joi, 30 mai 2013

De ce ne trebuie Monarhie?



            Am foarte multi prieteni, fie pe retelele de socializare, fie in imediata apropiere, care sunt promonarhisti, nimic rau in asta, poate si eu as putea deveni adeptul monarhiei daca ma initiaza cineva. Asa ca m-am hotarat sa cer lamuriri.
            De ce ar fi mai buna Monaria Constitutionala decat republica? Cum poate regele sa intervina in actul de guvernare al tari, stiindu-se faptul ca pozitia lui este de reprezentare a tarii in relatiile cu alte state, iar pe plan intern este mai mult decorativ?
            In cazul in care se dovedeste un rege strain de interesele tarii, cum poate fi demis?
            Cheltuielile cu intretinerea Casei regale sunt mai mari decat intretinerea Presedintelui (aici  includ si cheltuielile cu alegerile prezidentiale) ?
            Ce parghii va avea viitorul rege pentru a putea asigura o buna si mai ales fructuoasa guvernare?
            Sigur intrebarile pot fi multe, am punctat numai cateva, cineva odata vorbea despre moralitatea familiei regale, mie nu mi se pare, sunt destule exemple cu dovezi in care moralitatea a avut groaznic de suferit (nu ma refer la Regele Mihai), ma refer la tata-su care printr-o comportare usuratica si irationala a lasat sa apara printi precum Printul Paul, dupa parerea mea nepot de drept al regelui Mihai, fie ca il recunoaste, fie ca nu il recunoaste. Nu mai spun de comportamentul imprevizibil al aceluiasi rege Carol al 2-lea, care odata renunta la toate drepturile avute prin nastere, ca mai apoi sa-si detroneze propriul fiu. Spun toate acestea, nu pentru a face vreun proces de intentie monarhiei, ci pentru a incerca sa inteleg cum este cu monarhia. Se tot spune ca noi avem traditie monarhica, eu spun ca nu prea avem. Daca luam monarhiile din tarile din vest, ori de aiurea vom observa ca dinastiile se intind pe durata a sute de ani, la noi domnitorii, erau pusi pe baza peschesurilor date Inaltei Porti, ori trimisi direct din Fanarul Instambulului, nu am avut decat foarte putine momente cand sambelanul a putut striga:”Domnitorul a murit, traiasca Domnitorul!”. In ce priveste monarhia constituita in 1881, asta a durat pana in ’47, adica 66 de ani. Cu toate cele spuse mai sus si altele, pe care deocamdata nu le spun, pot fi deacord cu monarhia daca raspunsurile le gasesc acceptabile.
Ajutati-ma sa strig “traiasca Regele”el fiind seful statului, altfel ii doresc  viata lunga lui si celor din familia sa.
           

sâmbătă, 25 mai 2013

Infractorii sa-si plateasca intretinerea.



