duminică, 15 septembrie 2013

Stiri de ultima ora ! XVI.



            Felicitari d-le Prim-Ministru, ati dat dovada de curaj coborand in mina si convingand minerii sa iasa la suprafata. Sti ce m-a frapat cel mai mult? Faptul ca nu i-ai certat ca stau degeaba, asa cum a facut MRU cu satenii in groaznica iarna 2011-12, cand a certat taranii inzapeziti ca nu arunca cei 4m inaltime de zapada cu care se pricopsisera in batatura, pe ulita si ogoare. D-le Ponta, frica nu avea cum sa va fie de niste oameni aproape inghetati, dar faptul, ca v-ati invins sila fata de conditiile vitrege prin care a trebuit sa treceti pana sa ajunge-ti la protestatari va da o anumita aura.. Stiti ceva, chiar mi-ati devenit simpatic pentru gestul de bun simt facut la Rosia Montana si imi mai place si faptul ca nu vreti sa va opriti aici, ci  doriti sa va intalniti si cu protestatarii anti proiect Rosia Montana. Asta mi se pare a fi normalitate, asta inseamna o Romanie normala. Inca odata nu stiu cine are dreptate, nu pledez pentru nici una din parti, dar se pot intalni reprezentantii atat cei pro cat si cei anti cu acele comisii numite de Parlament unde vor putea sa-si spuna parerea si sustine ideile. Am observat la una din manifestatii lozinci anti presa, nu este bine, presa a facut si bine, face si rau, dar ramane in continuare cainele de paza al societatii. Acum unii sunt pentru, altii sunt” impotriva”, ma refer la presa. Maine  cei care azi sunt” impotriva” vor fi “pentru” alt proiect, iar cei care astazi  sunt “pentru” maine vor fi” impotriva”. Asa este in viata. Sigur ca un adevarat barbat de stat trebuie sa fie gata oricand si pentru gesture sinucigase, daca vor sa castige, deaceea voi considera gestul dvs. si electoral. Imi amintesc de un alt Prim-Ministru (din pacate numai este printre noi), ma refer la Radu Vasile care, incheia prin ’99 pacea de la Cozia cu minieri lui Cosma. Minierii de la Rosia Montana au dreptate sunt mintiti de 15 ani ca se face acest proiect RMGC, ei s-au pregatit pentru a lucra in mina, poate au imprumutat si bani de la vecini in speranta ca vor incepe sa lucreze si astfel vor putea sa returneze imprumuturile.
            Stau si ma intreb ca un batran ce nu intelege (ori nu vrea sa inteleaga), ce se intampla cu tara lui care, in  ’89 avea ceva industrie, avea niste ferme de pasari si animale, oleaca de agricultura si care in ziua de astazi numai avem nimic, sau aproape nimic. S-a ivit acest proiect, nu-l dorim, a aparut chestiunea cu gazele de sist, nici acest proiect nu este pe placul nostru, poate aveti dreptate sa va opuneti, dar chiar nimic numai este bun pentru Romania? Intreb.
            Imi amintesc cum am fost obligati sa inchidem combinatul porcin “Comtim Timisoara”, pe motiv ca ar fi prea mare, iar in Ungaria nu departe de granita se construia un combinat mai mare decat cel de la Timisoara. De ce dracu, Romania cum ridica putin capul, trebuie sa fie lovita de cineva din exterior peste bot, iar atunci cand din exterior nu zice nimeni nimic, se va gasi un “binevoitor” din tara care va barfi Romania mai rau decat cel mai mare detractor al ei. Eu cred ca am fost primiti in Europa pentru a se face experiente pe noi, pentru a vedea cum raspunde un popor la masurile de exterminare luate de un guvern de trista amintire (ma refer la guvernul Boc), cum vor reactiona oamenii vazand ca raman fara loc de munca, cum reactioneaza o tara,  cand sesizeaza ca cetatenii ei au plecat in bejenie. Domnule Ponta, nu sta degeaba la Palatul Victoria, pune mana si guverneaza aceasta tara, fa-ma mandru ca ti-am dat votul, fa-ma mandru ca am avut incredere in USL-ul vostru, nu va mai certati dvs. si d-l Antonescu, ca doi copii in curtea scolii, ori ca doi frati care, isi i-au jucariile unul altuia. D-le Antonescu de vrei sa fi Presedinte (eu imi doresc asta, decamdata), nu rupe USL-ul impreuna mai puteti face ceva, singuri mai greu. Nici in caznicie nevasta nu este deacord intodeauna cu sotul, dar ce acesta divorteza de fiecare data cand nu se inteleg?

2 comentarii:

  1. Ar mai fi un punct pozitiv ce il poate avea Ponta, este nationalizarea CSM Resita, care de ani de zile se afla pe tusa si era cumparat de niste uzurpatori ai natiunii !!!
    In fine, ceea ce ne distinge pe noi romanii de alte natiuni, este faptul ca nu prea o avem cu uniunea nationala pe fond social, in binele tuturor, fara a face diferenta de religie, obarsie (moldovean, ardelean, tigan, oltean, banatean...) si asta este o mare lacuna in caracterul nostru !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru lectura prietene,tot incerc sa gasesc fapte pozitive la Ponta,oricum la orizont nu se vede ceva mai bun.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...