joi, 31 octombrie 2013

Berbeceanu,incoruptibil, ori corupt?

            În ultima vreme se discută foarte mult despre comisarul şef Traian Berbeceanu şeful BCCO Alba.
Cine este Berbeceanu? După spusele mai marilor poliţiei se pare că este un Elliot Ness de România, un incoruptibil aflat în luptă cu infractorii, un poliţist care a fost declarat în 2007, dacă nu mă înşel, “poliţistul anului”. Acest om a preferat să-şi facă meseria şi nu să profite de poziţia pe care o avea, pentru a strânge cât mai multe foloase.
    În iulie 2013 a trimis un raport la IGPR, în raport erau sesizări la adresa unor poliţişti şi procurori . În loc ca organele sesizate să ia măsuri pentru cercetarea celor arătate de comisarul şef Berbeceanu, au preferat să îl aresteze pe el. Care să fie motivul reţinerii lui Traian Berbeceanu?
    Să fie într-adevăr vinovat de corupţie şi să fi disimulat atât de bine în poliţistul incoruptibil?
    Ori este atât de incomod, încât au mizat totul pe cartea înscenării?
Tind să cred că a doua variantă este plauzibilă, cei de la DIICOT s-au speriat atât de tare încât au ales soluţia radicală, pitirea lui. Cred că se impune o supraveghere foarte atentă pe perioada arestării, nu de alta, dar orice lucru este posibil şi accidente se pot întâmpla oricând.
Luptă este pe viaţă şi pe moarte, dacă cei de la DIICOT nu vor găsi probe solide cât mai repede, este posibil ca Berbeceanu să fie eliberat din arest şi atunci  lucrurile se complică şi mai rău. Să admitem că Berbeceanu va fi eliberat şi va încerca să facă lumină în cazurile semnalate de el şi trimise la IGPR. Întrebare : Va găsi sprijin pentru rezolvarea acestor cazuri la poliţie şi procuratură? În mod normal ar trebui să găsească, dar suntem noi o ţară normală? Adică, avem suficienţi poliţişti şi procurori gata să se jertfească pentru arestarea unor infractori care, în acest moment sunt colegii lor?
    Este pregătit sistemul pentru aşi face curăţenie în propria ogradă? Din păcate nu cred că acest sistem vrea să facă ordine, din contră, încearcă pe cât posibil să acopere mirosul de putreziciune cu apă de colonie, ori cu spray deodorant, este prea puţin şi ei ştiu asta, de aceea, din când în când, mai sacrifică pe câte unul dintre ei, atunci când nu-l mai pot ţine în braţe.
    Sistemul juridic din România este cangrenat, trebuie găsit un chirurg (procurori, poliţişti,judecători) care să cureţe rana până la os, iar dacă şi osul este atins, să amputeze fără milă, altfel, nu vom putea scăpa de incertitudinea dată de un sistem corupt.
    Nu mă pot pronunţa dacă, comisarul şef Traian Berbeceanu este, ori nu este vinovat, dealtfel nici nu este treaba mea, pot în schimb, pentru binele acestei ţări, să sper că este nevinovat. Deasemenea sper ca în cazul unei samavolnicii, cei care acum l-au trimis după gratii, să îi ia locul pentru o perioadă mare de timp, nu de alta dar trebuie încurajată cinstea şi nu corupţia. Dacă România continuă să aibă eticheta de cea mai coruptă ţară, nu înţeleg la ce ne mai folosesc aceste structuri. Putem fi corupţi şi fără să plătim salarii uriaşe celor din sistemul juridic şi poliţie.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...