            Prea multi detinuti de lux, acesti oameni trebuie sa-si plateasca intretinerea. Incerc sa explic de ce sa se autofinanteze. In primul rand contribuabilul nu are nicio vina ca el a comis o infractiune, omul de rand care isi plateste cinstit darile catre stat,de multe ori rupandu-si de la gura, de ce trebuie sa plateasca intretinerea cuiva care a incalcat legea?
Sa luam exemplul unuia care a facut o mare paguba statului, el este dovedit  de catre politie si procuratura, apoi condamnat de catre instantele de judecata, toate acestea cu mari cheltuieli facute din bani publici.  Aceste cheltuieli trebuie puse in seama condamnatului, fiind singurul vinovat de declansarea lor, totusi sa se intample dupa ce condamnarea este definitiva si irevocabila. Mai departe, in penitenciar, datoria statului este sa-l pazeasca pe infractor, cheltuielile cu hrana si imbracamintea sa si le asigure, contribuabili nu trebuie sa fie furati de doua ori, odata cand a savarsit infractiunea si a doua oara cand il intretine in penitenciar pe durata executarii pedepsei. Nu am nimic impotriva ca un detinut sa aiba un televizor, un aparat de radio, sa citeasca o carte, sa mearga la club, sa aiba instructori pentru diverse activitati, dar toate acestea trebuie sa le plateasca, inclusiv curentul electric. Nu trebuie sa facem din penitenciare case de odihna, ele trebuie sa fie totusi institutii de reeducare. Participarea detinutilor cu sume de bani din fondurile proprii la intretinerea lor este un mijloc de reeducare, acolo unde nu se pot intretine sa fie scosi la munca, pentru ca din banii obtinuti o parte sa mearga la acoperirea propriilor cheltuieli( dealtfel cred ca se si procedeaza asa) din penitenciar, iar cealalta parte sa fie la dispozitia detinutului. Tara este prea saraca, banii prea putini si hotii prea multi, de aceia cred ca trebuie gasite solutii pentru diminuarea cheltuielilor cu intretinerea condamnatilor, fie prin efortul financiar propriu al fiecarui detinut, fie prin participarea la programe de munca platite, din care o parte din bani sa fie folositi pentru a acoperi cheltuielile facute de catre stat cu paza si intretinerea lor, iar cealalta parte sa fie pusa la dispozitia fiecarui detinut prestator de servicii. Vad ca este o avalansa de arestari in randul fostilor ministri, generali, maine poimaine, presedinti, ori alte fete alese si cu pretentii, de aceea d-lor da-ti o lege prin care sa va asigurati traiul in viitoarea voastra casa, unde ve-ti sta mai mult, ori mai putin, in functie de “interesul”ce l-ati avut pentru acest lucru. Da-ti o lege prin care sa va aratati demni si integri, nu apelati la mila publica pentru intretinerea voastra, din ceea ce ati luat din sudoarea bietului popor platiti-va dreptul de a fi reeducati. Platiti  sa reveniti de unde ati plecat.

marți, 21 mai 2013

Cangrena sistemului romanesc



            Un proces cu rasunet, un proces cu condamnari cu executare, un proces in care sunt incriminati un fost ministru al apararii, fostul Sef al Marelui Stat Major al armatei si un necunoscut obscur la data comiterii infractiunii, un civil ce avea sa devina la data condamnarii un om foarte bogat. De la pronuntarea instantei de judecata care condamna pe cei 3 la cate doi ani de inchisoare cu executare, s-a vorbit mai mult despre “civilul”George Becali, acum parlamentar in Parlamentul Romaniei, dar nu s-a spus nimic despre ceilalti doi infractori condamnati de instanta.Fostul ministru al MAN Victor Babiuc, impreuna cu Seful Marelui Stat Major al armatei generalul Cioflina, daca sunt vinovati pentru faptele incriminate , ar trebui sa ne puna pe ganduri mai mult decat multe alte lucruri. Victor Babiuc prof. univ., fost ministru de justitie, a facut infractiunea in timp ce era ministru MAN, nimeni nu poate crede ca un om de talia lui, a facut o asemenea fapta in necunostinta de cauza, un om care trebuia sa gireze apararea teritoriului romanesc nu se poate spune ca nu stia valoarea terenurilor si daca nu ar fi stiut, avea posibilitatea sa ceara sa se faca o evaluare a terenului.
            Ma opresc putin in a clarifica un aspect, ne aflam in momente in care nu stim daca instanta a executat un ordin, ori a constatat vinovatia, voi merge pe ideea ca instanta a fost de buna credinta, sper sa ma insel, pentru ca este mai greu sa inghit faptul ca doi oameni de calibrul lui Babiuc si Cioflina pot fi niste spagari ordinari.
            Cum este posibil ca un general al armatei romane cel care conduce efectiv armata, cel care raspunde de toate planurile tactice ale armatei, se poate vinde asa de usor?  Ce incredere putem avea in acesti oameni? Inca odata blestem faptul ca la Cotroceni este un om ca Basescu in coabitare cu Ponta si nu putem sti care este adevarul. Daca armata se vinde atat de usor, cred ca sefii tuturor institutiilor si cei care au putere de decizie trebuie anchetati si condamnati, fara nici o rezerva. Condamnarea unui General de Armata, pentru faptul ca a facut bisnita cu un teren al armatei, ca la dat degeaba, nu conteaza, conteaza faptul ca a prejudiciat statul roman, acel stat pentru care el era platit cu sume uriase de bani pentru al pazi, imi creaza o stare de neliniste, de neancredere fata de cei pusi sa conduca destinele unor ministere de maxima importanta. Un jurist de talia lui Babiuc, fost ministru de justitie, ajuns ministru in MAN, care face asemenea greseala, cu intentie, ori fara, este mai putin important, important si deplorabil este faptul ca s-a putut petrece asemenea fapta, este injositor pentru pregatirea lui, pentru integritatea lui, pentru armata in fruntea careia a existat o vreme. Ne aflam intr-o situatie foarte grava in care ministrii sunt descoperiti a fi infractori, in care Presedintele in exercitiu nu recunoaste un vot de demitere dat lui de popor, in care Primul-ministru, desi cu o majoritata zdrobitoare in Parlament, ii fuge pamantul de sub picioare si simte nevoia sprijinirii de cel care numai are sprijin, l-am numit pe Basescu. In aceasta situatie fara iesire, cu un sistem cangrenat care imprastie damf de putreziciune, exista o singura iesire, un chirurg care sa curete puroiul, sa taie, sa  amputeze, sa lucreze fara mila, pentru a mai salva ce se mai poate salva, toate acestea le poate face numai o revolutie, fie ia si de catifea, fie si de matase, fie si altfel, numai revolutie sa fie pentru a schimba din radacina tot sistemul. Numai cred in vinovatia unui singur om, suntem vinovati toti cei cateva milioane de locuitori ce inca mai populam aceasta tara, noi ceilalti suntem vinovati prin nepasare.Somnul ratiunii naste monstri. Sa trezim ratiunea din noi. Sa gandim ca si maine vor fi oameni pe aceste locuri, lor ce le lasam?

