joi, 24 octombrie 2013

Romanii si UE



            Romania este o tara realizata, spre deosebire de alte cateva tari, este membra a UE si NATO, adica a tot ce isi poate dori un stat european. Am scris membra UE si nu integrata in UE, pana la integrare e cale lunga. Prin ’90 imediat dupa revolutie , presa occidentala era plina de documentare despre cartierele  tiganesti, despre leagane si despre centrele de copii orfani. Toate se intreceau in a critica statul roman ca nu stie sa ia masuri pentru a imbunatati viata acestor oameni.
Anii au trecut, Romania a devenit stat membru UE, odata cu tara, au devenit membrii si locuitorii ei, in  speta  tiganii. Dintr-o data, tarii precum Franta,   Olanda, M Britanie au constat cu stupoare ca in Bulgaria si Romania locuiesc rromi si ca acestia profita de statutul lor de cetateni europeni si circula prin Europa, ba, chiar se opresc in cate un stat si pun de o cerseala, de un picnic prin cate un parc istoric, isi monteaza corturile in cate un cap de bulevard, apoi acordeonul si vioara incep o muzica de jale, pentru a astampara dorul acestei natii desradacinate, de pamantul lor natal din indepartata Indie. O ocazie ratata de marii democrati ai Europei de a emancipa acesti oameni obiditi.
            Toate aceste strambari din nas ale simandicosilor francezi, olandezi si englezi, nu sunt altceva decat lehamitea si dispretul aratate de bogati  celor nevoiti sa slujeasca la curtea lor pentru o bucata de paine.
Romanii plecati la munca peste granita, nu au ocupat decat in rare cazuri slujbe dorite de locuitorii tarilor unde lucreaza, ei efectuand acele munci detestate de catre bastinasi, astfel lucreaza in diferite case unde ingrijesc fie batrani, fie bolnavi; ori merg in camp pentru a efectua cele mai grele munci.
Romania si Bulgaria trebuiau primite in UE, pentru ca la o casa cu pretentii trebuie cineva sa faca si curatenie, asa s-a ajuns la concluzia ca este nevoie de cateva tari mai la marginea UE care sa fie cosul de gunoi al uniunii, sa fie piata de desfacere pentru produsele de mana a 2-a care nu sunt primite pe marile piete  ale marilor si simandicoaselor tari si in plus de asta sa apere si granitele uniunii. Pentru ca aceste lucruri sa devina viabile au fost infiintate niste programe de preaderare pentru viitoarele tari membre, acestea s-au dovedit a fi distructive pentru economiile ce le-au implementat fara a le trece prin filtrul rece al necesarului real al tarii. In numele aderarii, au fost desfiintate ferme agrozootehnice, mari ferme de cresterea animalelor, de industrializare a carni, de cresterea pasarilor; in industrie au fost desfiintate combinate siderurgice, de utilaj greu, de oteluri, uzine , fabrici s.a.m.d. In 2007 am intrat in UE, aproape cu mainile in buzunare, asteptand sa ne pice acei bani fluturati prin fata ochilor in perioada de preaderare, bani care s-au dovedit a fi mai mult virtuali decat reali. Am ajuns acum la 6 ani de la aderare(era sa spun integrare, asta probabil nu va fi niciodata) sa facem un bilant al neindeplinirilor, sa vedem  ca nu stam mai bine decat inainte de aderare, dar stam cu mult mai rau, avem locuri de munca mai putine, datorii la UE, BM si FMI cu mult mai mari, economia aproape la pamant. In schimb, avem o gasca de oameni care au reusit sa faca averi uriase, din distrugerea economiei romanesti. Oameni care vin la TV ne privesc in ochi si se minuneaza cat de prosti suntem, astia chiar spun: “multi si prosti”, asa este baieti, sunt deacord cu voi, asa zicea si Ceausescu, apoi n-a mai zis, sper sa traiesc ziua cand nici voi nu ve-ti mai zice. Sunt si oameni care printr-un” trai echilibrat”, exp. d-l Videanu ne explica cu candoare si naivitate , facand sa roseasca obrajorul lui, precum un fundulet de bebelus, cum a reusit sa economiseasca aproape 1 miliard de euro din faptul ca  nu a fumat si nu a baut. Bravo “Rozaliule” la mai mare, mie asa imi trebuie, nu numai ca am fumat si nu am facut avere, dar m-am mai ales si cu o operatie de by-pass coronanian.
Ce inseamna sa fi echilibrat si mai ales sa te apuci si de furat. Mai bine tac ca ma aude DNA-ul si doamne fereste, in loc sa duca la Videanu cine stie unde ajunge…


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...