duminică, 30 iunie 2013

Unde sunt noii politicieni ?



            Jos Ponta, jos Antonescu, jos Dragnea, jos Constantin, de Basescu numai zic ca pentru mine nu exista, exista pentru CCR, Merkel, Barroso, Macovei si Udrea.
Sa iesim cu toti in strada pe 2 iulie pe 3 iulie samd., apoi ce facem? Cand vrem sa schimbam pe cineva, persoana fizica, partid, un strung, trebuie sa avem o rezerva mai buna decat cea schimbata. Ne aflam in situatia de a nu avea alte forte noi care sa poata prelua conducerea tarii. Sigur ar fi cativa ma gandesc la Pavelescu, cum care Pavelescu? “Ala mic cu capul mare”, nu eu ii spun asa, asta este numele de botez dat lui de Basescu , de asta il pupa in fund pe unde-l vede pe Basescu, nu-i vorba ca-l pupa si cand lipseste, zice ca, nu vrea sa-si piarda antrenamentul, asta este pe persoana fizica, nu ma bag.
Altul este MRU, MRU ala cu vaca kobe, cu alifiile, nu,  nu “este uns cu toate alifiile”se alifiaza asa pentru a deveni mai alunecos, a fost Prim-Ministru vreo cateva zile, ala caruia ii place sa se asculte vorbind, tot nu-l stiti, ala care a fost si prin comitetul central al UTC, ca de nu venea revolutia era mare nomenclaturist acum, ala de certa oamenii ca stau in carciuma in loc sa faca  partie prin nametii aia de 4 metri inaltime, in sfarsit lasa ca-l stiti, a intrat in Parlament prin usa din spate la un loc cu toti pedelistii.
            Cam despre aceste specimene vorbim, sigur mai este un legionar cu funia de usturoi de gat si inca vreo cativa din acelasi aluat.
            De ce nu vin oameni cu pregatire si determinati sa intre in istorie facand cu adevarat ceva pentru tara asta? Personaje din Caragiale avem, chiar ne prisosesc, vreau sa vad oameni care sa nu planga de dragul tarisoari noastre, dar care sa stie sa puna osul la munca numai pentru ca numele lor sa fie scluptat in analele istoriei alaturi de marii eroi ai neamului. Nu mai avem asemenea oameni, ori noi ii mancam inainte de a se naste?
As vrea sa vad oameni de talia Bratienilor, a lui Take Ionescu, PP Carp, chiar si ca Maniu, desi nu era omul actiunii. Sunt convins ca sunt asemenea Oameni, dar din teama, de a nu putea face ce si-ar dori nu ies in fata, sistemul putred, mirosul pestilential din politica romaneasca face ca adevaratii oameni sa stea deoparte. Mi-as dori sa gasim cativa politicieni cinstiti, care sa opereze cu bisturiul legii pentru a curata puroiul infect din sistemul romanesc, sa amputeze unde este cazul, sa elimine fara mila tot ce este atins de cangrena, apoi sa sterilizeze si sa introduca la terapie intensiva intr-un mediu steril sistemul si economia tarii, pana vor incepe sa se insanatoseasca.
            Va dura probabil pana vor apare, cum am putea sa-i determinam sa-si faca simtita prezenta? Nu va fi usor sa convinga populatia, populatie care este satula de promisiuni, de minciuni, de austeritate, de criza, de furturi nepedepsite, de procese care nu se mai termina, de procese cu hotarari ce sunt infirmate la CEDO si Romania pusa sa plateasca despagubiri grele, iar cei ce gresesc sunt promovati in functii, de ministrii ce fura banul public si nimeni nu-i intreaba nimic, de Presedinte ce nu respecta dorinta oamenilor atunci cand l-au demis, de clasa politica imbatranita in rele desi ca medie de varsta este destul de tanara, de presa, care pentru un oscior este in stare sa minta mai mult decat politicienii (daca televiziunile,radiourle, ziarele ar spune ai cui partizani sunt ar fi OK, dar nu poti sa te declare independent si sa critici numai pe unii)
            Am speranta ca acesti oameni sunt, ca ei vor aparea, caci nu se poate ca in Romania sa nu rasara din nou Soarele, pana atunci, ma rog la D-zeu sa-i lumineze pe astia de sunt si sa-i aduca pe cei viitori.

sâmbătă, 29 iunie 2013

Basescu si "Miscarea Populara" !



            Basescu a incalcat Constitutia, asta nici macar numai este o stire. Constitutia pentru Basescu, este ca mana pentru onanist, cand vrea sa se exicite violeaza aceasta brosura, pe care o poarta tot timpul cu el, pentru a o folosi la nevoie. Basescu s-a intalnit cu liderii Fundatitiei “Miscarea Populara” nu se numeste partid(inca) pentru a nu veni si mai brutal in conflict cu Constitutia, ne spune onor Presedintele ca a cerut sefilor acestei fundatii sa o transforme in partid, pentru a putea flexibiliza statul si a continua reformele incepute de Boc. Ne mai spune Basescu, ca acest viitor partid, va fi jucaria lui atunci cand nu va mai fi Presedinte, sper ca numai este mult pana atunci. Ciorbea facea o propunere care mi s-a parut buna, adica odata cu referendumul pentru Constitutie sa fie si pentru demiterea Presedintelui, in sfarsit o idée buna de la fostul Prim-Ministru.
De departe cea mai tare declaratie a fost aceea cum ca ii urmareste pe cei de la USL cu referendumul. Bravo domle, in sfarsit aveti treaba va urmariti cu referendumurile si asta pentru ca avem o CC care da hotarari ce va da multe motive de ras generatiilor viitoare, am fi putut rade si noi, daca nu ar fi fost dureroase pentru majoritatea populatiei. Ultima hotarare prin care legea referendumului cu prag de 30% este constitutionala de la anul incolo, pana atunci inca mai este Basescu la Cotroceni si nimeni nu vrea sa-l deranjeze.
            Aceasta lege ii vine ca o manusa celui care ocupa fotoliul din Dealul Cotroceniului, din mai multe motive :
1)      Usl-ul nu poate face referendum pentru Constitutie
2)      Basescu sta linistit la Cotroceni, cu actualul prag nu va mai fi demis.
3)      Parlamentarii nu isi pierd mandatul daca pleaca de la un partid la altul.
De fapt asta este un lucru important pentru Basescu, parlamentarii pot trece de la alte partide  la partidul Miscarea Populara, fara sa-si piarda mandatul, putand chiar sa aiba grup parlamentar propriu, dupa modelul UNPR-ului.
Lupta de racolare va fi foarte dura si se va da in primul rand pentru parlamentarii PDL, asta fiind si primul partid pe care Basescu doreste sa il termine, pentru simplul motiv ca nu au ales pe Elena Udrea presedinte al acestei formatiuni politice, desi el recomandase si sustinuse candidatura. Sfidarea si razvratirea pe fata a celor din PDL impotriva tatucului ii va costa; plecarea unora ca Macovei , Cotoi , Udrea, Anastase, cred mai degraba ca ar fi o igienizare pentru PDL decat o pierdere.
            Cum sa crezi intr-un proiect politic in care Lazaroiu este pion principal, aceasta mama omida a politici romanesti, ale carui premonitii nu au avut niciodata o  confirmare in plan real. Cum sa crezi in acest om, fost Ministru al Muncii, cand el nu a confirmat in nici un loc de munca.
            Un alt personaj din fruntea Miscarii este Cristian Diaconescu, un om adus de Nastase ca secretar in cadrul Ministerului de Externe, apoi Ministru de Justitie, chiar candidat la functia de Presedinte al PSD, cand a pierdut alegerile, de mult ce tinea la partidul pe care dorea sa-l conduca, a plecat din partid, s-a inscris la UNPR, aici s-a creat o functie special pentru el, aceea de Presedinte de Onoare. Cand Basescu a facut semn cu degetul spre Diaconescu, chemandu-l la Cotroceni, nu a stat pe ganduri si a parasit UNPR, asta da om, numai bun sa ai incredere in el.
            Udrea, care in mod sigur va face parte din conducere, ce incredere sa aiba populatia in cea care a cheltiut banul public fara discernamant. Ma opresc aici desi puteam scrie inca multe despre conducerea acestui viitor partid.
            Nu voi inchide articolul pana nu voi spune cateva cuvinte si despre mentorul, patriarhul si ctitorul acestei viitoare formatiuni politice, Basescu. Da-ti credit acestui partid de vreti salarii taiate, pensile ciuntite, bebelusii fara pempersi si handicapatii fara ajutoare. Doamne apara-ne si ne pazeste, caci sti urgia declansata de acest om vandut Satanei!

vineri, 28 iunie 2013

Ziua Sfintilor Apostoli Petru si Pavel!