luni, 20 mai 2013

Romania stat de drept...intr-o parte.



            Gigi Becali condamnat la inchisoare cu executare. O fi drept, nu o fi drept, habar nu am. Ce stiu este faptul ca Becali, om de afaceri, face un schimb de teren cu armata, ca loturile ce urmau a fi schimbate intre ele aveau valori total diferite, este o problema a armatei, ea pierdea prin efectuarea schimbului, Becali avea de castigat, Becali in situatia asta trebuia sa aiba o criza de constiinta si sa dea din proprie initiativa armatei diferenta de bani, ori Becali a actionat ca un adevarat om de afaceri, profitand de situatie.
De ce armata  a procedat asa? Ministrul Apararii avea o hotarare a CSAT-ului pentru binecuvantarea schimbului. Daca Becali a dat spaga armatei pentru a se realiza schimbul, s-ar fi demonstrat  motivul schimbului in defavoarea armatei, ori acest lucru nu s-a demonstrat. Atunci de ce s-a facut schimbul? Ministrul Apararii si Seful Marelui Stat Major au fost ignorantii, nu i-a interesat ce se intampla cu averea statului, au facut un abuz, de ce l-ar fi facut? Iubea armata atat de mult pe Becali, in ’96  el era un cvasi necunoscut, nu, nici nu-l cunosteau prea bine, atunci de au facut-o? Nu pot raspunde la intrebare, se pare ca nici completul de 3 judecatori de la   ICCJ nu l-au gasit vinovat, chiar si completul de 5 judecatori de la ICCJ este impartit intr-un subtire 3-2 in defavoarea lui Becali. Pentru Ministru si SMSM se pot gasi vinovatii in ideea ca nu au apreciat pamantul la justa valoare, desi nu ei erau autorizati sa o faca, condamnarea ar fi putut fi meritata in situatia in care Ministrul si SMSM ar fi   dat ordine  de nerespectarea legii, dar chiar si in aceasta situatie Becali nu avea de ce sa fie condamnat.Daca eu vand un pui de gaina si cineva imi ofera o oaie (nu am eu norocul asta), ce sa fac, sa fac criza de constiinta si sa refuz oferta? N-as crede. Becali este condamnat la 2 ani de inchisoare, dar va executa 3 din cauza unei hotarari judecatoresti cu suspendare. Pe scurt lui Becali i se fura masina, gorilele lui Becali gasesc masina, ii iau si pe cei ce furasera masina si se prezinta cu totii in fata lui Becali, acesta ii mustruluieste ii tin cateva ore, timp in care se pare ca i-a si omenit cu bautura si mancare. Pentru aceasta chestiune Becali a fost condamnat la 3 ani cu suspendare pentru sechestrare de personae. Cine este Becali ? Un fost cioban care da cateva lovituri pe taramul Bunurilor imobiliare. Tipul are o un film subtire de cultura, vorbeste mult, imbina preceptele crestinesti cu lucrurile laice intr-o sinceritate inconstienta, care il face  sa fie cautat de televiziuni pentru interviuri. In virtutea crestinismului pe care il promoveaza; Becali isi permite sa dea sfaturi, construieste case celor  sinistrati, este primul care merge la Bserica, este tot primul si la incalcat preceptele biblice. Ajunge, in urma unei arestari in saptamana mare a postului Pastelui si retinerea cateva zile in arest, europarlamentar, apoi deputat. Sunt pentru arestarea tuturor celor vinovati si condamnarea lor in functie de gravitatea  faptei. Ma gandesc la Nastase, acum la Becali, sunt vinovati, ori s-a dictat condamnarea lor. De ce procurorii l-au intors aseara de pe aeroport, nevrand sa-l lase pe Becali sa mearga in Israel, cumva stiau ce sentinta va fi data, daca da, de unde? Pare ca asta este legea in Romania Statului de Drept, intr-o parte. Traiasca in veci coabitarea din Romania in frunte cu coabitorii sai Ponta si Basescu si fie ca ei sa mai moseasca multi procurori sefi, acum si-n pururea si-n vecii vecilor. Doamne izbaveste poporul roman!

