luni, 30 septembrie 2013

Vine sfarsitul lumii ?



            Vine cometa, asa se spunea la inceputul sec XX, lumea isi ingropa agoniseala se aprovizionau cu ce puteau, cei mai multi se spovedeau si se impartaseau pregatindu-se pentru intalnirea cu Domnul. Cometa a trecut, nu s-a intamplat nimic deosebit. Au trecut anii, au mai fost predictii despre sfarsitul lumii, toate au trecut, lucrurile au intrat in normal, sigur au castigat cei care construiesc buncare, si au construit destule, la preturi destul de piperate.
            Mai nou, se vorbeste iar despre sfarsitul lumii, SUA si Rusia au facut provizii serioase de apa plata si alimente care rezista mai mult timp. Bun, vine sfarsitul lumii, americanii si rusii vor scapa pentru ca au rezerve de alimente si apa, pentru ca au buncare si pentru ca si-au luat toate masurile de precautie. Sa nu creada cineva ca toti americanii, ori toti rusii au buncare, nu, au numai cei ce si-au permis si care au crezut in necesitatea acestor masuri de siguranta.
            Ce se va intampla dupa ce se termina rezervele ? Alti oameni vor mai fi pe planeta? Pamantul mai poate sa ofere hrana, industria mai este si daca da, cine va mai lucra? Ce vor manca? Se vor putea intelege cei ramasi, fara sa se omoare intre ei, ori se vor manca intre ei mai rau decat hienele. Pentru inceput vor trebui sa inventarieze ce au si ce le trebuie. Importanta este si clima, va fi suportabila, ori nu va mai fi suportabila si atunci  proviziile facute, nu vor face altceva decat sa prelungeasca agonia.
            Nimeni nu stie cand va fi sfarsitul lumii, dar aceste zvonuri  ajuta anumite societati commerciale si fac uriase deservicii celor care nu au puterea de asi construi buncare si stoca alimente. Poate asta a fost si motivul pentru care Obama a luat legatura dupa 34 de ani cu Presedintele Iranului, daca tot vine sfarsitul lumii, cel putin sa se impace cu toata lumea. Auzi domn Basescu, hai sa facem pace toti si sa lasam rautatile, sa ne cerem iertare unul de la altul, mai ales dvs. de la romani pentru tot raul facut in timpul guvernarii Boc, dar si pentru flota care nu a mai acostat in porturile romanesti sub pavilion romanesc.  Poate cineva lamureste si locuitorii din Izvoarele jud. Galati, ce se intampla la ei, oamenii sunt speriati, debusolati, casele se fisureaza, pamantul se framanta, incearca sa spuna ceva, nimeni nu intelege ce. Specialistii in miscare seismica nu gasesc o explicatie logica, nu linisteste nimeni acei oameni, a le spune ca totul este sub control, nu ii linistiti. Sa stam linistiti, va trece si aceasta cometa, asa cum au trecut si altele, in urma zvonului negustorii vor fi ceva mai bogati, iar constructorii de buncare isi vor fi burdusit conturile cu banii din constructia fortaretelor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...