            Astazi  este ziua Sfintilor Apostoli Petru si Pavel pomeniti de Biserica Ortodoxa. In anul 67 pe data de 29 iunie din ordinul imparatului piroman Nero, in cetatea Roma era crucificat cu capul in jos Petru sau Simon, unul dintre cei mai importanti apostoli ai lui Hristos, iar Pavel care era cetatean roman a fost decapitat, decapitarea era socotita o moarte onorabila. Sfantul Apostol Petru socotit a fi primul episcop al lui Hristos a fost crucificat cu capul in jos la cererea sa spunand ca ;”nu se socoteste vrednic a avea aceeasi moarte ca Invatatorul sau Iisus Hristos, stiut fiind faptul ca acesta a fost crucificat in Israel.
            In anul 67 Nero in nebunia lui da foc Romei, pentru a putea scapa de crestinii ce incepusera sa aiba mare trecere printre sclavi si chiar printre patricieni, ii acuza de incendierea cetatii, astfel au pierit mii de crestini fie sfartecati de animalele salbatice, fie crucificati spre deliciul imparatului si al plebei.
            Desi prigoniti si umiliti, crestini rezista in timp si chiar castiga noi adepti, datorita credintei intr-un D-zeu al dreptatii, al iubirii si al compasiunii fata de aproapele sau, acesti primi crestini in arenele Romei unde erau inchisi impreuna cu lei, ori tigri flamanzi priveau moarte cu resemnare, sau chiar cu bucurie, la gandul intalnirii cu Domnul nostru Iisus Hristos. Credinta in invataturile lui Iisus Hristos, ii determinau sa fie buni, iertatori si intelegatori cu dusmanii sai, daca cineva iti da o palma peste obrazul drept, intoarce-l si pe cel stang si roagate la D-zeu pentru iertarea si indreptarea lui, ca nu stie ce face.
            Putem spune fara sa gresim, ca fundatia Biserici Crestine se gaseste pe osemintele a mii de credinciosi, iar mortarul a folosit sange in loc de apa, de aceea credinta in Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Santul Duh sunt legea de baza a existentei familiei si societatii crestine. Moartea acestor suflete nevinovate in timpul marii prigoane a lui Nero, a spalat pacatele  viitorilor slujitori ai Bisericii Domnului.
Primul pacat ar fi chiar impartirea Bisericii Crestine, pe care nu o vad decat prin prisma puterii, fiecare incercand sa conduca  cei de la Roma, fie cei din Constantinopol, diferendele sunt minore si oricand putandu-se trece peste ele, daca ar exista vointa. Dar a trece peste diferendumuri ar insemna ca una din parti sa piarda din putere, ceea ce nu este dispusa sa faca. In numele lui Iisus cel bland au fost facute crime, caci nu putem numi altfel simulacrurile de procese prin care oameni ca Giordano Bruno, Ioana D’Arc si multi, multi altii au fost arsi pe rug pentru ca practicau vrajitoria, desi judecatorii stiau ca sunt nevinovati, dar astea erau legile in timpul terorii inchizitiei. Vinderea acelor bilete de indulgenta pentru iertarea pacatelor, chiar pe scarile Vaticanului, au reusit sa supere  slujitori din interiorul Bisericii Catolice, ma refer la Luther.
            Dumnezeu sa-I pomeneasca si sa-I tie la dreapta Sa pe acesti doi mari Sfinti care au pus piatra de temelie la construirea Bisericii Crestine si nu Ortodoxa, ori Catolica.
            Dumnezeu sa ne lumineze si pe noi pacatosii zilelor de azi ca ne amintim de rugaciuni catre Domnul atunci cand copilul trebuie sa treaca un exmen, suntem bolnavi, maritam fata, ori si mai rau ne paraseste amanta(ul).
Iarta-Ne Doamne pentru necredinta noastra, pentru minciuna in care traim, pentru necuratenia trupeasca, pentru pacatul nativ care s-a transformat din: mar in capra vecinului, nevasta prietenului, postul (serviciul) colegului si ne izbaveste pe noi prin pedepsele ce le primim de la politicienii  trimisi de Satana pentru pedepsirea noastra.

73 de ani fara Basarabia!



            Astazi se implinesc 73 de ani de cand URSS-ul a anexat Basarabia si Bucovina de Nord. In urma cu 73 de ani s-a scris prima pagina neagra din istoria recenta a Romaniei, aveau sa urmeze cedarea Transilvaniei in baza diktatului de la Viena semnat de Ribentrop ministrul de externe al Germaniei fasciste.
            In baza pactului Molotov – Ribentrop (ministrii de externe din URSS si din Germania), URSS-ul a trimis o somatie Romaniei prin care  se ordona sa cedeze Basarabia. Ministrul de externe de atunci Grigore Gafencu a incercat sa gaseasca sustinere pe la cancelariile straine, fara rezultat. In sedinta de coroana s-a luat hotararea de a se ceda fara lupta Basarabia. Carol al II-lea a considerat ca o lupta cu colosul de la rasarit era fara sorti de izbanda, mai ales ca tari precum Franta, Belgia, Olanda, Luxemburg fusesera deja ocupate. Nu aveau cui cere ajutorul, la acea data Germania era considerata  aliatul de nadejde al URSS. Intrarea Romaniei in Razboi un an mai tarziu in iunie 1941, a fost tocmai pentru a ne lua Basarabia si Bucovina de nord inapoi de la rusi.
Ulterior razboiul a luat o turnura nefavorabila noua si am fost nevoiti sa incheiem pace separata si neconditionata cu URSS-ul. Dupa incheierea razboiului sa convenit ca pe langa celelalte despagubiri de razboi care contau in petrol si alte produse sa fie lasata si Basarabia ca despagubire de razboi pentru 20 de ani, urmand ca dupa 20 de ani sa revina Romaniei. Politica sovietica a vremi a spus ca RSS Moldoveneasca, cum se numea acum Basarabia, nu vrea sa mai revina la patria mama, subiect inchis. Cand au fost negociate conditiile de pace de ce nu s-a pus problema despagubirii URSS-ului din tezaurul romanesc ce este si acum la rusi? Este o intrebare retorica nimeni nu stie raspunsul.
            Puteam dupa 1990 sa ne unim cu ce a mai ramas din Basarabia, pentru ca o mare parte din sudul tarii, partea ce avea iesire la gurile Dunarii si la Marea Neagra, a fost cedata Ucrainei, dar nu s-a dorit. Am facut pod de flori dar gardul nu l-am rupt si probabil asa se va merge mult timp. Politicienii nu vor dori sa ramana fara slujbele frumoase numai pentru a face Romania Mare.

joi, 27 iunie 2013

Romania nu este saraca, politicienii sunt hoti!



