luni, 4 noiembrie 2013

Misterul femeii.Omagiu.
           


            La sfarsitul sec 19 au aparut miscarile socialiste care, printre altele, cereau ca femeile sa aiba drepturi egale cu barbatii. Anatole Frances spunea :”Femeile cer drepturi egale cu barbatii, dar prin asta pierd ce au mai de prêt - misterul”. Pana la jumatatea sec 20 , barbatii erau in stare sa apere cinstea unei femei cu arma in mana, chiar daca, de multe ori stiau ca femeia nu era cea mai virtuoasa. Femeia era o tinta , femeia era un tel, femeia era dorinta, femeia era un vis, femeia era un mod de a fi al barbatului. Femeia era,  dincolo de existenta efemera, perenitatea – prin ea se asigura perpetuarea speciei si prin asta era elogiata. Insasi misterul nasterii o facea pe femeie superioara, femeia putea prin simpla prezenta, putin artagoasa, sa incurce, ori din contra, sa descurce itele altfel, destul de incurcate ale vietii mondene si de foarte multe ori cele politice.
          Femeia e plapanda ca o floare, ori din contra puternica ca marii barbati de stat, exp. sunt destule : Regina Elisabeta I, Cleopatra si multe altele. Sunt un om care am vazut multe in viata, sigur nu suficient, dar destule ca sa inteleg ca una din cele mai mari realizari ale lui D-zeu a fost –femeia. D-zeu a vazut ca totul era gri si atunci s-a gandit sa faca femeia, asta a fost pata de culoare si de incurcaturi date
 acestei lumi. Femeia este bunatatea, este frumusetea, este cea care asigura continuitatea speciei, este cea care poate distruge in mod indirect, femeia este alfa si omega, femeia este ce vrea ea sa fie, femeia este ce vrea ea, sa creada barbatii ca este.
         O data un barbat a prins un pestisor  de aur, acesta ia promis ca ii indeplineste 2 dorinte: 1) sa-i construiasca barbatului un pod din Franta pana in America, raspunsul a fost ca nu poate. 2) A doua dorinta a fost sa-i spuna care este misterul femeii, ce gandeste ea, atunci pestisorul a intrebat pana unde sa fie podul, pana pe coasta de est, ori vrea si mai departe, ptr. ca este mai usor sa faca podul, decat sa stie ce gandeste femeia.
         “Secretul tau femeie triumfala
           Nu-l deslega chiar daca-l vor cu zel
          Savanti, poeti, sau preoti in sutana
           E tot ce ai. Nu-l vinde mori cu el.”
                              Lucian Avramescu.
           Femeile sunt o forta, de multe ori, ar trebui sa-i multumim lui D-zeu, ca nu sunt constiente de puterea lor. Sa facem un exercitiu, sa ne inchipuim o armata de cateva mii de femei cu varsta tanara plecand la lupta precum soldati romani la Marasesti, cu pieptul gol si fara izmene (romanii la Marasesti au fost in izmene), ce vor face barbatii? Raspuns corect, se vor preda. Nu incerca sa-i spargi capul femeii ptr. a afla ce gandeste, este suficient sa fi atent cu ea, sa vezi la raionul de bijuterii unde anume sa uitat mai mult, la raionul de blanuri despre ce animale iti vorbeste mai mult, iar la raionul de confectii, da-i cardul ca oricum nu mai este mult pe el.
          Despre femeie se pot scrie multe. Imi amintesc caci trebuia sa stau o saptamana in spital,dar dupa 3 zile nu am mai rezistat, era prea multa liniste, am mers acasa pentru cateva ore, am spus sotiei ca am cheltuit cu cu 2 milioane mai mult decat convenisem, a fost suficient pentru a se porni uraganul, dupa 2 ore de scandal facut de nevasta, am plecat inapoi la spital cu bateriile incarcate. Domnilor, care nu v-ati insurat, puneti mana si faceti-o, caci vreau sa  cunoasteti frumusetea impacarii dupa o cearta zdravana.
Dragi femei luptati pentru a ramane feminine, luptati pentru a nu deveni femei- barbati.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iohannis trebuie suspendat fiindcă a încălcat Constituţia

  Klaus Iohannis ajuns accidental, nu accidentat, Preşedinte joacă şah cu Constituţia României, a tot mutat singur, a furat cum s-ar spune...