sâmbătă, 21 septembrie 2013

Un Primar descurcaret!



            “Dom Primar, dom primar”,
“Cei ma, ce strigi asa?”,
“Haideti la birou c-a venit”,
“Cine-a venit ma si ce vrea?”
“A venit cine nu trebuia sa vina, a venit Curtea de Conturi”.
Inspectorii de la CC s-au prezentat intr-un control la o Primarie ce tocmai isi asfaltase drumurile comunale, curiosi din fire(meseria) au cerut actele si toate avizele si documentatia necesara asaltarii drumurilor, cum contabilii adusesera cu ei si un expert tehnic, acesta a inceput sa verifice documentatia tehnica, mai mult a facut si masuratori in teren fata de grosimea  covorului asfaltic si calitatea materialului folosit. Una scria pe hartie si alta era in teren. Diferentele  cantitative si calitative erau enorme, multi bani intrasera in buzunarele Primarului si al celor care facusera lucrarea. Seara dupa terminarea programului, mai marele comunei s-a oferit sa gazduiasca pe cei veniti in control, numai ca acestia au refuzat politicos, dar ferm, atunci Primarul s-a gandit sa le ofere bani, multi bani, inspectorii s-au tinut pe pozitie, refuzand banii, totodata anuntandu-l pe Edilul Sef ca isi vor face datoria pana la capat, iar daca ceva este in neregula asa cum se contureaza deja, vor anunta forurile superioare. Primarul nostru ia privit cu mila si le-a zis : “ce credeti ca faceti, mai bine luati banii aveti si voi familie si ei trebuie sa traiasca, daca vreti sa-mi faceti rau, gresiti, nu mie imi ve-ti face, ci voua”, apoi a plecat.
            A doua zi seful echipei de control a primit un SMS de la seful lui prin care era chemat impreuna cu toata echipa la Bucuresti pentru a primi noi instructiuni.
            In locul lor la Primaria noastra a fost trimisa alta echipa care a constatat ca lucrarile au fost executate  conform documentatiei, ba mai mult, Primarul insusi adusese bani de acasa pentru a se plati ultimele finisari, bineinteles ca nu a dorit sa-i fie returnati acei bani, ramanand ca o mica contributie a sa pentru binele comunei. Multumiti de modul in care au fost tratati pe perioada controlului inspectori s-au intors in Bucuresti radiosi si cu buzunarele umflate.
“Dom Primar, dom Primar”,
“Ce mai e ma, au venit aia iar?”,
“Nu domn primar, au venit aia de facu’ asfaltu’, cica vor sa va multumeasca, ca prea a iesit bine controlul”
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...