            Am urmarit la TV ANTENA 1 un program de mare tinuta sustinut de copii cu varsta de pana in 12 ani. Copii cu un talent formidabil, copii cu vointa si determinare, cu tinuta artistica demna de adevarati artisti.
            Dupa spectacolul de aseara mi-am dat seama ca Romania nu este saraca, avem tineri talentati in toate domeniile, la fel ca micutii artisti de aseara, avem copii ce exceleaza in informatica, matematica, fizica, literatura si altele. Problema cea mai mare si care trebuie rezolvata de polticieni este aceasta : copiii ne dau talentul lor, ambitia, determinarea si vointa lor, noi ce le lasam ca mostenire, ce le dam pentru ca acesti copii sa se dezvolte si sa-si dezvolte talentele in conditii bune si mai tarziu sa nu paraseasca aceasta corabie, numita Romania?
            Ma tem ca viitorul acestor copii este sumbru, traim intr-o tara care se degradeaza pe zi ce trece, in care luminita lui Ciorbea aproape ca s-a stins la capatul unui tunel surpat.Traim intr-o tara impartita nu intre ideologii, ci intre factiuni care au polarizat populatia civila si i-au transformat in dusmani, nu politici, ci dusmani ce se urasc cu ura viscerala, gata sa-si dea in cap pentru ca celalalt sustine pe altul si nu pe cel pe care il sustine el, toate acestea sunt posibile din cauza saraciei si a nesigurantei zilei de maine. Vreau sa fac o precizare : impartirea este la nivelul populatiei, la nivelul politicienilor lucrurile sunt mult mai simple, se cearta la televizor, in Parlament, dupa care se intalnesc in secret, puterea cu opozitia, pentru a continua “politica”de distrugere a economiei romanesti.
            Sa revin la micutii ce aseara au facut un spectacol de zile mari, micuti, ce tremurau de emotie impreuna cu parintii, lor la gandul ca ar putea castiga premiul cel mare de 20 000 de euro, bani care nu sunt tocmai de neglijat. Daca societatea ar fi fost altfel construita si nu s-ar fi produs jafurile atroce de 23 de ani incoace, cu totul altul era viitorul acestor minunate vlastare. Acum se vad: urmele unor foste paduri, urmele unor ogoare ce odata aveau recolte, ruinele sangerande a unei mandre industrii, ruinele unor foste ferme agro- zootehnice, de fapt ruinele unei Romanii libere si independente, care nu avea nici un leu datorie, dar avea de incasat de la altii multe miliarde de dolari. Daca ieri se spunea ca tara este un mare santier in constructie, astazi din contra, tara a devenit o ruina la propriu, cu datorii de zeci de miliarde de euro la FMI ,BM si UE, de fapt acolo de unde suntem condusi pe drumul spre locul de inhumare.
            Plang de mila acestor copii, pentru ca prin ei am vazut propriii nepoti si neputinta unor politicieni impotenti de a aduce Romania pe linia de plutire. Si mai dureros este ca aceasta corabie, care este tara mea, a fost adusa in stadiul de epava de un capitan de nava cu brevet. Voi, aceste vlastare nevinovate, veti avea ca mostenire cateva milioane de euro fiecare de platit la FMI, BM, UE si, fereasca D-zeu, alte banci.
            Asta este mostenirea pregatita de banditii deghizati in politicieni de 23 de ani incoace. Ne intrebam: de ce sunt romanii dornici sa se intoarca in timp pana ajung in ani 1970 si ceva, pentru ca atunci se intampla ceva in Romania, iar daca in anii ’80 s-a mancat salam cu soia, se intrerupea curentul, televiziunea avea un program de 2 ore, sacrificiul nu a fost degeaba, au fost platite datoriile externe, nu spun ca au fost vremuri bune, spun numai ca s-a realizat ceva. Acum traim mai rau decat atunci, desi piata este arhiplina, curentul este la discretie, televiziunile se intrec in programe si in lungimea lor, suntem nevoiti sa oprim curentul, sa privim galantarele pline si sa trecem mai departe, pentru ca posibilitatile financiare sunt limitate.
            Domnule Prim Ministru face-ti ceva ca ceasta tara sa se miste in directia buna, aveti si dvs. copii, faceti-va copiii sa fie mandrii de tatal lor, sunteti ambitios, faceti lucruri bune ca istoria sa va pomeneasca cu mandrie (vreti nu vreti, veti intra in istorie ,depinde de dvs. in ce capitol veti fi inclus). D-le Ponta, avem hoti destui, fiti unul dintre cei ce construiesc ceva in tara, fara sa fure! Cinstiti, da prosti ,am mai avut.

miercuri, 26 iunie 2013

Basescu, Parlamentul si Curtea Constitutionala !



            Decat Parlament, mai bine Curte Constitutionala. Ma crucesc cand citesc hotararile acestei Institutii Supreme. In vara trecuta cand a fost referendumul pentru demiterea Presedintelui, CCR era cu ochii pe garajul de unde transmitea  “suspendatul” Basescu si in functie de temele date de acesta, asa veneau si hotararile Curtii, chiar daca, putin mai inainte spusese altceva; exp.data de validare a rezultatului de la referendum in prima instanta se hotarase a se tine in septembrie, dar pentru ca Basescu ii atentionase ca este prea lunga perioada de la referendum pana la validare, imediat au adus-o undeva in august, sa numai pomenesc de acea mult discutata “erata”ce a dat peste cap toata procedura de pana atunci. Vara trecuta modificarea legii referendumului cu prag de 50% plus 1 a fost aprobata cu cateva zile inainte de referendum si a fost constitutionala, acum este constitutionala legea referendumului cu prag de 30%, dar cu aplicabilitate peste 1 an de la publicarea in Monitorul Oficial, ceea ce s-ar traduce prin: “|este constitutionala si nu prea”. Basescu are dreptate cand spune ca trebuie sa fie o singura camera legislativa, a gresit cu numarul de parlamentari, nu despre 300 de parlamentari era vorba ci numai de 9 parlamentari si astfel am rezolva problema, CC ar primi proiectele de legi direct de la Guvern cu apostila de solutionare de la Basescu , astfel s-ar castiga si timp si bani. Ce se va intampla cu tara dupa ce nu va mai fi Basescu?  Se va da o lege prin care Basescu sa ramana la Cotroceni pe viata, CC o va valida ca fiind constitutionala si gata anormalul va deveni normal, cam despre asta e vorba cand vorbim despre o singura camera legislativa.
            Nu pot sa inteleg(sau nu vreau) cum niste oameni cu oarece studii, cu o anumita varsta, alesi pentru o perioada indelungata de timp si care nu pot fi demisi de seful statului, ori primul ministru(decat de o unanimitate a CC), pot fi atat de usor de manipulat, ori si mai rau sunt fripturisti, arivisti, pupincuristi (detest acest cuvant,dar si pe cei ce se incadreaza in el). Romania nu va putea fi un stat in care sa functioneze forta dreptului, decat atunci cand Curtea Constitutionala, Instantele de judecata si Inalta Curte de Casatie si Justitie  vor da hotarari bazate exclusiv pe lege si nu pe influiente, ori ordine din afara Institutiilor. In acest moment cu durere in suflet constat ca in tara noastra continua sa primeze dreptul fortei, ceea ce ne aseaza langa tari cu deficit de democratie si plus de coruptie. Daca la nivel declarativ  Presedintele spune ca el este garantul libertatii justitiei deja avem o problema, Presedintele fiind un om politic inseamna deja o ingerinta in treburile justitiei, aici este vorba de libertatea justitiei asigurata nu de Institutia Prezidentiala ci de un om, ce se va intampla cu aceasta justitie cand acest om nu va mai ocupa acel fotoliu, de unde se erijeaza in dumnezeul justitiei?
Cred ca nimic anormal, acum justitia e libera intr-adevar sa aplice ordinele venite de la aparatorul ei, ca doar d- aia este aparator,nu? Astept vremea cand nu va mai apara justitia, ci va fi nevoit sa se apere de rigorile justitiei, sper sa nu mai fie mult pana atunci.
            Dumnezeu sa-l ajute sa-si duca pedeapsa ce ii va fi data.

Rusine Basescu, Felicitari Domnule Doctor Arafat!



            Muntenegru, o mica tarisoara din componenta fostei Iugoslavii. Un autocar romanesc cu turisti are ghinionul de a se prabusi intr-o prapastie din aceasta tara. Proba de civism: populatia din localitatea cea mai apropiata a venit cu mic cu mare pentru a ajuta la recuperarea persoanelor ranite si persoanelor decedate din prapastia adanca de peste 40 de metri si greu accesibila.; medicii si ambulantele au sosit in cel mai scurt timp pentru a da ajutor si a transporta ranitii la spital.
            Romania, tara de unde provenea autocarul care a produs acest accident. Se produc o serie intreaga de bulibaseli la nivel de Minister de Externe si Primul Ministru, singurul care actioneaza ca un mecanism précis este secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Domnul Raed Arafat, omul pe care in urma cu un an si jumatate Basescu vroia sa-l dea afara din minister, acesta a luat toate masurile si a facut posibila aducerea in tara in 48 de ore a persoanelor decedate si  a ranitilor. Sigur a fost ajutat si de Ministerul de externe, dar din punct de vedere medical el a organizat si condus toata actiunea.
            D-le Basescu, priveste si te minuneaza ce poate face un om atunci cand este competent si determinat. In locul celui de la Cotroceni as iesi public si mi-as cere scuze pentru gafa din ianuarie 2012 cand vroia sa-l indeparteze din minister pe acest om cu reale calitati umane si profesionale, sunt sigur ca ar castiga capital politic.
            Sigur ca politicieni nu puteau sa stea pe margine atunci cand au vazut atatea cadavre, doar sunt hiene, cu asta se hranesc. Au inceput sa latre cum ca ar trebui ca nu stiu ce ministru sa-si dea demisia, pentru ca nu stiu ce lucru nu la facut ca la carte, care carte? Poate cartea aia dupa care s-a ghidat Basescu si Boc cand dadeau oamenii afara din servicii, ori cand le taiau cate 25% din salarii, ori cand taiau pensionarilor din pensii; atunci trebuia decretat nu o zi de doliu, ci ani de doliu national pentru toti acei pensionari militari, civili, bugetari care nu au putut suporta socul si au plecat la cele vesnice.
            Intodeauna un asemenea accident ne ia pe toti prin surprindere, mai ales daca lucrurile se petrec ca acum intr-o zi libera. Banuiesc ca aceasta nenorocire va da de gandit autoritatilor si vor vedea unde comunicarea si organizarea nu au mers tocmai cum trebuie pentru a lua masuri de remediere a lor.
Am vazut televiziuni care au prins aceasta tragedie umana ca pe o mana cereasca, au incercat sa stoarca tot ce se putea, fara nici-un pic de respect pentru cei care disparuse-ra dintre noi, ori pentru rudele indurerarate, sa va fie rusine, banul se poate castiga si altfel!
Nu vreau sa trag eu concluziile, dar sunt convins ca acest accident putea fi evitat, daca cel de la volan constientiza ca mai avea si alti oameni in autocar si nu era singur in intrecere cu viata.Dumnezeu sa-i ierte!

