luni, 24 martie 2014

Ziua de dupa plecarea lui Basescu



            Inca de pe acum incepe sa ma prinda nostalgia dupa  vremurile cand la carma tarii se afla Basescu. Haide-ti sa ne inchipuim, cum vor fi vremurile dupa ce actualul ocupant al fotoliului de la Cotroceni va pleca, unde anume, vor stabili altii, important va fi faptul ca, in sfarsit, nu va mai fi in fruntea statului. La televiziuni, emisiunile vor fi lineare, nu va mai exista un adversar de talia lui Basescu. Dupa 10 ani de “apostolat” Basescian care ma patrunsese in toata fibra mea, precum nisipul pe beduin, va trebui sa dejunez, sa cinez, de acum incolo, singur, Basescu va lipsi, analistii politici vor intra intr-un con de umbra, figurile politice ramase in spectrul politic, vor pali, nu vor avea cu cine se bate, nu vor avea pe cine arunca vina, atunci cand gresesc. Sigur, Basescu nu va sta cu mainile in san odata plecat, dar numai va avea acele parghii de putere, avute cu de la sine putere, sa intoarca legi, sa le trimita la CCR, sa le semneze noaptea la ora 23,59, sa demoleze un partid, sa construiasca altul, sa mearga la sedinte de partid ca un membru activ, toate acestea prin violarea brutala a Constitutiei. Actualii sefi de partide, vor trebuii sa se repozitioneze, sa-si caute adversari pe masura, sa caute adversari vii, din care se poate strange voturi. Basescu a fost mana cereasca pentru Ponta si Antonescu, datorita lui, cei doi au acces in Parlament cu un procent urias, unic in istoria post decembrista, ca nu au stiut ce sa faca cu acea majoritate covarsitoare, este alta poveste. Acesti doi lideri ai USL-ului s-au trezit amandoi la putere cu un singur adversar in fata, T. Basescu, e greu sa castigi puncte electorale cand esti  seful Senatului, mai ales ca pozitia lui nu ii dadea prea multe posibilitati de al critica pe Presedinte, mai repede il putea critica pe primul ministru Ponta, dar, acesta ii era aliat, atunci, s-a vazut nevoit sa rupa USL-ul, crezand ca, astfel va avea o arie mai mare de atac. S-a inselat, odata plecat de la putere in opozitie, va trebui sa faca penitente pana ce va fi recunoscut ca vicelider al opozitiei, lider de fapt este Basescu. Va fi foarte greu pentru Antonescu sa tina partidul pe linia lui 15%,  faptul ca s-a pozitionat ca un aprig dusman al lui Ponta, ca spune pe toate posturile media ce om periculos este fostul lui prieten, ce suparat este pe Basescu pentru ca nu a reusit sa distruga PSD-ul, nu il ajuta foarte mult, din contra, spun eu. As fi vrut sa ajunga Presedinte, ma tem ca dupa europarlamentare nu va mai fi nici Presedinte PNL, el a vrut-o, nu trebuia sa rupa alianta, alianta nu mai era a liderilor, era a votantilor.
            M-am luat cu USL-ul, dar discutia noastra este despre momentul cand nu va mai fi Basescu Presedinte. Multi vor avea de pierdut, ma gandesc la cei de la B1, pe cine vor mai lauda (se poate citi pupa), ce vor face unii realizatori de emisiuni care traiesc din pupaturi in spatele basist? Sigur, se vor repozitiona si vor gasi alt loc dosnic si demn de pupat al vreunui potentat politic. Ce vor face si celelalte televiziuni care traiau din a critica pozitiile basiste, vom mai vedea fatuci, blonde, roscate si alte culori, cu venele umflate de indignare  pentru cat de rau o duce bietul cetatean al carui exponenti sunt?
            Dar, indiferent cum va fi, abia astept sa fie, asadar, vant din pupa d-le Basescu, vezi cum amarezi, sa nu te prinda DNA-ul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...