vineri, 17 mai 2013

Mi se rupe USL-ul



            Se rupe USL-ul, asta aud de la infiintarea lui. Este unul Lazaroiu care tot inventeaza povesti cu “Alba ca Zapada”, iar cand este in pauza de scris povesti, se transforma in Mama Omida si ne impuiaza capul cu tot soiul de preziceri. Acum, nu vreau sa-i iau din merite, de fapt nu are nici unul, tot ce a spus nu s-a implinit.
Vor cei doi lideri ai USL-ului sa-si omoare progenitura? Poate ca da, dar cine va castiga din ruperea aliantei? In mod sigur va castiga opozitia. Ponta nu are o miza imediata, la presedentie, daca va fi cazul, va candida Oprescu din partea PSD, el are numai problema guvernarii, alianta pentru continuarea guvernarii poate face cu cei din actuala opozitie.
Antonescu, aici problema este mult mai arzatoare, a declarat ca este candidatul USL pentru presedentie, pana la urma ramane candidatul PNL, trece in opozitie si ii mananca ficatii lui Ponta, o tema mai buna decat Basescu, tinand cont ca exista coabitarea. Toate laturile le arunca in capul lui Basescu si Ponta, plange pe umarul primitor al electoratului, Antena 3 o baga la inaintare pe D.Grecu, se inflameaza roscata din Trivale la Ponta si cu bucurie orgasmica, il roaga si pe Serbanescu sa o ajute in munca de denigrare a lui Ponta, apoi in icnete de satisfactie citeste postarile telespectatorilor de pe pagina de facebook. In replica, Ponta alearga la Ghita TV (Romania TV) fie sa dea un interviu, fie sa le ceara direct ponegrirea lui Antonescu. In ce priveste iesirea diferitilor membri ai partidelor din alianta, pentru a ponegri partenerii mi se pare de prost gust si lipsa oricarei discipline de partid. In cadrul USL pot sa-si poarte chilotii odata pe fata a doua zi aceiasi chiloti ii pot lua pe dos si sa-i arate la confrati, este familia lor si fac ce vor in casa lor. Nu afisa chilotii in public, spala-i dracu in familie. Sorin Rosca Stanescu sa nu uite ca numai este ziarist, face parte dintr-un partid politic, sa respecte regulile partidului. Apropos, cand era ziarist imi placea SRS, dar sa ne gandim de ce numai este Basist, a observat cumva ca acesta face lucruri rele, nicidecum, pur si simplu Basescu ia dat cu flit, de atunci este dusmanul declarat al Baselului. Ne consumam in chestiuni ieftine, Ponta sa-si vada de guvernare, Antonescu sa vegheze ca disciplina in USL sa fie respectata, nu are de castigat daca se rupe alianta, singur nu are suficienta forta, sa nu se imbete cu apa rece.
Domnilor Antonescu si Ponta, lasa-ti lucrurile ieftine, puneti mana si guvernati,aveti 70% in Parlament, faceti ce legi vreti, gasiti solutii, puneti calus guralivilor,sa vorbeasca in cadrul partidului, ori al USL. In fata electoratului veniti cu solutii, nu cu can-can-uri, de asta se ocupa Prigoana si Bahmu, se ocupa Pamela de Romania, voi veniti cu solutii, oamenii asteapta “luminita din capul tunelului”, poate va spune Ciorbea cum se aprinde.
Doi oameni “cititi” ca voi nu trebuie sa se lase prinsi in ambuscade jurnalistice de doi bani, facute de unii moderatori pentru a ridica retingul, spuneti poporului ce vreti sa faceti si mai ales cum vreti sa faceti, vorbiti cu electoratul vostru, nu va indepartati de el, ramaneti oameni.Nu uitati, ca functiile voastre indiferent cat dureaza, sunt efemere, faceti de asa natura ca oamenii sa-si aminteasca cu drag de voi, nu sa-si scuipe in san ca la vederea satanei. Hai ca nu este greu, eu inca sunt condamnat sa cred in realizarile voastre, nu ma deceptionati, ajutati-ma sa va fiu fan in continuare, Romania este pe marginea prapastiei, nu o lasati sa cada.