luni, 24 iunie 2013

Ponta ajuta-ma sa te binecuvantez !



            Jos USL, nu ai dus lupta pana la capat, ai semnat pactul de coabitare, ai tradat pe cei ce te- au votat. Bun si ce rezolvam, USL-ul a plecat pe un drum greu, anevoios, cu multe lipsuri, cu multe gauri in buget ce trebuie astupate, cu datorii la FMI plus bancile comerciale, scadente ce trebuie platite in fiecare luna. Cu un sistem greoi si corupt pana in maduva lui, cu institutii aservite politic unui om ce detine functia de Presedinte al Romaniei castigata la masa verde. Nu stia, ar putea sa ma intrebe unul din cei ce carteste la orice miscare a guvernului? A, da, stia Ponta si ceilalti, dar mai ales el, joaca totul pe o singura carte, aceasta guvernare, daca guvernarea peste trei ani va avea rezultate slabe el va plati politic, mai pe intelesul tuturor se duce alaturi de Ciorbea, R. Vasile, ori Boc, adica la lada de gunoi a istoriei, dar daca va avea rezultate, ceea ce m-ar bucura, mai mult pentru mine, va avea un cuvant greu de spus in continuare, adica dupa 2016.
            Sunt mult, prea multe denivelari in bunul mers al economiei, al finantelor, nu este usor sa gasesti solutiile cele mai bune, oamenii cei mai buni, ii incerci ca pe pepeni, numesti o suta pe un post pana gasesti pe cel mai bun, apoi vine cineva si spune ca persoana numita a trecut odata prin fata blocului unde locuia Ponta cand era tanar; de aici se pornesc dezbateri televizate, vine altul si spune ca si el a vazut persoana respectiva, ba este sigur ca la vazut cand s-a oprit sub balconul lui Ponta si isi nota ceva intr-un carnetel, alta dezbatere sa se afle ce isi notase ala. In aceste conditii mai poate ocupa functia pe care tocmai fusese numit? Ne risipim in dezbateri sterile, doar, doar, vom gasi un ceva de care sa ne legam pentru a discredita. Nu sunt fan Ponta, nici Antonescu, nici regale Mihai, ma intereseaza bunul mers al Romaniei, deocamdata este cu directia rupta si nu gaseste adevaratul drum pe care trebuie sa mearga. Asta imi aminteste de un basm : un boier a cerut unei fete sa vina la curtea lui, nici calare nici pe jos, nici imbracata nici dezbracata, nici pe drum, nici pe langa drum. Atunci fata, care era mai desteapta decat guvernantii nostrii, s-a imbracat cu o plasa, era nici imbracata, nici dezbracata, a incalecat pe o capra, picioarele ii ajungea  cand unul, cand altul la pamant, astfel era nici calare nici pe jos, capra mergea dintr-un sant in altul datorita copacilor de pe marginea drumului, copaci din care ea manca frunze, asa ca nu mergea nici pe drum, dar nici pe langa drum. C-am asa ar fi si mersul economiei romanesti,
            Bun, hai sa dam guvernul jos, sa punem altii care nu sunt corupti, astia nu sunt corupti pentru ca sunt cinstiti, ori pentru ca nu au avut de unde lua mita pentru a face diferite servicii? Este o simpla intrebare, nu avem de unde sti decat punand-ui la incercare. Printre cadrele de rezerva din politica se poate observa Papahagi, Neamtu-Usturoi, Pavelescu(ala mic cu capu’mare), altii nu vad, daca nu cumva vrem sa vina portocalii din nou. Unde or fi ceilalti de nu vor sa iasa la vedere? Nu stiu. Asi vrea sa vad niste oameni puternici, pana acum in afara de Nastase nu am avut un adevarat Prim Ministru(daca este vinovat nu-l reabilitez eu), as dori inca un Nastase, dar fara acea nenorocita de coruptie, unul cu puterea lui de munca, cu abilitatea lui, cu eruditia lui, dar fara CORUPTIA lui (daca a fost, deocamdata nu a demonstrate nimeni asa ceva). D-l Ponta ajutati-ma sa va binecuvantez eu si ceilalti cateva milioane de locuitori ai acestei tari, pentru binele cel veti adduce acestei tari; apropos, vedeti cum faceti cu INS-ul poate aflam si noi cati suntem, vorba lui Geoana: ca nici ei numai stiau cati mai erau infiltrati prin diferite institutii din parte SRI.
            Prea Fericite Daniel roaga-te la Dumnezeu, poate ai mai multa trecere decat noi amaratii, sa ne ajute sa devenim si noi fericiti macar cat Mitrpolitul Irineu.

duminică, 23 iunie 2013

La multi ani,d-le A.Nastase!



            La multi ani, d-le Nastase! Desi cu 10 luni mai mic eu decat dvs., am fost colegi de an, noi fiind prima promotie de elevi cu 8 clase elementare si ultima cu examen de absolvire a scolii generale. In virtutea acestui fapt, acum la ceas aniversar vreau d-le Nastase sa-mi exprim regretul meu in legatura cu acuzarea, condamnarea si inchiderea dvs. timp de cateva luni si incercarea de umilire prin rautatile facute dvs. de niste oameni pusi in slujba  legii,dar care aveau pe cineva mai presus de lege de unde primeau ordine.  
            Sa ne intelegem de la inceput, sunteti un om pe care eu personal va respect, va admir si va pretuiesc, pentru eruditia dvs., pentru puterea de munca, pentru ce ati facut pentru tara si mai ales pentru puterea de care ati dat dovada la iesirea din penitenciar, desi ati avut un moment de orgoliu impletit cu slabiciune si peste care cineva va ajutat sa treceti, altfel aceste randuri ar fi fost un epitaf.
            D-le Nastase pe vremuri am cunoscut un om ce fusese primar in perioada interbelica, el mi-a povestit urmatorul lucru : “nu-mi place ce fac primarii din ziua de astazi, se apuca de o lucrare, mai mult de jumatate din materiale le vinde atunci sunt in situatia ,ori sa opreasca lucrarea din lipsa de fonduri, ori sa o continuie facand o treaba de mantuiala; pe vremea mea, continua primarul povestirea, la o lucrare se fura cel mult 10% in asa fel incat sa o poti termina. Pentru a avea mai multi bani, faceam mai multe lucrari. Banii rezultati din aceste ciupeli erau pusi bine si dupa ce numai eram primar ii scoteam incet, incet, pe toti, pentru a face cu ei ce imi propusesem”.
            Nu va acuz de nimic, dar in jurul dvs. s-a facut atata tam-tam in legatura cu coruptia din timpul guvernarii dvs., de coruptia de care va faceti vinovat, de coruptia institutiilor din perioada guvernarii Nastase. Asi vrea ca timpul sa treaca foarte repede pentru a vedea toate dosarele  judecate, iar pe dvs. absolvit de orice vina, daca evident nu sunteti vinovat, altfel D-zeu sa va apere.
            D-le Nastase, multumiti lui D-zeu ca a venit guvernarea Boc cu cel mai corupt guvern si astfel vi s-a luat sintagma de “cel mai corupt guvern, guvernul Nastase”, dar in inima mea tot mai exista o neliniste, a fost, ori nu a fost guvernul Nastase un guvern corupt. A fost, ori nu a fost Nastase un Prim Ministru corupt, eu totusi nu asi putea intelege cum un om de talia dvs., fizic si intelectual sunteti un titan, sa intinda mana ca un chelner, ori ca un frizer sa-i puna clientul un bacsis, pastrand proportiile la un Prim Ministru bacsisul nu incapea intr-un buzunar, asa ca operatiunile puteau fi facute prin banca, nu-i asa ca nu ati apelat la asemenea lucruri murdare, iar daca v-au fost oferite le ati respins cu toata indignarea?
            Sper d-le Nastase ca nu ma credeti un naiv, ori mai rau, picat de pe alta planeta, nu, sunt un om care traieste in Romania si atunci cand merge la doctor si acesta nu-i primeste atentia, sunt doua intrebari : “ori atentia este prea mica, ori nu  mai poate face nimic”, iar daca merg la functionar sa rezolv o problema si imi respinge plicul in mod sigur la simtit prea subtire si atunci trebuie sa plusez.
            Raman d-le Nastase incredintat ca ve-ti face tot ce depinde de dvs. pentru ca justitia sa dea hotarari cinstite in dosarele in care sunteti judecat. Daca sunteti vinovat trebuie sa va faceti pedeapsa pentru ca ati eludat legea, daca nu sunteti vinovat, sa vi se ceara scuze public.Inca odata domnule Adrian Nastase ,va doresc la multi si minunati ani si multa sanatate !

