joi, 3 octombrie 2013

Basescu rupe Pactul !



            Basescu rupe pactul de coabitare cu Ponta, felicitari d-le Basescu, sunteti mare intr-o tara de naivi! M-a surprins, nu faptul ca vrea sa denunte pactul, m-a surprins ca inca mai exista, eram convins ca acest pact a fost rupt, ars, oricum distrus. Nu, pactul exista si d-l Basescu ne anunta ritos ca nu il mai gireaza pe V. Ponta, pana acum la girat? Ori asa se spune cand ii da la gioale Primului Ministru, ca il gireaza, eu, ca un naiv, credeam ca il faulteaza.
            Victor Ponta merita toate bobarnacele pe care le primeste de la Basescu, de la electorat si de la toti cei care a crezut in el. Pana in 9dec. 2012 Basescu nu stia in ce cotlon sa se mai ascunda pentru a nu fi gasit de presa si pus sa raspunda la intrebari incomode. Din cand, in cand, posturile TV basiste anuntau ca ocupantul fotoliului de la Cotroceni nu il va nominaliza pe V. Ponta sa formeze noul guvern. La sustinerea pe care o avea, Ponta trebuia sa stea linistit, Basescu  blufa de teama, ori chiar daca asa ar fi procedat, puteau foarte bine sa il suspende; in loc sa stea linistit, ca era pe val si cu o sustinere istorica in Parlament de aproape 70%, d-l Premier a alergat in bratele lui Basescu, semnand acel act de coabitare. Prin Pactul semnat, de fapt Ponta a resuscitat muribundul politic ce intrase in coma pe tronul de la Cotroceni. Mai spalat, mai uscat, mai oxigenat, proaspatul reinviat, a vazut cum in fata lui se deschid noi oportunitati, a vazut deja cum se poate ridica prin scufundarea lui Ponta. Din momentul semnarii acelui nenorocit de Pact, Basescu si-a fixat ca tinta, Primul Ministru; era normal ca el sa fie tinta, pentru ca era cel mai vizibil si in acelasi timp cel care se ocupa cu administrarea tarii, loc unde se puteau face si greseli, ori unde se poate carti, fata de Antonescu care in calitatea sa de Presedinte al Senatului, era mai greu de blamat. Intalnirile dintre Primul Ministru Ponta si Presedintele Basescu, increderea pe care Premierul o arata lui Basescu, a  descumpanit electoratul, electorat care era convins ca odata venita la putere in urma alegerilor, alianta USL va face tot posibilul pentru a scapa tara de cel care fusese demis in 29 iulie 2012, dar repus in drepturi de Barroso, Merkel si CCR., s-a vazut tradat in speranta lui cea mai mare, demiterea Presedintelui.
            Basescu a uitat repede binele facut de Ponta, asa a inceput sa iasa tot mai des pe post, sa critice actiunile guvernului, sa foloseasca sediul Presedintiei pentru formarea unei noi formatiuni politice, intr-un cuvant a revenit la vechile metehne.
            Cea mai tare critica adusa guvernului Ponta mi s-a parut a fi cea in care Basescu acuza PSD-ul ca a intrat cu bocancii in justitie, pentru simplul motiv ca Procurorul –Sef a schimbat din functie un sef de sectie de la DNA. Presedintele ne anunta cu lacrimi in ochi ca a atras atentia Procurorului Sef al PG, ca nu este bine sa inlocuiasca un sef de sectie la DNA fara incuviintarea lui, a Presedintelui. Auzi domn Basescu, asta cum se numeste? Cand cei din procuratura executa ordinele Cotroceniului, este ceva normal, cand Procurorul Sef da un ordin fara consultarea Presedintelui este imixtiune in justitie.
            Multumesc Domn Ponta ca ai reinviat mortii. Acum spala-te cu el pe cap, e posibil sa fi pierdut mult si din electorat, la cum te-ai comportat eu spun ca nu este pacat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...