel ce nu este deacord cu noi pe o anumita idée, ori tema, ca dusman personal si daca este posibil, sa fie eliminat fizic. Democratia tocmai asta inseamna, sa ne suportam unul pe celalalt indiferent din ce partid, organizatie, ori religie facem parte. Sunt convins ca putem sa fim mai toleranti cu noi insine, iar atunci cand asupra unei parti a societatii s-a abatut o catastrofa, ceilalti sa ii sarim in ajutor fara a intreba din ce partid, ori religie faceau parte cei ajunsi in necaz. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

6 comentarii:

  1. ...Foarte elocvent, ceea ce spuneti si ceea ce constatati, domnule Carstea. Ceea ce eu personal nu suport, sau foarte putin... este istoria acestei "democratii", care este la ora actuala "painea cea de tote zilele" a politicii de ori ce fel ar fi !!!
    Eu am perceput termenul acesta de o maniera total diferita de majoritatea celor ce-l folosesc. Ma voi explica :
    In momentul in care Democrtaia convine, ca 51% au puterea, iar 49% au pierdut, dar trebuie sa faca front comun cu ceilalti, eu conclud ca este un amalgam in care nimeni nu mai stie ce si cum sa faca pentru a castiga fata ! Deci este un fel de a spune nu va opriti in fata unor mici detalii, continuati si ve-ti vedea ca vom castiga detasat, si putin conteaza cu cine ne realiem pentru a avea un vot "democratic" ! Un fel de a zice "oricum, vom castiga"...
    Si cu asta, cu democratia, eu am incheiat !

    Cat despre situatia de fata a politicii politiciene, as dori sa va pun o intrebare ; Stiti care este diferenta dintre un adult si un minor ?!
    Minorii cred in Mos Craciun, iar adultii in Politica !
    Este foarte dureros ceea ce ati constatat si cu ata mai grav ca multi nu au constiinta de a fi cu adevarat frati de suferinta si de neam !!! Dar pentru asta va mai fi nevoie de "multe ape" ca neamul poporului roman sa o poata intelege...

    RăspundețiȘtergere
  2. In fata unor calamitati e bine sa fie o oarecare unitate,sigur ca nu va fi,pentru ca in politica romaneasca se traieste si din covrigul mortului.Pana nu se va descoperi un alt mod de administrare a unei tari suntem nevoiti sa credem in politica,cu politicienii este o problema.Multumesc pentru lectura,drag prieten!

    RăspundețiȘtergere
  3. ...In aceeasi masura in care si copii trebuie sa creada in Mos Craciun !...

    RăspundețiȘtergere
  4. Din moment ce nu ai taria de a crede in tine, este deja cam derizoriu...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cred, ca am spus undeva ca nu trebuie sa crezi in tine,am spus numai ca fiecare om trebuie sa creada in ceva sa aiba o idee,o tinta, precum copilul Mos Craciun.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...