Tupeul lui Basescu!



            L-am auzit pe d-l Basescu spunand ca Romania are un tractor la 57 de ha.de teren arabil, comparativ cu celelalte tari din UE care au un tractor la 10-12 ha. de teren. Foarte adevarat ce spune si foarte rau pentru agricultura romaneasca. Cine este acest domn Basescu care plange pe umerii romanilor pentru situatia grea din agricultura? Este vreun domn din ONG-urile care se invart prin Romania, este vreun fermier ce se plange pentru situatia grea in care se gaseste agricultura, este vreun profesor de la facultatea de agronomie? Nu, niciunul din acestia, este un fost capitan de vas, contrabandist de blugi in timpul croazierei, ajuns in politica de varf dupa ’89, in concluzie unul din cei care au luat masurile economice dezastruoase pentru tara. In 1999  negociatorul sef din partea Romaniei care impreuna cu Isarescu au negociat cu FMI inchiderea marilor companii industriale, in schimbul acordarii unor imprumuturi. Atunci s-a negociat si inchiderea marilor uzine de tractoare din tara, ma refer aici la “I.Tractoare de la Brasov, Craiova si Iasi. In loc sa gaseasca piata de desfacere in Asia, Africa, ori pe Marte, pastrand astfel niste uzine ce ne puteau  ajuta sa mecanizam mai usor agricultura, aducand-o astfel pe profit, am preferat sa o distrugem, astfel am ajuns sa importam tractoare pe bani multi, bani care de altfel nici nu sunt. Pe langa asta am trimis in somaj mii de salariati, care, acum sunt fie muritori de foame in Romania, fie cersetori prin Europa, fie capsunari. In acelasi ritm si in baza aceleasi negocieri a fost distrusa “Semanatoarea” si celelalte intreprinderi de utilaje agricole, inclusive statiunile de cercetare.
            Acum vine acest domn Basescu, sa planga pe umerii taranilor, ca nu au utilaje suficiente, dar omitand sa spuna adevarul. Ori ne crede tampiti, ori prosti, ori uituci, ori pur si simplu vine cu tupeu in fata cetatenilor pe principiul : “da, eu v-am vandut, ei si ce puteti voi sa-mi face-ti, va sfidez, sunt destui care ma apara”
Basescu impreuna cu sustinatorii lui : “ala mic cu capul mare”, un om (oare?), care se autointituleaza presedinte PNTcd ,ce pupa papucul (ori altceva) lui Basescu ,desi stie ca el a desfiintat PNT-ul, M.Macovei o ceva intre nebunie si extaz, o muiere care simte orgasmul numai cand injura pe cei ce sunt impotriva sefului sau. Udrea Elena o papusa in mana celor pusi sa dirijeze destinele tarii intr-o anumita perioada. Boc, un om a carui personalitate s-a contopit cu a lui Basescu, deci nu are. Roberta femeia care stie sa numere, am auzit ca o va lua Pristanda sa-i-numere steagurile, Neamtu un legionar intarziat, maine poate fi orice este nevoie, un viitor paranoic, sper sa ma desminta. Am obosit nu-i mai enumer pe toti. Dupa ce timp de 20 de ani ai fost neincetat, fie la guvernare, fie in Parlament, fie primarul Bucurestiului, nu poti veni sa te plangi, fara sa nu fi ridicol, dar ce conteaza cand cei carora le vorbesti nu-ti pot raspunde pe loc, ii da-i inainte cu tupeul caracteristic, in speranta ca oameni au uitat, am speranta ca in ce priveste greselile de natura penala facute de Basescu nu vor fi uitate si nici iertate, de lege evident. Un om care a negociat distrugerea industriei romanesti, vine acum sa se planga de anumite neajunsuri, desi el le-a generat, este culmea lipsei de bun simt, desi mai rar bun simt la un politician, mai ales format la scoala lui PDL-ului.
            Basescu a venit la Presedentia tarii pe un val urias de popularitate, populatia la perceput ca pe unul de-al lor, care bea direct din sticla ca in bodegile  porturilor maritime, care la nevoie stia sa dea un cap in gura cui il deranja, un om care vorbea pe intelesul tuturor, care nu avea ironia lui Nastase. Acum s-a dovedit a fi cu mult mai rau decat Nastase, a fi cel mai mare dusman al propriului popor, a fi omul de care nu avea nevoie Romania, a fost omul calamitate pentru intreaga economie romaneasca. Ma bucur ca numai poate candida la inca un mandat, ori cat de rau va fi cel ce va veni, va fi mai bun decat cel de acum.

vineri, 21 iunie 2013

Mila lui Basescu fata de Zegrean,sau cum se judeca la CCR!



