miercuri, 30 octombrie 2013

Dilema lui Ponta.



            Doamne, iti multumesc ca mi-ai dat posibilitatea de a trai  asemenea bucurii! Nu credeam ca, in coditiile acestea de criza, ministerele sa raporteze plus de buget si sa roage pe Primul Ministru sa le despovareze de bani. Foarte bine, zic eu, uite ca am ajuns sa avem excedent bugetar la ministere, iar acestea zic:”scapa-ne domle de banii astia ca, avem prea multi, nu putem sa-i cheltuim pe toti.” “Si eu ce sa fac cu ei”, zise Prim Ministru, “da-i domle la servicii sa cumpere aparatura, ca am inteles ca nu au cu ce sa ne intercepteze atunci cand  discutam pe alei in parc, ori ne incapatanam sa mergem la iarba verde.”
            Se spune ca Victor Ponta nu ar fi dormit cateva nopti din pricina acestei rectificari bugetare, ar fi vrut sa indestuleze ministerul sanatatii si ce ar mai fi ramas sa-i dea la invatamant, numai ca ministrii nu au vrut sa primasca banii, sustinand sus si tare ca procuratura si judecatoriile sa primeasca banii. Procuratura pentru a cumpara cat mai multe Biblii, s-a constatat o lipsa acuta a acestor carti in vara lui 2012, cand mai multi procurori erau nevoiti sa foloseasca aceiasi Biblie, atunci cand trebuia sa “spovedeasca” taranii in legatura cu votul lor. Deasemenea judecatorii trebuie sa primeasca cat mai multi bani pentru a trimite adrese  spre  linistirea celor care vor castiga procesele la CEDO, in sensul ca, orice lucru rau li s-a intamplat, statul va plati.
            Felicitari domn Nicolaescu, ma bucur ca nu ati insistat sa primiti bani din aceasta rectificare, pana la urma ce sa faceti cu banii? Lucrurile in spitale merg foarte bine, hrana bolnavilor este dupa normele ministerului incheiate cu serviciile de pompe funebre si ministerul muncii, in sensul iesirii bolnavilor si pensionarilor din sistem, pe cale naturala si in numar cat mai mare in unitate de timp cat mai mica
Daca tot ati invatat bolnavii sa-si cumpere “consumabilele” si medicamentele singuri, nu ar fi fost pacat ca dintr-o data pacientul odata internat sa primeasca tot ce are nevoie fara a mai cumpara ceva si, daca la anul numai aveati bani, din nou pacientul ar fi  nevoit sa-si cumpere cele necesare singuri, atunci managerii ar fi invinuiti ca fura banii, ceea ce eu nu cred ca, in Romania cineva ar atenta la viata bolnavilor prin micsorarea ratiilor de hrana, ori lipsindu-i de medicamente si, toate astea numai pentru a putea fura si a le fi bine managerilor.
In invatamant trebuie atat de multi bani, incat orice suma era alocata acum, ar fi fost prea mica si sefii sindicatelor din invatamant tot nemultumiti s-ar fi declarat, asa ca, mai bine lasati sa strangeti o suma mare de bani si apoi infuzati-o in invatamant, sunt sigur ca intr-un timp foarte scurt, sa zicem un sfert de veac, vor fi stransi banii, apoi ve-ti construi de la zero, pentru ca scolile de acum vor fi niste ruine.
In concluzie, masurile luate de un guvern al carui Prim Ministru este de stanga si jumatate din guvern de dreapta, ori dea dreapta cuiva, sunt pentru bunastarea omului din varf si “eliminarea” celui de jos; pentru simplificarea societatii, ceva in stilul spartan, numai ca acolo erau omorati cei noi nascuti si care aveau un handicap, la noi se vrea invers, adica al celor cu handicap si a celor in varsta, mare povara pe capul guvernantului.
Ce ziceti domnilor pensionari, ajutam guvernul?

3 comentarii:

  1. despomavareze ? potrivit termenului povara se putea "despovara", nu "despomavara", n-am mai citit mai departe ca m-am enervat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine consuma si nu produce trebuie eliminat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru corectare,d-le Anonim (Anonim si mai cum?),la cate greseli se fac, fiti foarte atent la problemele de inima,marturisesc ca imi pare rau ca v-am suparat,nu asta mi-am propus.Va doresc o zi frumoasa si pe cat posibil texte fara greseli.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...