miercuri, 8 mai 2013

Un an de guvernare Ponta.



            A trecut un an de guvernare Ponta in 2 guverne. In aceasta perioada s-au intamplat lucruri bune si lucruri mai putin bune. La partea buna as adauga intregirea salariilor si returnarea banilor catre pensionari opriti samavolnic de catre guvernul de trista amintire Boc. Tot aici putem pune si suspendarea lui Basescu, daca nu s-a materializat in demitere sunt mai multe cauze, multe imputabile lui Ponta, altele imputabile electoratului care a preferat sa stea acasa, in loc sa iasa la vot pentru referendum, altele imputabile UE si CCR. Economia nu a mers chiar rau si in general institutiile statului au inceput sa se miste. Este de discutat daca acordul de coabitare incheiat cu Basescu, avand binecuvantarea lui Antonescu, trebuia, ori nu trebuia incheiat. Daca nu se incheia, tara ar fi fost si mai dezbinata, ori acum avem nevoie de liniste pentru a putea fi aplicata politica guvernului. Daca lucrurile ar fi mers prost din cauza neantelegerilor dintre Presedinte si Ponta, tot Ponta ar fi fost vinovat, de demiterea lui Basescu prin referendum nu stiu daca se mai poate vorbi.
Pana la urma aceasta coabitare il ajuta pe Antonescu Crin, care vad ca nu scapa nici-o  ocazie de al critica pe Ponta, de ai mai trage cate o scaltoaca pe dupa ceafa, cum facea probabil cu elevii care nu invatasera lectia la istorie, asa ca draga Crin Antonescu roaga-te sa tina coabitarea, asa poti creste in sondaje, poate il depasesti si pe Ponta. Un barbat cand isi intreaba nevasta daca l-a inselat trebuie sa isi asume niste riscuri, este foarte probabil ca ea sa recunoasca, atunci are doua posibilitati : fie o iarta si ea il va insela in continuare, fie se despart si vor imparti averea si copiii; in aceasta situatie este Antonescu, da in Ponta ori de cate ori are ocazia, deocamdata Ponta se face ca nu observa, nu raspunde la atacurile lui Antonescu, ce se va intampla cand va raspunde? Asta este o intrebare la care Crin trebuie sa se gandeasca si sa gaseasca raspuns, e bine sa dea in Ponta, chiar observ ca este de bon-ton, dar din cand in cand sa-l mangaie pe cap a intelegere, altfel sa nu se suceasca Victor si ramane fara fotoliul de la Cotroceni si este pacat, pentru ca-l probase si era confortabil. Nu este rau sa-si mai tina in frau si martoagele batrane ce se taraie prin PNL, fac prea mult zgomot pentru nimic. Ponta sper ca face ce trebuie, nu stiu daca extragerea gazelor de sist este o problema reala, ori importata, trebuie sa fim atenti, ca nu stim cand, ce se intampla este favorabil noua, ori favorabil altora, trebuie sa ne indepartam de spiritul de turma si sa incepepem sa gandim cu capetele noastre. Fiecare guvern trebuie sa raspunda pentru ce face, pentru masurile ce le implementeaza, pentru politica dusa in general, asta se va intampla si cu guvernul Ponta la soroc, fie va plati nepriceperea, fie va castiga datorita bunelor rezultate.
Am scris acest articol cu durerea ca nu am reusit sa vad o tara libera de toti cei care au condamnat-o la foame, trebuie sa mai vad multe mutre ce  le-ar fi stat bine in alta parte sper sa nu fie timpul trecut.