            CCR institutia suprema coordonata de Basescu, in lupta impotriva Parlamentului, a guvernului si in general impotriva tuturor acelora care se opun marelui “om”.  Sef al acestei institutii supreme, este un anume Zegrean pensionat de boala din cauza unui handicap sever la ochii, handicap ce necesita un comportament psiho-afectiv din partea celor din jur. Acest handicap explica toate deciziile controversate luate de-a lungul timpului de presedintele Curtii Constitutionale. Problema care se pune si nu stiu cum o poate rezolva, este aceasta necesitate de comportament psiho-afectiv a celorlalti fata de domnia sa. Probabil ca dupa sedinta de judecata ceilalti judecatori merg in biroul presedintelui si cu toata afectiunea il intreaba ce hotarare sa dea, in functie de raspunsul lui Zegrean se da hotararea. Sa nu credeti ca d-l Zegrean da raspunsul imediat, nu,mai intai il intreaba pe cel ce se poarta cel mai afectuos cu el, Basescu, acesta pe un ton cald, plin de iubire si promisiuni, ii comunica cu toata dragostea, ce hotarare sa dea in speta judecata. D-l Augustin Zegrean om cu mare experinta in domeniul magistraturii, o viata intreaga a fost consilier juridic la Baza de aprovizionare tehnico materiala si controlul gospodariri fondurilor fixe(BJATMCGFF), dupa aflarea verdictului, il impartaseste si celorlalti judecatori ce se comporta afectiv cu el, adica inca 4 in total 5 din noua judecatori; ceilalti 4 judecatori cu ura  si fara sa aiba pe cel mai afectuos om in sufletul lor, vor avea o opinie separata, fata de ceilalti  5 judecatori, opinie care ii va face rau lui Augustin Zegrean stiut fiind faptul ca el este handicapat (are si pensie pentru asta) si toti cei din jurul lui trebuie sa aiba un comportament psiho-afectiv.
Atata afectiune s-a strans in sufletul domnului Presedinte al Curtii Constitutionale incat il roaga pe Presedinte sa-i dea teme , cum ar fi daca astia il mai sacaie cu dosarul “flota”, ori “Casa din Mihaileanu, ori alte dosare, asa ca va da niste hotarari care sa bage orice activitate infractionala a lui Basescu in ceata neconstitutionalitatii. Nici nu trebuie sa fi suparat pe judecatorul CCR, ca pentru putina afectiune, recomandata de doctor, si vreo 300 milioane de lei vechi pe luna, este gata sa sara si in put pentru  cel ce se poarta cu blandete cu acest suflet gingas. D-l Zegrean, ca de altfel toti cei facuti din acelasi aluat, are un comportament slugarnic, de fripturist, de Dinu Paturica ajuns intr-o asemenea functie; nimic nu-i prea mult, pentru cel ce da. Acest om, pentru cativa bani in plus si ceva mai multa afectiune, este gata sa-l vanda pe afectuosul sef de acum, dupa plecarea lui Basescu de la Cotroceni doar nu o ramane omul fara afectiune, va cauta un altul care sa stie sa se poarte bland cu sufletul sensibil al d-lui Zegrean si il va gasi, pentru ca si cel care va veni va avea nevoie de constitutionalitate, ori neconstitutionalitate, d-l Presedinte al CCR tocmai pentru asta este acolo, sa dea celui ce-i da, orice are nevoie.
Ce am scris pana aici este un pamflet, din pacate lucrurile sunt mult mai dureroase.
Curta Constitutionala reprezentata de actualii membrii se comporta ca niste slugi aflati in simbria celor care iau trimis acolo, hotararile lor in 99 % din cazuri sunt date in functie de  cine a introdus contestatia, daca sunt de-ai lui Basescu ori a altora. Daca sunt de-ai lui Basescu hotararea va fi in raport de 5-4 in favoarea lui, daca este introdusa de ceilalti in 99% din cazuri vor fi solutii impotriva contestatiei in raport de 5-4. Asta este tara, astea sunt institutiile, astia sunt oamenii. Cand te judeca un om cu Handicap sever si nevoie  psiho-afectiva , te astepti ca si hotararea data, sa fie la fel de handicapata.

miercuri, 19 iunie 2013

Alo,112? Salvati coabitarea!



            Alo, 112 ? Da 112, ce doriti? Trimiteti un echipaj “Smurd” sa reanime coabitarea.
Cam asa ar trebui sa sune nedumerirea lui Ponta vis-a-vis  de aratura pe care a apucat-o Basescu. Cred totusi ca intr-un moment de sinceritate Basescu ii va multumi  lui Ponta, ca nu l-a lasat sa se plictiseasca singur la Cotroceni. De fapt ce a facut Ponta? Dupa alegerile din dec.2012, cand a vazut ce incredere are populatia in USL, d-l Ponta si-a rotit ochii peste clasa politica si a vazut  inghesuita prin frigul Covasnei o formatiune etnica ce tremura de nervi ca nu se afla la guvernare, desi mai rar au fost facute guverne fara UDMR, in bunatatea sa, data si de cei aproape 70% dintre votantii ce ii trimisese in Parlament, d-l Ponta invita UDMR-ul la guvernare. Numai ca electoratul nu a fost la fel de incantat de ideea copresedintelui USL si i-a dat un vot de blam acestuia. Strategie gresita isi spune d-l prim ministru, voi face altfel. Fara sa mai spuna cuiva (in afara de Antonescu si Constantin) a mers la palatul Cotroceni, a privit peste gard la omul singur si ingandurat ce se plimba in jurul Cotroceniului injurat de pensionari ca le taiase din pensie si de bugetari ca le taiase din salariu, nu mai spun de mamicute si bebelusi. Ponta om sufletist gata oricand sa imparta si cu altii bucuria castigarii alegerilor, s-a gandit ca nimeni nu ar fi mai potrivit de adus la masa victoriosilor decat cel care (inca) locuieste pe timpul zilei la Palatul Cotroceni, astfel ar pupa el unde au scuipat 7,4 milioane de votanti, pentru demiterea lui Basescu din iulie 2012, spalandu-i astfel rusinea suportata in vara si aducand bietul om pe linia de plutire.
            A venit la birou a discutat cu colegii de alianta, a explicat cum a putut el mai bine ca nu mai suporta starea depresiva in care se gaseste bietul om si este gata sa semneze un act pregatit de locatarul Cotroceniului, prin care sa-l repuna pe acesta in scaunul de Presedinte, el fiind primul care ii va recunoaste acest drept si daca va dori este gata sa treaca in Constitutie si posibilitatea de a mai avea unul, doua, sau oricate mandate de Presedinte va fi nevoie, pana se vor prescrie toate dosarele prezente si viitoare. Ceilalti doi (Antonescu si Constantin) au aprobat tacit toate doleantele lui Ponta si astfel intr-o seara nici mai frumoasa nici mai urata ca altele, s-au prezentat la Palatul Cotroceni au semnat documentul Ponta si Basescu, iar nasi au fost Antonescu si Dragnea. Timpul a trecut, Basescu a uitat vara lui 2012, masa verde, Merkel, Barroso, si pe toti ceilalti ce plangeau ca se furase tara, se furase justitia, se furasera voturi, a uitat procurorii ce mergeau cu biblia in mana prin satele patriei, punand taranii sa jure pentru cine, ori cum au votat.
Iata-l pe d-l Basescu mai curat, mai uscat, spalat si apretat de Ponta, gata sa se lupte cu cel ce l-a ridicat din tarana, l-a scuturat, l-a primenit si l-a repus in drepturile ce nu le merita.
Ultima gaselnita a Basescului este modificarea Constitutiei, chipurile nu sunt respectate dorintele electoratului de a avea un Parlament monocameral si 300 de parlamentari; astia vor sa mentina un Parlament bicameral cu 360 de membri, este o mare problema inca 60 de parlamentari, mai bine facem terenuri de fotbal in panta decat asa ceva. Astfel s-a hotarat sa declanseze inca un referendum pentru a intreba populatia daca mai este de acord cu un parlament monocameral si 3oo de parlamentari; imi permit sa-l sfatuiesc sa intrebe populatia daca nu ar fi mai bine sa fie in parlament numai 30 de parlamentari, ori mai bine 10, dar mai bine niciunul ca oricum dorm degeaba in fotoliile Parlamentului.

Cum s-a putut fura tara d-le Isarescu?



            Cine este d-l Isarescu? Nu stiu si nici nu voi raspunde la aceasta intrebare din simplul motiv ca nu-l cunosc, nu stim prea multe despre domnia-sa. Privit multi ani ca un fel de Providenta la BNR, ca un fel de Mesia al finantelor, astazi dupa mai bine de 20 si ceva de ani decand se afla in fruntea BNR incep sa ma indoiesc serios de atasamentul lui Isarescu la nevoile acestei tari, de atasamentul lui fata de banii romanesti nu am nicio indoiala, ramane de vazut in afara de el pentru cine mai iubea banii nostrii? S-a spus despre domnul Guvernator al BNR ca este membru prin diferite organizatii secrete, o fi bine,o fi rau, ramane de vazut. Multi au fost, fie masoni, fie in alte organizatii si au fost buni romani, un exp. Balcescu a fost mason, asta nu l-a impiedicat sa fie unul din capii revolutiei de la 1848. O tara, ori cat de independenta ar fi, masurile pe care le va lua in domeniul economic vor fi in functie de anumite influente  financiare. Marea finanta nu are granite, se conduce dupa interese proprii, este mai putin important daca masurile cerute a fi indeplinite de un anumit stat, ca o garantie a unui imprumut, va duce economia statului respective in faliment, singura conditie,  ca falimentul sa fie declarat dupa returnarea ultimei rate. Domnul Guvernator a fost la un pas sa inchida BNR-ul din lipsa de lichiditati, politica monetara, ma intreb ca un nespecialist, a fost cea mai buna din moment ce in 1989 aveam peste 2,5 miliarde dolari in Banca Nationala si in 1999 eram aproape de faliment, avand ca rezerva ceva maruntis? La rezerva din ’89 se mai adauga si creante de peste 4,5 miliarde de dolari de la diferite state. Cineva a gresit in mod fraudulos, din moment ce nu s-au gestionat cum trebuie acesti bani. Sigur politica financiara dusa de guvernele de dupa ’89 a fost una dezastruoasa, dar cred ca acest Mesia al finantelor putea trage semnale de alarma foarte severe, putea merge pana acolo incat sa-si prezinte demisia in semn de protest fata de politica risipei banului public si fata de faptul ca seifurile bancii erau goale. Acest fapt se putea petrece in fata camerelor de luat vederi pentru ca populatia sa poata intelege ce se intampla cu banul public, asa poate nu se mai ajungea la o Romanie atat de saraca cu oameni atat de bogati. D-l Isarescu laudat de toti politicienii tocmai pentru a i se adormi vigilenta, a dormit linistit in fotoliul de guvernator, care, desi nu avea ce administra ii aducea venituri frumoase. Intrebare : de ce d-l Isarescu nu a tras semnale de alarma, din comoditate, ori asa avea ordin de la capeteniile marii finante internationale? Aceasta este intrebarea, raspunsul vine aproape de la sine prin programele Psal 1 si 2 Romania se obliga sa privatizeze principalele mijloace de productie, mai ales cele care puteau incurca pe plan international, in schimb puteam obtine imprumuturi, cu dobanda evident, de la bancile internationale. Negociatorii  din partea Romaniei, au fost desemnati de poetul prim ministru Radu Vasile, intr-un moment de eufuziune lirica, Basescu Traian si Mugur Isarescu.
            In acest moment ma ridic in picioare si ma inclin in fata factorilor politici ai vremii, personal in fata lui Basescu si Isarescu pentru meritul de a ne fi lasat fara industrie, dar cu posibilitatea de a ne imprumuta cca 80 de miliarde de euro fara sa construim macar o editura unde sa-si publice poetul R. Vasile eventualele balade despre cum s-a furat tara. De curand poetul si omul politic Radu Vasile a plecat dintre noi, Dumnezeu sa-L ierte si sa-l odihneasca in pace!

