luni, 17 februarie 2014

Un salariu cat 600 de pensii.



            Informatiile despre salariile  de la Autoritatea de Supraveghere Financiara au blocat mintea celor care cascau gura la Romania TV, aici, ei  ascultau pe d-na ministru al muncii M. Campeanu cum le explica cu lacrimi in ochi si durere de mama vitrega ca, statul nu are bani sa mareasca indemnizatiile pentru copii, ori pensile celor batrani.
Sigur ca statul nu are bani si nici nu va avea, in conditiile in care seful ASF castiga pe luna net 14.000 de euro(nu am socotit prime si alte venituri), doamne si nu este singurul, sunt sute de astfel de persoane inghesuite prin diferite Institutii, Autoritatii, ori Agentii!
Poate  trebuie sa fie bine remunerate, nu spun eu sa fie platiti cu salariul mediu pe economie, dar un maxim de 4-5.000 de euro este arhisuficient, tinand cont ca si dansii traiesc in Romania, iar daca un amarat se poate descurca cu 1000 de lei, adica 260 de euro, un Prim Ministru cu 1200 de euro, iar Presedintele undeva la vreo 1500 de euro, pot fi si ei motivati cu 4-5 000 de euro.
            Sa facem un calcul simplu : un sat cu 1000 de familii, au sa zicem 800 de pensionari cu o pensie  intre 740 si 1000 de lei, toti acesti oameni pot fi platiti cu salariul lui D.R.Rusanu. Romania este saraca pentru toata lumea, diferenta de la 14000 la 5000 este de 9000 de euro, acesti bani pot fi folositi cu mai mult folos in sanatate in invatamant, ori in alte parti unde avem deficit. Putem rezolva problemele profesorilor, pe care i-am transformat in cersetori, apoi ii aducem in fata opiniei publice pentru linsare.
Atata timp cat salariile lor sunt platite din bani publici, nu trebuie sa depaseasca salariul  Presedintelui Romaniei, la acesta se mai pot adauga diferite bonusuri in functie de veniturile aduse din diferite actiuni. Trebuie sa inceteze aceste sinecuri politice, faceti tara sa mearga bine aduceti bunastarea in buzunarele tuturor si nu se va mai mira nimeni ca undeva un grup de cateva sute de oameni castiga cat toti pensionari la un loc. Cum dracu si-au permis niste nesimtiti sa taie din pensile si salariile amaratilor cand stiau ca sunt atatia salariati care ridica bani mai multi decat manelistii? Sa impartim toti saracia, ca mai tarziu sa ne bucuram toti de prosperitate. De ce trebuie sa sufere numai cel de jos, daca ma gandesc bine nu nea Gheorghe a condus tara si a adus-o in pragul saraciei, deci nu el trebuie sa plateasca, sa plateasca cei care au furat-o, ori au condus-o prost, dar au fost platiti cu multi bani, tocmai pentru a o falimenta. Domnilor guvernanti, nu va jucati cu rabdarea oamenilor, niciodata nu se stie cat este de mare, incercati sa asezati lucrurile, deja a trecut destul de mult timp, rabdarea incepe sa paleasca. Amintiti-va de Cosbuc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...