marți, 7 mai 2013

In numele cui,devenim criminali?



            Daca renuntam la divinitate, scria undeva Marin Preda, atunci vom ajunge sa gandim ca totul ne este permis. Pornind de la aceasta teorie, putem face diferite scenarii.
Pentru ca doctrina materialista a comunistilor sa nu aiba rival au denuntat credinta in Dumnezeu ca fiind ceva rau, mai mult decat atat, au persecutat slujitorii Bisericii ca fiind reactionari, pe cei care frecventau Biserica ca fiind antisistem si condamnati la ani grei de inchisoare.
Renuntand la divinitate, comunistii au comis o serie intreaga de atrocitati, mai mult, ori mai putin, in baza unor legi. S-au substituit lui Dumnezeu, au hotarat cine traieste si cine moare, in mod samavolnic au daramat biserici, au inchis lacase de cult, ori pur si simplu le-au interzis, ma refer la greco-catolici; daca ne intoarcem in timp, vom vedea ca si in timpul revolutiei franceze biserica si preotii catolici au fost prigoniti de noile structuri ce se formau in locul monarhiei care fusese abolita, iar regele si regina executati.
Nu cumva si inchizitia catolica renuntase la divinitate atunci cand in numele divinitatii au facut sute de mii de victime, sa nu mai vorbim de razboaiele purtate in numele Divinitatii, ori terorismul de astazi care se poarta in numele unei Diviniati.
Sa analizam putin ce se intampla in Romania zilelor noastre, locurile de munca fata de ’89 au scazut la jumatate, cealalta jumatate cerseste pe undeva, fie prin strainatate, fie pe la primarii. O lege genocid, consider legea prin care salariatii sa iasa la pensie la 65 de ani, cata rautate in suflet a putut sa aiba legiuitorul cand a facut aceasta lege, stiind ca avem foarte multi oameni tineri fara slujbe, atunci cum sa angajeze cineva un om de 64 de ani, ori chiar de 52-53 de ani. Aceasta lege a fost data pentru a iesi din evidente ca somer pe cale naturala si a nu mai beneficia de pensie. Cum putem crede ca acesti politicieni care bat niste cruci ce rivalizeaza cu clopotnita de la Catedrala Mantuirii Neamului, chiar au pe D-zeu in suflet; nu, nu au pe D-zeu, ei se inchina la propriul lor portofel si daca se intampla ca de Basescu sa depinda umplerea, chiar burdusirea portofelului cu bani, atunci acesta va fi dumnezeul lor cat timp le intra bani in cont.
Ce dumnezeu au crezut  guvernantii din cabinetul Boc cand au hotarat sa taie din salariul bugetarilor, ori sa opreasca 5,5% din intreaga pensie celor cu pensie mai mare 740 de lei, in conditiile in care pana la 740 de lei nu se oprea nimic, degeaba s-a dezbatut la televizor si s-a explicat ca trebuie calculat de la 740 de lei in sus, au tinut-o una si buna: trebuie luati bani cu  japca; abia guvernul Ponta a inceput sa dea banii inapoi, nu cumva divinitatea si in situatia asta era undeva prin bugetul ministerului dezvoltarii?
Ca o concluzie, divinitatea exista in fiecare guvernant la nivel declarativ, la nivel practic exista sfintia sa contul bancar, pentru asta sunt in stare sa treaca peste orice cadavru, numai bani sa iasa.

vineri, 3 mai 2013

Veniti sa luati lumina!