sâmbătă, 15 iunie 2013

M.Eminescu 124 de ani de la moartea sa.



            15 iunie 1889, zi de doliu national, se stingea din viata, cel care dadu-se o noua dimensiune poeziei romanesti, Luceafarul poezie, geniul incontestabil al literaturii noastre. Cand vorbim despre poeti romani, spunem M. Eminescu si ceilalti. Sigur literatura romana are foarte multe condeie incontestabile, dar Eminescu este unicat.
In scurta viata traita,  cu intensitate si ardere interioara puternice, poetul a abordat toate genurile literare, inclusiv jurnalismul. Ca redactor si apoi redactor sef la ziarul Timpul,
oficios al Partidului Conservator, a facut o munca laborioasa, incepand cu corectura, si terminand cu redactarea articolelor de stiri, Eminescu s-a consumat la maxim. Articolele lui de analiza politica nu erau intodeauna pe placul mai marilor partidului, punea in ele(în articole), propriile analize, ce nu aveau nicio legatura cu linia partidului, dar care creiona un drum vazut de marele poet.
            “In poezie apare pesimismul poetului, poate si prin influienta filozofului german Schopenhauer. Pesimismul eminescian nu este unul egoist(in lirica sa, Eminescu nu-si plange propriile neimpliniri erotice), ci unul metafizic izvorat din constientizarea nedreptatilor sociale, politice, dar mai ales din constientizarea tragismului conditiei umane”, spunea Maiorescu despre opera lui Eminescu.
            “Ceea ce individualizeaza opera lui Eminescu in raport cu operele scriitorilor de dinaintea sa si o face inconfundabila este bogatia ideilor filozofice si frumusetea limbajului,”semnul celor alesi”.Maiorescu remarca in continuare multitudinea  de idei filozofice, religioase, stiintifice, mitologice, care se regasesc la Eminescu si le explica prin cultura exceptionala a acestuia
            Eminescu la fel ca si celelalte genii romanesti din acea perioada, nu a gasit in propria tara intelegerea, respectul si mai ales cadrul necesar etalarii intregului sau potential. O boala despre care si astazi se scrie si se analizeaza momentul declansarii ei, avea sa puna punct la numai 33 de ani activitatii marelui poet. Multi cred ca el nu a fost bolnav, ci s-ar fi inscenat totul pentru ca suparase consulul austriac de la Bucuresti si evident si pe multi alti romani printre care cel mai cunoscut este Maiorescu.
            Pe la inceputul anilor ’90 in Romania incepuse o campanie de demitizare a lui Eminescu, de fapt era o campanie de negare a istoriei, a valorilor romanesti. Multumesc lui D-zeu ca in ultimul timp s-a mai potolit.
            Avem ocazia ca macar de doua ori pe an, la 15 ianuarie si 15 iunie sa ne amintim si sa-l evocam pe cel care a dat dulceata graiului romanesc. Daca radiourile si televiziunile si-ar incepe programul cu o poezie de Eminescu, toti de la vladica pana la opinca ar gasi ca minunat acest lucru.
            Eminescu sa ne judece .

vineri, 14 iunie 2013

Basescu vrea repetarea referendum-ului din iulie 2012!



            Stupoare, Basescu vrea repetarea referend-umului pentru demiterea Presedintelui din iulie 2012. Nu se simte bine ca a castigat la masa verde, vrea o lupta cinstita, cu un prag de numai 30%, s-a saturat sa-l tot auda  pe Bogdan Chiriac ( “Morsa Competenta”) spunandu-i in emisiunile TV “Guvernatorul”, el vrea sa fie cu adevarat Presedintele tuturor romanilor. Ma bucur ca sunt contemporan cu un om care nu accepta nici un fel de jignire de la nimeni si este gata sa vina din nou in fata electoratului, sa decida daca poporul vrea, ori numai vrea, ca el sa ramana la Cotroceni. Este suparat si pe Merkel, bine frate, asta vara  a lasat-o sa se amestece in treburile  referendumului  romanesc si acum cand putea sa-si arate gratitudinea pentru favorul facut in vara, ea, lipsita de eleganta, la primit pe prietenul Ponta, intr-o audienta de numai 4 minute, umilind Romania al carui Presedinte este.
            Tot atunci la referendum vrea sa puna poporului si intrebarea legata de forma statala: Republica, ori Monarhie Constitutionala. Foarte bine, nu-l recunosc pe Presedintele nostru, ce s-a intamplat cu el, a devenit normal, uman, pai l-am auzit plangand de mila pensionarilor: “numai raul de Boc  la obligat sa anunte taierile din
salarii si din pensii”. Acelasi tiran, l-am numit pe Boc , desi el la sfatuit, a insistat sa treaca legile numai prin “asumarea guvernului”, cum a putut fi pacalit de primul ministru sa iasa de fiecare data cand lucrurile in tara mergeau prost  sa anunte populatia sa mai stranga cureaua, intre noi fie vorba oamenii si asa numai aveau gauri la curea, iar cei mai multi numai aveau nici curea. Banii de la FMI nu a vrut sa imprumute, dar guvernul a hotarat sa apeleze la FMI, UE, BM, pentru imprumut. Cand s-a format guvernul am ordonat lui Boc sa nu o numeasca pe Udrea ministrul dezvoltarii cu un buget atat de mare la dispozitie, nu m-a inteles, ziaristii au sarit pe mine, necunoscand adevarul.
Si acum cu protocolul incheiat cu Ponta, el a vrut garantii, desi fusesera alegeri, Ponta a dorit sa incheie un pact cu mine, “un sprijin la nevoie”a motivat el, am inteles si am acceptat compromisul, oricum eu il privesc pe primul ministru ca pe baiatul pe care nu l-am avut, e copilul meu cel ascultator, practic nu iese din cuvantul meu, ce ne mai amuzam cand auzim dezbaterile de la TV.
            L-am strunit putin pe Ponta, cand ministreasa de la justitie, Pivniceru, vroia pur si simplu sa faca rocada, adica Morar sa mearga la PG, iar Codruta Kovesi sa vina la DNA. Nu am fost deacord si am rugat pe primul ministru sa scape de ea, asa a ajuns Ponta ministru interimar, a facut propunerile, le-am acceptat, desi era Kovesi pe care nu o mai doream, dar la insistentele si de dragul lui am acceptat. Si acum cu Constitutia, ma tot suna Antonescu sa-mi ceara parerea, dar ce domle, eu sunt Iorgovan? Vor sa faca Parlament unicameral cu 300 de membri, cum s-a votat la referendumul din 2009. Eu am spus si sustin, nu trebuie tinut neaparat cont de referendum, el are caracter consultativ. Hei omule, trezeste-te, cei cu tine, cu cine vorbesti in somn? Nevasta ma zgaltaia puternic de umar, adormisem cu capul pe tastatura laptop-ului, de ce mai trezit? Visam asa de frumos, pacat ca a fost numai un vis.


miercuri, 12 iunie 2013

La mila Domnului Dumnezeu!



