marți, 14 ianuarie 2014

Basescu, cucul de la 18,30



            Sunt un om fericit, incepusem sa regret perioada comunista atunci cand, tov. N. Ceausescu in netarmuita lui dragoste fata de oameni si pentru progresul tarii spre noi si glorioase culmi de progres si civilizatie, ne explica zi de zi si ceas de ceas cum sa daramam bisericile si cum sa mancam (rabdam) pentru a nu deveni obezi (la fel ca unii dintre cei ce erau in preajma lui, expresia ii apartine lui Ceausescu), numai regret acea perioada, tov. Basescu cu aceiasi dragoste pentru “poporul suveran”vine seara, de seara, la orele 18,30 si precum un cuc care da ora exacta, ne explica cum referendumurile trebuie respectate si arata ca exemplu referendumul din 2009 atunci cand, poporul a decis ca Parlamentul sa aiba o singura camera si numai 300 de parlamentari (poporul intr-adevar este deacord cu reducerea numarului de parlamentari, dar este bine de pastrat si cea de a doua camera), dar nu a scos nici un bazait cat de mic despre referendumul din vara lui 2012, atunci cand, poporul in marea lui dragoste pentru conducatorul sau iubit,  prin vot, i-a  transmis mesajul sa mearga acasa, sa se odihneasca, pentru ca la Cotroceni numai este dorit. Basescu a inceput sa planga la Bruxelles pe umarul lui Barroso cum ca nu poate lasa tarisoara lui, Romania, pe mana unora ce vor sa suga sangele poporului suveran, sa distruga justitia care, l-a aparat atat de bine incat nu a ajuns la puscarie pentru fraudele facute. Barroso om milos si cu frica de popularii europeni, a atentionat-o si pe Merkel si impreuna au dispus mentinerea lui Basescu pe fotoliul de la Cotroceni, urmand pilda lui Lapusneanu :”daca voi nu ma vreti, eu va vreau”. Tot seara de seara acelasi domn-tovaras, ne explica pe limba lui Eba cum stam cu legile adoptate de parlament, sau cum suntem noi o tara izolata si cu mari carente ale statului de drept, pentru ca Ponta sa pronuntat asupra unei hotararii definitive a ICCJ, in cazul Nastase. Sigur Basescu tot aseara spunea cum Curte Constitutionala va da un verdict de neconstitutionalitate asupra unei legi ce urma sa fie trimisa Curtii, bineinteles ca nimeni nu a considerat ca Presedintele se antepronuntase si in acelasi timp, trasase sarcina CC de cum urma sa judece legea respectiva.
            Aseara acelasi domn “tolerat”in scaunul de la Cotroceni ne explica cum vrea sa ia apararea celor furati de stat, dar nu a scos nici un cuvant despre talharia facuta de el si de Boc atunci cand, a oprit in mod samavolnic 5% din intreaga pensie fara sa tina cont ca cei cu pensia de pana la 740 de lei erau scutiti, ceea ce insemna ca din cuantumul pensiei urma sa se scada suma de 740 de lei, iar din suma ramasa sa fie  retinut 5%.
            D-l Basescu, ori ne considera pe noi niste idioti care nu avem tinere de minte, ori domnia sa are anumite probleme de memorie si morala, altfel nu ar veni seara de seara sa ne spuna tot felul de bazaconii numai pentru a ne distrage atentia de la adevaratele lui probleme ce sunt cumva pe langa lege.
            Ajuta-ma doamne sa ma vad scapat si de asta, dar sa nu il vad scapat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...