miercuri, 19 martie 2014

PMP, aceiasi Marie, cu aceiasi palarie.



            Cand s-a pus bazele Fundatiei Miscarea Populara, era clar pentru toata lumea ca se va transforma in partid. Mai ales dupa alegerile din PDL, cand in loc sa o voteze pe Udrea ca presedinte al partidului, electorii democrat liberali l-au votat pe Blaga,   presedintele tarii, Traian Basescu, in deplina concordanta cu Constituia si legile tarii, a anuntat public ca se dezice de PDL si se va reorienta spre  creearea unui alt partid.
Sigur ma asteptam sa fie creeat un partid nou, cu membri noi care sa nu fii activat in vreun partid politic pana la inscriierea sa in PMP. Lucrurile nu au stat asa, au plecat intai consilierii presedintelui de la Cotroceni, apoi au inceput sa vina  acoliti de la PDL, spre a se inscrie in nou infiintatul partid, de fapt, cu cateva exceptii, toti membrii PMP sunt vechii membrii ai PDL. In principiu, ma intereseaza prea putin de unde sunt acesti oameni ce se inroleaza in partidul prezidential, dar, atunci cand vin la emisiuni televizate si incep sa critice guvernarea Ponta( nu ca nu ar avea motive cateodata), critica, ce vine ca o manie proletara, uitand de fapt ca ei au facut pana nu demult parte din doua guverne de trista amintire, guverne ce au dus oamenii saraci, intr-o saracie si mai profunda, cauzata in primul rand de taierea din pensii si salarii.
            Pot intelege orice, dar nu pot sa inteleg cum niciun membru al guvernului Boc, nu a venit sa-si ceara scuze public oamenilor pe care i-au talharit, asta este termenul, aici ma gandesc la banii opriti fara justificare din pensie, desi foarte multi economisti atrageau atentia guvernului ca se facea o ilegalitate, bani returnati de guvernul Ponta, fara sa fie calculata dobanda, desi era necesar.
Nu pot sa inteleg cum pot politicieni de frunte ca, Udrea, Stolojan, Blaga si altii, pot sa priveasca in ochi electoratul fara sa roseasca, fara sa se balbaie, ba vin si dau sfaturi de cum trebuie guvernata tara, dupa cei ei si-au arata impotenta in timpul guvernelor Boc si MRU
            Am intrebat si voi continua sa intreb ce s-a facut cu cei 20 de miliarde de euro imprumutati de la BM, FMI si UE, au fost niste explicatii alambicate din care numai cei care explicau, probabil ca intelegeau ceva, era necesar sa intelegem noi cei care platim si vom continua sa platim aceste datorii contractate de niste iresponsabili.
            Ca PMP este o Marie, e clar, ba mai mult, este aceiasi Marie cu a PDL; nu vor putea pacali pe nimeni, asta nu inseamna ca nu sunt si sustinatori ai acestei formatiuni, traind intr-un stat democratic  ii respect si nu-i contest. Contest numai politica aplicata de guvernele Boc si MRU. Se spune ca politica este o curva, ca se culca cu toti pentru a-si atinge scopul, aici ma gandesc la membrii PDL care, auzind cum scartie patul lor vechi, s-au gandit sa treaca in patul cotrocenist, mai nou si bine impanat. Nu asta ar fi problema, ci comportarea lor, de parca ar fi nou intrati in politica si nu niste profitori ai unei guvernari dezastruoase. Vad o Udrea in blugi (ramasi probabil din stocurile aduse de Basescu), proaspata, insolenta, impreuna cu alti insolenti, spunand tarii cum vor guverna ei, uitand de proba data in guvernarea 2009-2012. Nu stiu daca cei ce sunt la putere acum  vor reusi sa duca la bun sfarsit tot ce si-au propus, dar un lucru e sigur, vor fii mult mai buni decat guvernele Boc si MRU.
            Oare romanii chiar pot uita umilirea la care au fost supusi in guvernarea Basescu-Boc? Daca da, isi merita soarta. Dumnezeu sa-i apere pe romani, ei singuri oricum nu  pot si nici nu vor sa o faca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...