            Dezbaterile de la televizor pe diferite teme sunt siropoase, gaunoase, lipsite de miza, care se pierd in amanunte si orgolii personale, moderate de moderatori erijati in aparatorii privitorilor, gata sa sara, in mod real, la beregata invitatului daca acesta are alta parere decat a lui. Ma asteptam ca in aceste zile sa se dezbata situatia precara in care se afla tara in fata apelor. Nu, nu intereseaza pe nimeni, auzeam o discutie la o sedinta a guvernului ca se vor lua masuri, daca, au fost produse eventuale degradari in diguri, cauzate de rozatoare.
            Suntem obisnuiti ca de fiecare data sa ne ridicam ochii spre cer si sa spunem : “da-ne Doamne ploaie, daca este seceta, ori opreste Doamne ploaia, daca a tinut Domnul stropitoarea ceva mai mult asupra noastra.
            In ani 70 au fost inundatii mari in tara, atunci au fost luate masuri de diguire a albiilor raurilor in zone inundabile, ani de zile nu au mai fost inundatii. Timpul a trecut digurile au fost erodate, acum suntem din nou in pericol de inundare de fiecare data cand ploua fie torential, fie in cantitate mai mare. Nu trebuiau facute cine stie ce lucrari de indiguire, era suficient daca se intretineau cele existente si eventual completat pe unde fusese detectate noi pericole de inundare.
            Asa ca in aceasta situatie nu avem decat o solutie : Doamne apara pacatosii, care au pacatuit cu pacatul trufiei, lenei si ignorantei, si ajuta-I pe ei sa iasa si din nenorocirea asta a inundatiilor, caci altfel raman fara colegiu la urmatoarele alegeri.
            Daca soarta ne aduce seceta, ne ridicam ochii spre cer si cerem ajutor Domnului  sa deblocheze din rezervele de apa, ceva ploi si pentru noi. Nu stiu de ce ar trebui Domnul sa fie vinovat pentru ca niste nenorociti au distrus sistemele de irigatii, acum acei criminali trebuia sa care apa cu cana si galeata pentru a uda culturile.
            Doamne da- (ne, mi ,le) , asta auzim tot timpul, dar D-zeu nu este CAR unde pui un leu si ii ceri 3 cu imprumut. JFKennedy spunea :”inainte sa te intrebi ce ti-a dat tie tara, intreba-te ce ai dat tu tarii”. Inainte de a cere Domnului : “sa ne dea ploaie, sa opreasca ploaia, sa-mi marite fata, sa se intoarca amanta “etc., sa ne intrebam :” noi ce i-am dat Domnului?”
            Cred ca a venit timpul sa punem mana pe munca, sa facem sisteme de irigatii, sa consolidam digurile si eventual sa facem altele in zonele inundabile, sa incercam sa facem tot ce depinde de noi, apoi sa ne lasam la mila Domnului.
Inainte de a incepe rugaciunile pentru apararea tarii in fata unui cutremur, ar trebui consolidate blocurile ,in general, constructiile care nu ar putea rezista unui cutremur mai mare, stiut fiind faptul ca Romania este intr-o zona seismica. Sa lasam nepasarea si sa se treaca la actiuni de amploare, ajutandu-ne , vom fi ajutati si de Providenta.
Un cetatean se tot ruga la D-zeu sa il ajute sa castige la LOTO, la un moment dat D-zeu sa plictisit de vaicarelile tipului si i-a zis : “cumpara-ti intai un bilet la LOTO si apoi roaga-te”
            Sa facem tot ce depinde de noi pentru a ne apara, apoi sa cerem  Domnului mila Sa. Fie ca D-zeu sa  nu ne paraseasca, ca politicienii ne-au parasit de mult. Adu-le Doamne mintea inapoi!

duminică, 9 iunie 2013

Basescu, mai curat,mai uscat!



            Basescu, Presedintele lui Merkel, Barroso, CCR si celelalte organisme, revenit la Cotroceni dupa o demitere prin vot democratic, traiasca “masa verde”. Dupa alegerile din  dec. 2012, cand USL-ul a castigat cu 70%, ma asteptam ca Basescu sa stea izolat la Cotroceni, eventual sa alerge in jurul palatului pentru a nu se plictisi. Nu a fost sa fie asa, Victor Ponta  a facut acel nenorocit “pact de coabitare” cu T.Basescu, legitimandu-l astfel in functia de Presedinte al Romaniei. Si-a tras Ponta toate pacatele din acest pact, fiecare a dat in el cum a vrut si cat vrut, incepand cu Antonescu si terminand cu mine care sunt ultimul postac de pe facebook. Mare mi-a fost mirarea cand am citit in Ev.Zilei declaratia lui Basescu cu privire la “pactul” de coabitare. Nici mai mult nici mai putin Basescu isi cerea scuze  de la fata lui(care?) caci a fost nevoit sa incheie acel pact pentru binele tarii!
Bravo domnule Basescu, asta da tupeu. Parca dvs. declarati ca acest pact era redactat inca din septembrie 2012, dar ca Ponta nu a dorit sa-l semneze.
          Sa analizam pe rand cele declarate de  Basescu :
1)      Nu este multumit de propria reforma din invatamant si de modul cum merge invatamantul, nici eu nu sunt multumit, dar spre deosebire de dvs. nu am impus actuala reforma. Lasati-i pe cei pusi sa faca treaba, sa-si duca munca la bun sfarsit.
2)      USL a fost ales intr-un procent covarsitor, desi spune-ti dvs., a avut intre candidati un om suspectat de plagiat si alti cu dosare in curs de judecata. Dvs. d-le Basescu cand ati fost ales Presedinte parca aveati un dosar pe rolul instantei de judecata, marele dosar “flota”,dosar suspendat pana la terminarea mandatului de Presedinte. Daca ma gandesc bine nu erati chiar asa de virgin in ale dosarelor, mai aparuse casa din Mihaileanu, Nuti stie cum sta treaba cu ea(cu acea casa). Parca mai este un dosar si despre spalare de bani, la fel suspendat. Va place sa vorbiti de funie in casa spanzuratului.
3)      A adus in discutie ca Romania sa aiba o forma de guvernamant laica, ceea ce nu este rau, sa avem toleranta fata de celelalte minoritati religioase din tara (musulmani, budisti, catolici etc.), as vrea sa-i reamintesc ca odata a fost intrebat ce fapta buna a facut, raspunsul a fost : “am increstinat un musulman”. Imi amintesc ca se c-am suparasera cei din religia islamica.
4)      Basescu si-a cerut scuze, in fata jurnalistilor care il sustin, pentru ca a incheiat pactul de coabitare. Cat cinism, nu spune ca acest pact la readus pe linia de plutire, a dat legitimitate ramanerii la Cotroceni, rau a facut Primul Ministru.
5)      Atentie Ponta ti se pregateste ceva, vei plati pentru toata sovaiala ta, trebuia sa-i fi  dat in cap,  in loc sa faci pactul, acum asteapta-te la cei mai rau.
6)      Nu ne spune d-l Basescu nimic de  imprumuturile de zeci de miliarde de euro, care au inceput sa fie platite cu mari sacrificii, de ce au fost facute ce s-a facut efectiv cu acei bani (greu vom reusi sa platim aceast urias imprumut)?
7)      Chiar d-le Basescu in guvernarea dvs.(in care Boc tinea de sase) ati imprumutat 20 de miliarde de euro, ati taiat din salariile bugetarilor, ati impozitat pensile (CAS), ati mai si privatizat cate ceva, ce dracu ati facut cu atatia bani? Nu vreti sa ne spuneti si noua, daca nu este secret?. Dar poate ca nu este secret, oricum va dau un  sfat gratis; ganditi-va bine ce ati facut cu ei, va veni cineva sa va intrebe, sau poate scrieti in memoriile de la DNA? Ori va lasa o masa, pix si hartie si ne spuneti de acolo, de la Jilava, ce ati facut cu acesti bani, unde au fost dositi, ca sa fie gasiti de urmasii nostrii, sau Nutica stie de ei?

8)      Va multumesc d-le Basescu ca ati ridicat tupeul la rang de Presedinte!

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...