sâmbătă, 19 octombrie 2013

Spitalul Orasenesc Pucioasa-agonie si extaz !



            Dupa 2 saptamani de spitalizare in sectia de recuperare a Spitalului Orasenesc Pucioasa, am ramas cu 2 impresii puternice :
1)      Personalul medical: doctorii si asistentele, profesionisti cu pacientii, vorba buna, incurajarea vin in ajutorul si in completarea tratamentului pentru recuperare.
2)      Alimentatia: aici lucrurile stau extraordinar de prost, de infect, totul aducand cu nesimtirea, cu lipsa de respect pentru sanatatea pacientului, cu indolenta si hotia.
Intr-un sistem sanitar blamat si subfinantat iti permiti sa faci orice hotie, orice intrebare de genul: de ce mancarea este proasta? Raspunsul nu poate fi decat : “nu sunt bani”, ceea ce nu intodeauna este purul adevar. In acest Spital pe care il venerez pentru personalul sanitar, dar il detest pentru modul defectuos si intentionat criminal in modul de a pregati hrana pacientilor, am putut observa pana unde poate merge cinismul banului. Ideea este  de a chema bolnavii de 3 ori pe zi la masa, nu de ai si hrani. Nu voi face nici un fel de discutie despre marimea portiei, ci numai despre calitatea ei. Am sa dau ca exemplu ce s-a servit la o masa de pranz : o ciorba nedefinita din 2 feliute de cartofi si 5 cm de tija de macaroane, fara a avea macar o frunza de verdeata, iar felul doi spanac de conserva cu conopida murata(probabil conservata cu ceva ani in urma, pentru ca era putreda) si multa faina, foarte multa faina, bineinteles ca nici aici nu era pusa  verdeata, nu voi face referire la faptul ca nu avea carne, nu este important. Important am considerat modul in care a fost pregatita “hrana pacientilor”, chiar in conditii de criza. Aici am constatat o reala nepasare din partea managerului Spitalului care, nu pune nici un prêt pe viata celor  ce sunt nevoiti sa se interneze in acest lacas de sanatate. Intrebare pentru acelasi manager : a gustat vreodata din acea portie de “hrana” ce ajunge in farfuria bolnavului? Si daca da, ce masuri a luat? In cazul in care nu a luat nici-una, este foarte grav, asta poate demonstra complicitatea lui la modul de pregatire a “preparatelor”.
Ca un “beneficiu” al hranirii mele si a celorlati pacienti cu “minunatiile” pregatite in bucataria Spitalului Orasenesc Pucioasa a fost o deranjare a stomacului si creerea unei indispozitii pe tot parcursul perioadei de internare, pentru reechilibrare am fost nevoiti sa urmam alte tratamente medicale, bineinteles cu banii din propriul buzunar. Ma gandesc foarte serios sa actionez in judecata administratia spitalului pentru prejudiciul de sanatate provocat pe perioada internarii.
            Cred ca se impune ca la data internarii pacientul sa fie intrebat daca isi poate asigura singur hrana, astfel incat la bucataria Spitalului sa fie pregatite numai portii de mancare pentru pacientii ce nu pot sa-si asigure hrana, in acest fel si mai ales daca nu se mai fura, cred ca se poate pregati o masa comestibila.
Cadrele medicale din unitatea spitaliceasca trebuie sa faca front comun prin rapoartele de garda si sa sesizeze conducerea spitalului de fiecare data cand apar cazuri de imbolnavire a pacientilor in urma consumului alimentelor  de la bucatarie..
            Primaria orasului prin organele competente, trebuie sa indentifice cauzele degenerarii normei de hrana si a modului in care aceasta se pregateste, bineinteles daca nu sunt straini de aceste nereguli, imi place sa cred ca nu au nicio legatura.
Trebuie sa invatam sa ne respectam, trebuie sa invatam ca suntem egali, dar ca in anumite etape ale vietii putem fi pusi intr-o anumita inferioritate unii fata de ceilalti, trebuie sa invatam sa redevenim UMANI.
            Nu pot incheia acest articol pana nu transmit multumirile mele DOAMNELOR doctor : Manoiu si Mihai (ordinea poate fi oricare), pentru profesionalism si bun simt, deasemeni intregului personal mediu si infirmierelor pentru rabdare si devotement.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...