vineri, 14 februarie 2014

Ruperea USL, pierdere in PNL.



            Televiziunile de stiri mai au putin (ma intreb de ce nu au facut-o pana acum) si vor aduce in studiouri pe  Mama Omida pentru a le descifra mai devreme ce se intampla cu USL-ul, pentru a raspunde la cea mai mare intrebare a momentului, se rupe, ori nu se rupe USL-ul? Politicieni infierbantati, analisti politici patimasi, care se vad de la o posta ce culoare politica au, isi dau cu parerea, despica firul in patru, iau pisica moarta de coada si o arunca de la unul la altul, ne recunoscand niciunul ca el(ori tabara lui), sunt proprietarii mortaciunii. Singurul care mi s-a parut calm, a fost Ponta, care a chemat la  unitate, pe toti beligerantii. De departe cel mai vehement este Klaus Iohannis care, a devenit un fel de bau-bau, pentru cei din tabara USD. Nu stiu daca negocierea de pe pozitii de forta ajuta pe vreunul dintre aliati, ultimaturile sunt produse ale orgoliilor, orgolii care in mod normal ar trebui lasate la usa salii unde se fac negocierile, mai mult decat atat, cele mai multe luari de pozitie sunt luate in presa, ori ambele tabere, ma refer la PNL si USD, trebuiau sa se abtina tocmai de la acest lucru.
            Ce se intampla in PNL? Partidul este undeva sub 20%, foarte putin fata de ce si-au propus liderii partidului, nici C.Antonescu nu sta stralucit in sondaje, fata de V.Ponta; in aceasta situatie  singura solutie sa castige voturi si sa  astupe gura celor din interiorul partidului care il cearta pentru ca este sub Ponta la intentie de vot, este atacarea guvernului, cum din postura de aliat nu o putea face, a provocat aceasta criza artificiala. Pentru a nu fi atacat de PNL-isti voi explica ce cred eu, activitatea unui guvern, in intregul lui, buna, ori rea este decontata de primul ministru, mai putin de ministrii, asa ca modul in care primul ministru isi organizeaza guvernul este raspunderea lui, sigur intr-un procent mai mic raspund si aliatii. Din sondajele aparute acum pe piata, PNL ar trebui sa se ingrijoreze, de aceia cred ca au scos in fata ceea ce numesc ei asul din maneca, pe numele sau Klaus Iohannis, care se doreste o nuca prea tare pentru alianta USD, nu stiu daca avantajeaza PNL negocierea de pe pozitii de forta, sondajele le-au citit si cei de pe langa PSD si de aceea raspund si ei in forta.
            Ruperea USL inseamna pentru liberali pierderea altor parlamentari care vor gasi loc pe langa USD, ori PMP. Sa fim bine intelesi, politicienii in ultimii 24 de ani nu prea s-au cramponat de ideologie, asa ca nu le va fi greu sa treaca de pe dreapta pe stanga, Frunzaverde si Stanisoara chiar stiu foare bine cum se trece dintr-o parte in alta. Tot ruperea USL va face ca la europarlamentare scorul obtinut de liberali sa fie unul in jurul a 15%, numai discut de sustinerea la prezidentiale. In aceste conditii singurul vinovat de toate aceste pierderi va fi, ghici cine? C.Antonescu. Forurile superioare ale partidului vor cere congres extraordinar pentru analizarea situatiei, presedintele isi va depune mandatul, iar noul presedinte ales va fi, ei bine, ati ghicit. Esti cel mai bun Petre, de data asta s-a spus esti cel mai bun Crin, iar presedintele ales va fi Klaus Iohannis. Rog PNL-isti sa nu ma injure rau, personal, doresc sa nu se rupa USL-ul, dar daca interesul ciolanului si al orgoliului este mai presus, si este, decat cetateanul si durerile lui, atunci rupeti alianta si ganditi-va la alt slogan de campanie electorala.

Un comentariu:

  1. Ponta cheama la unitate, ca vede traseismul politic si ca-i fuge unitatea de sub fund!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...