sâmbătă, 8 martie 2014

Seppuku lui Antonescu asistat de Iohannis



            USL-ul s-a rupt, intr-un fel este mai bine, societatea a rasuflat usurata, raul s-a produs, ce va fi, vom vedea. De ce s-a rupt USL-ul, inca nu stie nimeni, nici eu, dar voi incerca s-a descifrez itele incalcite ale acestui joc.
            Crin Antonescu incepu-se sa isi piarda increderea in Ponta si implicit in PSD, in sensul ca nu il va mai sprijini in campania electorala pentru prezidentiale, desi Primul Ministru il asigura continuu ca nu are motive sa se teama; se pare ca cineva il sfatuia prost pe seful PNL, ori el insusi avea cosmaruri pe aceasta tema.
De remarcat, este faptul ca ruperea USL va zdruncina cel mai mult electoratul votant al lui C.Antonescu, acesta va fi perdantul in urma acestei despartiri.
            Plimbarea prin fata televizoarelor a lui K. Iohannis, transformarea lui in sperietoare pentru Ponta, a facut ca electoratul sa inteleaga ca, Iohannis este un superman, un erou din epopeele germane, gata sa salveze poporul roman, de la saracie, coruptie, indolenta si oprimare. Incercarea de fortare a lui Ponta de numire a lui Iohannis ca ministru de interne si viceprim ministru pe probleme economice (un fel de struto-camila), a facut din Primarul Sibiului un erou, iar din Antonescu un perdant. Imi este din ce in ce mai clar, caci cineva din interiorul(exteriorul) PNL, a tinut cu tot dinadinsul, ca actualul sef al partidului sa-si franga gatul, cand spun aceste lucruri ma gandesc si la gradul inalt de irascibilitate a lui Antonescu, din ultimele zile ale USL-ului.
PNL, nu va lua mai mult de 15% la alegerile europarlamentare, asta pentru Presedintele partidului este egal cu depunerea mandatului si convocarea unui Congres extraordinar, aici, cu mare regret spun, se va opri cariera de sef de Partid a lui Antonescu, in locul lui va fi ales K. Iohannis si va fi desemnat candidatul PNL pentru alegerile prezidentiale. Dealtfel, despre aceste lucruri, scriam inca de la venirea lui Iohannis in PNL anul trecut, in articolul “Un neamt in PNL”.
            Punerea unui semn de egalitate, intre  PNL si Iohannis, a determinat plecarea lui Tariceanu din partid. Ca asa au stat lucurile, o demonstreaza insasi d-l Antonescu care, nu a ezitat sa rupa  alianta( in care poporul isi pusese mari sperante si pentru care venisera in numar foarte mare sa o voteze in iarna lui 2012), atunci cand premierul nu a facut asa cum a cerut seful liberal. Cred ca, un mare om politic, strangea din dinti si mergea mai departe, mai important era mandatul electoratului, decat un ins, fie el si Klaus Iohannis, dar, cum d-l Antonescu, nu este un mare om politic, a clacat si, s-a comportat ca un copil imbufnat caruia nu i se da o anumita jucarie, acelasi copil imbufnat si-a aruncat jucaria si atunci cand a demisionat de la sefia Senatului.
Ar fi putut sa-si dea demisia de la sefia Senatului odata cu demisiile ministrilor, atunci cand, practic au iesit de la guvernare. Ar fi interesant de stiut, cata presiune a pus pe Antonescu, K. Iohannis, eu cred ca multa,  nu la lasat sa respire, nu la lasat pana ce nu a rupt alianta, pe Klaus nu la interesat USL-ul , Klaus avea de castigat numai din ruperea aliantei, pentru ca prin destramarea aliantei, Antonescu isi asigura caderea libera, iar domnul Iohannis, ascensiunea in varful PNL. Un joc foarte subtil, nu-l cred in stare pe greoiul primar al Sibiului de asemenea fineturi, altcineva este in spatele lui, Crin vezi cine este, oricum pe tine nu te mai ajuta, dar totusi, cauta raspunsul la Cotroceni. Toata chestiunea este sa reusiti sa salvati partidul, daca Tariceanu, luni va fi uns sef la Senat, stai cu parul la poarta partidului, pentru ca multi vor fugi la Calin Popescu. Personal, iti doresc multa sanatate, pe persoana fizica!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...