                          Este saptamana patimilor, saptamana mare, astazi este vinerea neagra.
Nu vreau sa scriu despre politica, vreau sa scriu despre cea mai mare sarbatoare a crestinitatii, ziua de Pasti, ziua Invierii Domnului nostru Iisus Hristos. In aceasta saptamana incarcata de emotie, de traire sufleteasca ce atinge paroxismul durerii, de post si rugaciune pentru curatirea trupeasca si spirituala, pentru a intampina invierea Domnului in toata puterea intelegerii noastre fata de sacrificiul suprem facut de Dumnezeu, trimitandu-si la moarte unicul Fiu, pentru mantuirea noastra, a pacatosilor.
De aici noi trebuie sa luam exemplul intelegerii, fata de semenii nostrii, in diferite situatii. Ne este foarte usor sa criticam pe cineva atunci cand nu se ridica la nivelul asteptarilor noastre, dar inainte de a critica am incercat sa intelegem de ce? Nu, nu am incercat pentru ca cel mai simplu este sa barfim, apoi daca din intamplare aflam adevarul ne repliem fara a ne cere iertare de la cel fata de care am gresit, cand gresim, nu gresim numai fata de semenul nostru, gresim fata de Dumnezeu, pentru ca barfa, critica, lauda, egoismul, dispretul, mandria, aroganta, toate acestea nu sunt agreate de Domnul; Domnul ne vrea niste oameni normali, niste oameni care sa cinsteasca numele lui Iisus Hristos, si pe cei apropiati noua. Nimeni nu ne poate condamna daca dormim in palate, iar atunci cand un drumet a batut in poarta, i-am oferit gazduire, nimeni nu ne poate condamna daca satui fiind am intins mana si celui flamand, potolindu-i foamea.
                      Sfanta Scriptura ne invata sa ne iubim conducatorii, bine ar fi ca si conducatorii sa-si iubeasca supusii, ar trebui sa ma opresc aici, altfel durerea din suflet pentru cei ce nu isi vor putea pune o bucata de cozonac, din pacate la multi chiar de paine, pe masa in aceasta zi sfanta, va rabufni. Doamne iarta-ma, dar nu voi putea sa privesc cu nepasare, ori si mai grav sa ma fac ca nu exista probleme, sa ma fac ca nu stiu ca in Romania sunt cateva milioane de oameni, care nu au un loc de munca stabil, pe cale de consecinta nici ce pune pe masa in aceste zile. Vinovati pentru toate acestea sunt politicienii, pentru politica antiromaneasca dusa timp de 23 de ani. In fiecare an au mai distrus ceva, fara a umple golul lasat de acea distrugere, astfel am ajuns acum sa avem jumatate din salariatii ce ii aveam in ’89. Prin legea criminala a pensiilor cu majorarea varstei de pensionare la 65 de ani pentru barbati, au trimis sute, mii de oameni la o moarte sigura, cine mai angajeaza un om trecut de 50 de ani, dar unul trecut de 60 de ani, dar unul de 64 de ani? Sunt chiar rupti de realitate, ori sunt cinici, ori si mai rau, au facut-o intentionat si atunci sunt criminali?
                    Doamne, indruma pasii conducatorilor nostrii pe un drum bun, la capatul caruia sa gasim linistea. Lumineaza Doamne mintea celor care ne guverneaza pentru a gasi solutiile cele mai bune, pentru a gasi calea de rezolvare a tuturor problemelor noastre, inchide-le Doamne mintea egoista, indruma-i sa vada dincolo de portofelul lor, sa vada spre cei nevazuti, adica spre cei saraci, caci au nevoie de un loc de munca pentru a se putea hrani.
                    Indruma-I Doamne sa vada Romania, caci aceasta ne e casa, acum si pururea si-n vecii vecilor. Amin!

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...