vineri, 13 decembrie 2013

Stiri de ultima ora! XXIV



            Stiri de ultima ora bulverseaza  viata oamenilor simpli, platitori de taxe si naivi in crezul lor. Basescu, ca orice cuc care se respecta, la orele 18,30 cu un hahait mai proaspat si mai puternic, insotit de un ranjet ce l-ar face gelos pana si pe Mefisto, ne povesteste cate-n luna si in stele in legatura cu greselile de guvernare, ori parlamentare, facute de USL. Sigur cele mai multe sunt simple speculatii, ori inventii pur si simplu, dar sunt si greseli grave comise de USL in Parlament la elaborarea unor legi. Acest USL, spre parerea mea de rau, imi aminteste de defuncta Conventie Democrata care se lauda pe toate drumurile cu cei 15000 de specialisti care, abia asteptau sa intre in paine odata ce Conventia ajungea la putere; lucrurile nu au stat asa, iar perioada ‘96-2000 a fost cea mai slaba din istoria post decembrista, tare imi este tema ca balbaielile de acum seamana foarte mult cu acea perioada.
            Aceste greseli facute in actul legiferarii, mai ales la legea de modificare a Codului  Penal, a determinat ambasadele unor state din UE si SUA sa ceara lamuriri suplimentare comisiei juridice din Camera Deputatilor. Ingrijorarea acestor ambasade si a altor forte politice din UE, demonstreaza usurinta cu care se voteaza anumite legi facute pe genunchi, in dorul lelii, ori din contra, cu foarte multa siretenie, pentru a fi beneficiarii propriilor legi, atunci cand ar putea cadea in pacat.
Modul umilitor in care am fost trasi de urechi de institutiile straine, demonstreaza inca odata, neputinta noastra de a ne autoguverna si nevoia de interventie straina pentru corectarea unor greseli in actul de guvernare, ori in cel de legiferare. Nu pot uita amanarea cu trei luni a  aplicarii accizei la motorina, dar, pentru ca acest lucru sa se intample a trebuit ca Ministrul bugetului sa mearga la Bruxelles pentru a obtine binecuvantarea. Ca Romania este un unicat in lume prin faptul ca cele doua capete ale puterii executive nu se inteleg, adica Presedintele si Primul Ministru, iar asta arata cat de neseriosi suntem si de ce este nevoie ca marile puteri sa ne traga de urechi.
            Sigur ca m-as fi bucurat ca nimeni sa nu se amestece in treburile interne ale tari noastre, dar pentru asta ar fi trebuit sa stim sa ne autoguvernam.
Ce au gandit cand au vrut sa treaca in secret  legea amnistiei unor fapte penale? Se stie cat de sensibila ar fi opinia publica fata de o  astfel de lege, in conditiile in care foarte multi politicieni ar putea fi beneficiarii ei. Daca ar fi fost dezbatuta public si s-ar fi explicat ce anume se doreste, nu se crea o asemenea isterie, dar cine sa comunice, cine sa vorbeasca, ei au crezut ca cel mai bine este trecerea ei sub tacere.
            Urgent trebuie sa se infiinteze o scoala politica tip Stefan Gheorghiu, unde politicienii trebuie sa invete cum sa faca legile fara sa afle nimeni de existenta lor, pana la necesitatea aplicarii lor in favoarea fostilor elaboratori de legi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...